Miért ne reagálj gyorsan a férfi üzeneteire? Ez történik, ha vársz egy kicsit
Nagyon rosszul teszed, ha azonnal visszaírsz: a szakértők azt is megindokolták, hogy miért.

no sms
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az első randi után, vagy miután elkérte a férfi a számodat, mindig izgalmas a várakozás, hogy mikor és mit ír majd. Ha pedig végre megérkezik az üzenet, akkor sokan nehezen tudják eldönteni, hogy azonnal visszaírjanak-e, vagy jobb, ha várakoztatják a pasit.

A legtöbb nőben ilyenkor mindkettő gondolat mellett felmerülnek érvek. Például, ha azonnal visszaírsz, akkor tudni fogja a férfi, hogy tényleg érdekel, ha viszont nem, akkor lehet, hogy elfoglaltabbnak és titokzatosabbnak tűnsz, és még jobban felkelted a figyelmét. Vannak, akik mindig ugyanazt a taktikát követik, és olyanok is, akik néha ezt, néha azt látják jobbnak. De vajon valójában melyik válik be a leginkább? A szakértők erre is megadták a választ.

Ezért várj többet, mielőtt visszaírnál

A Lifehack pszichológusai szerint egyértelműen az a legjobb, ha többet váratod a férfit a válaszoddal. Rengeteg tesztet végeztek ugyanis, amiből kiderült, hogy az agy erősen reagál a bizonytalanságra és a várakozásra, és ilyenkor sokkal intenzívebb hatása van annak, amikor megkapja a jutalmat, tehát az üzenetet.

A tudósok először az állatok reakcióit figyelték meg, és kiderült, hogy azoknál, amelyikeknél a gomb megnyomása nem jelentette egyértelműen azt, hogy ételt kapnak, csak a lehetséges következménye volt – néha kaptak, néha nem – sokkal erősebb volt az izgalmi állapot, és sokkal jobban akarták a jutalmat. Ez pedig mint kiderült, a várakozás közbeni dopaminszint emelkedésének köszönhető, ez ugyanis aktiválja az agy öröm- és jutalomközpontjának működését, és az embernél is ugyanígy működik.

A további vizsgálatok azt is kiderítették, hogy ugyanez igaz arra az esetre is, ha az egyik fél várakozik a másik üzenetére. Az agy ugyanis az sms-t jutalomként érzékeli, és ha túl hamar megkapják, akkor a dopaminszint éppen csak megemelkedik, a válaszüzenet pedig szinte természetesnek számít majd náluk. A szakértők szerint ezért a férfiak hajlamosak kevésbé értékelni azt a nőt, aki azonnal reagál, és ilyen esetben kisebb késztetést éreznek arra, hogy ők is újra írjanak. Ha viszont megvárakoztatod őket, az egy hatalmas és folyamatos dopaminlöketet jelent az agyuknak, ennek köszönhetően pedig sokkal izgalmasabbnak, vonzóbbnak és elérhetetlenebbnek látnak majd. Persze, ez nem azt jelenti, hogy napokat várj a válasszal, de 2-3 órát érdemes legalább várakoztatni őket, hogy az izgalom megtegye a hatását, és még inkább odalegyenek érted.

Ezt is szeretjük