4 ok, amiért a pasid egyedül akar lenni
A férfinak olykor szüksége van egy kis térre, ez azonban még nem jelenti, hogy megcsal. Tudd meg, mire kell a magány!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sörözni márpedig kell. A barátokkal az éjszakában részegen kántálni szintúgy. A női tévhittel ellentétben esti kimenőjén a pasi nem kezd rögtön vadászatba. Bár dekoltázsok vannak, és olykor ellenállhatatlanul villannak azok a combok, a szabadság nem csak arra kell, hogy párkapcsolatban elkényelmesedett csáberejét végre próbára tegye a pasi. Hogy akkor mégis mire jó az egyedüllét, és mi zajlik ilyenkor párod fejében?

Energia a kapcsolatnak

Egy baráti találkozó vagy egy röpke utazás akár jó hatással is lehet kapcsolatotokra. Könnyen lehet, hogy párod a fiúkkal csak kiengedi egy kicsit a gőzt, átbeszélik a problémákat, hogy amikor újra melletted lesz, több türelemmel kezelhesse magánéleti konfliktusaitokat.

Tény, hogy a pasiknak olykor nagy szükségük van férfias tanácsokra, és mindennapi problémáikat általában szívesebben osztják meg a barátaikkal, mint partnerükkel. Emellett egyszerűen csak kell a férfinak az a kis szabadidő, amikor korlátlan szabadságot kap, hogy igyon, nevessen, és kitörjön a megszokott hétköznapokból. Legyen az egy egész hétvége, esetleg csak pár lopott esti óra, a nélküled töltött idő lehetőséget ad párodnak arra, hogy felidézze a boldog facéréveket. Ez nem jelenti azt, hogy rögtön más lányokra veti majd a szemét, vagy, hogy egyedülállóként boldogabb volt. Csak időnként ki kell kicsit szabadulnia.

Hétköznapi oázis

A pasiparti egy kihagyhatatlan színfolt a feszültséggel teli hétköznapok után. Nem is beszélve arról, hogy ez a nosztalgia ideje, amikor a fiatal évekre, a hajnali háromkor megejtett focimeccsekre és a még tovább tartó nagy ivásokra emlékeznek. Mert nővel az oldalán véget ér a férfi egyik fénykora, hiszen már nem botorkálhat haza eszméletlenül az éjszaka közepén, nem hagyhatja szét az alsógatyáit, és nem majszolhat hideggé dermedt, másnapos májkrémes melegszendvicset reggelire.

Erre pedig inni kell, a hasonszőrű jóbarátok vállán elmorzsolni egy-két könnycseppet, miközben a kedvenc focicsapata csak becsavar egy tizenegyest a kapuba. És ez a pillanat, ez olyan, amiben nőnek helye nincs. De a sör is elfogy egyszer, és mindenki hazamegy, ahol az otthon melege kellemes, a női ölelés pedig annál izgatóbb.
 

Ami a nőből hiányzik

Hogy miért kihagyhatatlanok azok a baráti focimeccsek? Miért nem ugyanaz veled a csocsó, a darts és a billiárd, mint a haverokkal? Mert minden férfiban ott él két leküzdhetetlen ösztön, a versenyszellem és a nő iránti tolerancia. Vagyis párod szemében te nem vagy versenytárs, te nő vagy, akit nem illik lelkiismeret-furdalás nélkül lesöpörni a pályáról. A barátokkal ezzel szemben más a helyzet, velük mehet a küzdelem gátlás nélkül, hiszen a tét nemcsak egy egyszerű meccs, de a győztes férfi egyben az alfahímnek járó felest is leguríthatja. A férfias csatározásokat pedig nem szokás nővel megosztani, így alakult ez ki hosszú évezredek alatt, és ezen semmiféle emancipáció és női ragaszkodás nem tud változtatni.

Cicik, popsik

Persze a nők is ott vannak. A lányok, akik nem tartoznak senkihez, mégis, a kocsmai asztalok köré gyűlve legalább olyan szükséges kellékei az éjszakának, mint a sör és a zenegépből áradó Bikini-slágerek. De ne hidd, hogy párod azért vágyik az egyedüllétre, mert úgy könnyebb félrelépnie. Nem, a pasi nem más nők miatt hagy téged otthon, sokkal inkább a többi manusért.

A nők legfeljebb emelnek egyet a hangulaton, szélesebbre húzzák a vigyort a férfiarcokon, de nem szükséges kellékei a tökéletes pasiestének. Ha pedig megbízol párodban, és anélkül engeded el az esti mulatságra, hogy tonnás súlyokat aggatnál a lelkiismeretére, biztos lehetsz benne, hogy hálás lesz érte. Az pedig garantált, hogy minél hálásabb egy pasi, annál nehezebben lép félre.

Cikkünk a Pasik, szerelem & szex című könyv alapján készült.

Ezt is szeretjük