18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A férfi 4 legféltettebb szextitka

Amit mindig is tudni akartál

Miért akar szexelni, ha szomorú? Miért dudorodik reggel a takaró? Most megismerheted a legnagyobb titkait!

A férfi örök rejtély. A nők szemében nemcsak az érthetetlen tünemény, hogy a pasi miért fixírozza még a legcsúnyább popót is, és miért babusgatja megszállottan az autót, de a hálószobában is akadnak különös, megválaszolatlan kérdések. Ezúttal ezekről próbáljuk lerántani a leplet.

Ideges szex

Te is tapasztaltál már olyat, hogy partnered szexelni akart, amikor egyáltalán nem volt erotikus hangulatban? Hasonló helyzetben a nő többnyire érzi, hogy valami nincs rendjén, azonban ilyenkor minden szó hiába, a férfi hajthatatlanul csak azt akarja.

Pedig a pasi valójában nem szexre vágyik, hanem intenzív érzelmeket szeretne ilyen formában levezetni. Könnyen lehet, hogy párodat valami felzaklatta, vagy túl sok a stressz a munkahelyén, de az is elképzelhető, hogy éppen arra reagál ilyen furcsán, hogy egy korábbi alkalommal kissé érzéketlenül bánt veled.

A férfiak hajlamosak elkendőzni gyengeségüket, így ahelyett, hogy partnered bevallaná félelmeit vagy bűntudatát, inkább pótcselekvésekbe menekül. A legtöbb pasi nem tekinti férfiasnak az érzelmek verbális kifejezését, vagy nem tudja, hogyan tálalja, ezért inkább szexszel kompenzál. Ha úgy érzed, párod gyakran használja a testiséget elfojtott érzelmeinek kinyilvánítására, és ezen keresztül próbál vigaszt és megnyugvást találni, beszélj vele.  Teremts intim hangulatot, amelyben bizalommal megoszthatja veled gondjait: ha olyan légkört alakítasz ki, amelyben kiöntheti neked a szívét, meghittebbé válik kapcsolatotok, ha pedig sikeresen leküzditek a közöttetek lévő feszültséget, a szeretkezés is sokkal szenvedélyesebb lesz.

A visszautasítás kudarca

A férfiak számára a szex érzelmeik kifejezésének egyik legfontosabb eszköze. Partnered szexuális közeledésével tehát nemcsak testi vágyát próbálja kielégíteni, hanem cserébe érzelmi, fizikai elfogadást is vár. A legtöbb férfi ennek nincs is tudatában, de ezért fordulhat elő, hogy amikor visszautasítod, úgy reagál, mintha megsértetted volna. A pasi ilyenkor megalázottnak érzi magát, és azt gondolja, hogy a fáradtság csupán egy átlátszó kifogás, ami mögött sokkal több van: egyszerűen nem szereted vagy nem kívánod. A legtöbb férfi emellett azzal sincs tisztában, hogy hasonló helyzetben hogyan fejezze ki a visszautasítás miatt érzett fájdalmát, éppen ezért, ha ez gyakran megtörténik, nagy esély van rá, hogy párod bosszúból elfordul tőled, és másnál keres vigaszt. A pasik jobban kedvelik azokat a nőket, akik nem félnek kimutatni, hogy élvezik és szeretik a szexet,  hiszen ilyen partner mellett kevésbé kell tartaniuk a visszautasítástól.

Reggeli erekció

Ha párodnak közvetlenül ébredés után erekciója támad, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy szeretkezni akar. A nők általában feltételezik, hogy, ha a pasinál változások történnek középtájon, akkor akcióra kész. Ez sokszor valóban így is van, de nem mindig. Az erekciót a péniszbe áramló megnövekedett vérmennyiség okozza, éppen ezért számos, nem szexuális eredetű dolog is kiválthatja.

  • Reggelenként a férfiak gyakran erekcióval ébrednek, ez azonban többnyire egyszerű fiziológiai reakció, ami alvás közben és az ébredéskor lép föl. Néha a telített húgyhólyag nyomja ezt a testtájékot, és ez okozza ezt az elváltozást.
  • Ha párod túl szűk nadrágot vesz fel, vagy sokáig ülő helyzetben van, az is okozhat erekciót, mivel a péniszben ezernyi idegvégződés van, ami miatt nyomás vagy szorítás hatására több vér áramlik bele.
  • A feszültség és a stressz szélsőséges esetei is okozhatnak merevedést, ugyanis idegesség hatására az erek összeszűkülnek, ezáltal pedig hirtelen megugrik a vérnyomás.

A pasik csak szexelni tudnak?

A legtöbb nő órákat tudna beszélni arról, mi a különbség a szex és a szeretkezés között. Míg a szex csupán a fizikai aktus közös élvezete, addig a szeretkezés egy sokkal mélyebb, intimebb aktus. A férfi azonban a nőhöz képest sokkal inkább a szexet részesíti előnyben a szeretkezéssel szemben. Ezzel a gyengébbik nem képviselői többnyire tisztában is vannak, de létezik egy fontos titok ezzel kapcsolatban, amiről csak kevés nő tud. A férfiak ugyanis gyakran keltenek olyan benyomást, mintha igazából nem is lenne kedvük a összebújni, ennek a hátterében azonban gyakran az áll, hogy valójában csak szexre vágynak, és nem elnyújtott együttlétre, de ezt szégyellik bevallani.

A szex a pasi számára a spontaneitást, az önfeladást és a szenvedélyt jelenti, ami elvész a szeretkezés tudatosabb, nagyobb figyelmet igénylő folyamatában. Könnyen lehet tehát, hogy partnerednek időnként ugyanúgy hiányzik ez az intenzív, gyors kielégülés, mint neked a szeretkezés biztonsága és gyengédsége. Ezért azonban ne ítéld el párodat, ugyanis sokkal jobb szerető válik egy férfiból akkor, ha a szeretkezéseken kívül néha a puszta szexre is megkapja a lehetőséget.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ez nem azt jelenti, hogy a szex ürügyén minden körülmények között el kell viselned partnered érzéketlenségét és önzőségét, és akkor is bele kell egyezned a szexbe, ha éppen nincs hozzá kedved. Akár szeretkezésről, akár szexről van szó, a lényeg az, hogy mindig örömmel vesd bele magad az élményekbe.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük