18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 jel, hogy a pasi hazudik

Vedd észre, ha megcsal!

A kínos részleteket nem könnyű bevallani. Ha gyanítod, hogy párod megcsal, de nem akarja elárulni, figyeld a jeleket!

A férfi a legritkább esetben ismeri be egyenesen, ha vaj van a füle mögött. A pasi azonban hajlamos a párhuzamos szálakat addig bonyolítani a háttérben, amíg végképp bele nem gabalyodik saját hazugságainak hálójába, és valamilyen úton-módon lebukik.

Ha erős a gyanúd, hogy párod megcsal, de ezt esze ágában sincs neked bevallani, akkor a telefonszemlén és az email-börzén kívül létezik más, humánusabb módszer is arra, hogy kiugraszd a szeretőt a bokorból. A hazug embert ugyanis könnyű utolérni, mert a legjegesebb pókerarc sem képes tettének minden apró rezdülését uralni. Ezek az automatikus reflexek pedig őszintén színt vallanak akkor is, ha párod inkább megőrizné titkát.

Árulkodó tekintet

A füllentőt, aki gyerekkorában is mindig lebukott, ha rossz fát tett a tűzre, felnőttként sem nehéz felismerni. A gyakorlott félrelépő mesteri történetet képes kitalálni arról, hogy hol járt az éjszaka, de felettébb gyanús lehet mindez, ha párod meséjét leginkább a falnak tálalja, nem pedig neked. Ha az ember nem gyakorlott hazudozó, akkor szinte biztos, hogy nem néz a szemedbe, amikor éppen hazudik, vagy, ha megpróbálja, tekintete azonnal elárulja. Amikor ugyanis valaki füllent, akaratlanul is intenzívebb gesztusokkal kommunikál, mint egyébként.

Ha tehát kedvesed az évszázad legnagyobb átverését próbálja előadni neked, könnyen lehet, hogy nem bírja ki pislogás nélkül, vagy olyan csodálkozó, ártatlan tekintettel fog nézni rád közben, ami azonnal megkérdőjelezi mondandójának igazságát.

Önkéntelen gesztusok

A szemein túl párod mozdulataiból is kiolvashatod a hazugságot. Ha egyébként nyugodt gesztusai idegessé, kapkodóssá válnak, ráadásul a szája körül kezd babrálni, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy ott valami van a szavak mögött. Ha ugyanis takargatnivalója van valakinek, akkor beszéd közben akaratlanul is a szájához emeli kezét, mintha ezzel megakadályozhatná, hogy a titkolni kívánt részletek egyszer csak kipattanjanak fogai kerítésén.

A zavart, ideges mozdulatok azonban nem csak a száj körül kelthetnek gyanút. Ha egyébként mindig higgadt párod hirtelen széles gesztusokkal illusztrálja fényesre csiszolt, ám túlzott részletessége miatt annál átlátszóbb történetét, akkor könnyen lehet, hogy az ő válláról is egy súlyos téglát emelsz le azzal, ha beszállva a játékba azt füllented neki, hogy mindent tudsz.

Ettől lehet, hogy egy pillanatra eláll a lélegzete, de a következőben végre talán kiderül a céges buliról, hogy valójában egy romantikus randevú volt, ahogy azt sejtetted.

A legjobb védekezés a támadás

Sokszor azonban nem olyan egyszerű kihúzni a férfiakból az igazságot. A csalfa pasi egyszerre két istennő lábát szeretné fogni, és amíg csak lehet, egyiket sem óhajtja elengedni, úgyhogy ez első lebuktató mondatra egyáltalán nem biztos, hogy rögtön kitálal. Ilyenkor lehet, hogy inkább heves támadásba lendül, és felháborodva a fejedhez vágja, hogy miért nem bízol benne. Minél több a vesztenivalója, annál érzékenyebb ponton támad, mert úgy gondolja, ha egy váratlan manőverrel fájdalmat okoz, akkor nyerhet párpercnyi egérutat. Próbáld meg kikerülni ezt a csapdát, és a sarkadra állva szállj harcba pároddal. Ha a vitában semmi helye nincs a téged illető kritikának, akkor ne hagyd, hogy ilyen irányba terelje a beszélgetést, és feszegesd csak tovább a szemetesládát, mert ezen a ponton könnyen lehet, hogy pillanatokon belül ki fog borulni.

Hideg távolság

A hazug ember azonban nem mindig veszi fel a harcot. Könnyen lehet, hogy párod inkább kerül minden veszélyes helyzetet, egy idő után pedig még a testi kontaktust is. Ha eddig őszinte kapcsolatotok volt, de félrelépett, könnyen lehet, hogy inkább azon fog igyekezni, hogy minél mélyebben eltemesse a történteket.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezzel azonban akkorára növelheti köztetek a távolságot, hogy először csak a szavak, majd az érintések is ritkulnak. Ha tehát ölelésedet nem úgy viszonozza kedvesed, mint eddig, hanem úgy, mintha minden idegszála összerándulna kedves gesztusaidtól, akkor éppen ideje őszinte beszélgetést kezdeményezned.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük