18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

5 árulkodó jel, amivel tetten érheted a hazug pasit

Bár sok férfi jobban tudja leplezni a hazugságot, mint Pinokkió, még a legprofibbak is követnek el hibákat.

A közmondás szerint a hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát, sok nő mégis csak egy harmadik személyen keresztül szembesül csalfa párja hazugságaival. Bár valóban léteznek mesteri füllentők, akik egyetlen kérdéstől még nem jönnek zavarba, ha biztos vagy a dolgodban, és tudod, hogy párod nem mond igazat, könnyen tetten érheted. Figyeld az árulkodó jeleket, és csapj le a hibákra, melyeket még a legprofibbak is elkövetnek!

Árulkodó általánosságok

Hazudni akkor sem kellemes dolog, ha az ember fia profi ezen a téren. Mivel a legtöbb ember kényelmetlenül érzi magát, amikor füllent, ösztönösen megpróbál eltávolodni a ferdített tényektől. Ha nemcsak a tartalomra figyelsz, hanem arra is hegyezed a füled, milyen szavakkal fogalmazza meg mondandóját partnered, könnyen lefülelheted a hazugságot.

Aki nem mond igazat, öntudatlanul is másképp fogalmaz: mondataiban nem utal önmagára, és azt is kerüli, hogy a történéseket összefüggésbe hozza saját személyével. Ha füllentős pasival van randid, de udvarlód nem megy el a találkára, később szinte biztos, hogy azzal mentegeti magát, hogy lerobbant a kocsi, és lemerült a telefon. Ha kínos igyekezettel igyekszik kerülni, hogy az autót és a mobilt a sajátjaként emlegesse, valószínűleg soha nem tudod már meg, hogy valójában miért nem ment el a randira, de hidd el, aki már az első alkalmat lódítással indítja, attól a továbbiakban sem számíthatsz semmi jóra.

Mértani pontosság

A pasik gyakran felejtenek, különösen, ha évfordulókról és egyéb jeles eseményekről van szó. A hazudozó azonban más, mint a többi, ő ugyanis emlékszik, mégpedig akkor is, amikor nem feltétlenül kellene. Ha bárkit megkérdezel arról, hogy mit csinált az elmúlt hétvégén, valószínűleg erősen össze kell kapargatnia emlékfoszlányait, hogy be tudjon számolni.

Az is normális, ha nem időrendben tálalja az eseményeket, hiszen a hétvégi ejtőzés és pihenés nem éppen olyan program, amit határidőnaplóban tart számon az ember. A megrögzött füllentő ezzel szemben tökéletesen elpróbált forgatókönyvvel áll eléd, és reggeltől estig sorrendbe állítva, minden gond nélkül képes elsorolni az eseményeket.

A második, árulkodó verzió

Ha párod rendszeresen tévútra terel, és nem mond igazat, azzal is könnyen tetten érheted, ha színes, de szagos történetére visszakérdezel. Mielőtt azonban összedöntenéd gondosan építgetett légvárát, tegyél úgy, mintha minden szavát elhinnéd, így lehet, hogy a végén magától lebukik, mert a hatást látva túlságosan elbízza magát. Ha ezen a ponton nem éred még tetten, de biztos vagy benne, hogy a pasi a szemedbe hazudik, akkor kérdezz vissza, és ismételtesd el vele a történetet. Ebben az esetben kétféle reakcióra számíthatsz: a felkészült füllentő - mint a vízfolyás - az utolsó részletig megegyezően elismétli a sztorit, míg, ha nem számít gyanakvásodra, valószínűleg zavarba jön, és árulkodó hibákat ejt a második verzióban.

Dallam a hangban

A szavakon túl az is gyanús lehet, hogy milyen gyorsan, mekkora hangerővel és milyen hangmagasságon adja elő a pasi mondandóját. Ha nem mond igazat, valószínűleg önkéntelenül is lassabban és halkabban beszél majd, mintha jól át akarná gondolni, milyen szavakat használ, illetve, hogy minél kevésbé legyen feltűnő és hangsúlyos szövege, hiszen annál kevésbé valószínű, hogy fogást találsz rajta.

Ha azonban gyanút fogsz, és megvádolod, onnan tudhatod, ha joggal tetted mindezt, hogy hangja hirtelen magas lesz, és jóval gyorsabban kezd beszélni, mint eddig.

Őszintén szólva megpróbálja

Kezdetben lehet, hogy meggyőzőnek tűnik partnered meséje, ha viszont jobban odafigyelsz történetére, előfordulhat, hogy lassan lehullik rólad a szemfedő, és észreveszel bizonyos gyakran ismételt, árulkodó szavakat. Ha nagy beszélgetésetek során felelőtlen ígéreteket tesz, hogy végre túl lehessen a lélekelemző tárgyaláson, valószínűleg azt is beleszövi fogadalmába, hogy megpróbál megváltozni vagy hűséges maradni.

Természetesen ebben az is benne van, hogy, ha nem sikerül, nem vetheted a szemére, tehát már előre fel van mentve minden felelősség alól. Ugyanilyen intő jel lehet, ha gyakran hagyja el száját az őszintén szólva és a csak szó, amivel szépíteni próbálja a helyzetet.

Ha kolléganőjével csak barátok, vagy csak még egyszer, utoljára pókerezett a neten, szinte biztos lehetsz benne, hogy a dolgok valódi állása nem egészen egyezik azzal, amit előadott neked.

Cikkünk a Miért hazudik a férfi? Miért sír a ? című könyv segítségével készült.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük