Megcsalt a párom!
Megbocsátható a hűtlenség?
A párkapcsolat alapja a bizalom és az őszinteség. Nem véletlen, hogy annyira fáj, ha hűtlen a kedves.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valakit megcsalnak, úgy érzi, nincs tovább. Szörnyű fájdalom, csalódás és megalázottság érzése kavarog ilyenkor az emberben. A bölcs tanácsokat az ész talán megérti, elfogadja, de a szív, az más. Az érzelmekre nem hat a józan gondolkodás. Mégis jó, ha tudod, bármilyen közhelynek is hangzik, az idő begyógyítja a sebeket. Hegek persze maradnak utána, hisz az ember, ha meg is bocsát, általában nem felejt. Neked első körben csak azt kell eldöntened, hogy meg akarsz-e, meg tudsz-e bocsátani annak, aki ilyet tett veled.

A bizalom törékeny kincs

A bizalmat nehéz megszerezni, de annál könnyebb elveszteni. Ha kedvesed hűtlen volt hozzád, és ez kiderül, a kapcsolat alapjai remegnek bele a támadásba. Minden eset más, így nincs általánosan elfogadott aranyigazság ezekben az esetekben. Neked kell eldöntened, hogy ér-e annyit a kapcsolat, hogy megpróbáld újra felépíteni a bizalmat magadban.

Megbocsátható bűn a hűtlenség?

Ha kedvesed párhuzamos kapcsolatot tartott fenn mással, míg veled volt, aligha bízhatsz szerencsésebb folytatásban. Ha azonban egyszer lépett félre, és azt is megbánta, sőt, maga fedte fel előtted tettét, akkor más a helyzet. Ez esetben az a nagy kérdés, hogy tudsz-e még hinni neki, vagy végleg elásta magát előtted.

Ki a hibás?

Akit megcsalnak, súlyos önbecsülési problémával küzd majd egy jó darabig. Utálja azt, aki ezt tette vele, de egyúttal úgy is érezheti, hogy nem felelt meg párjának. Te ne ess az önmarcangolás hibájába, de ha kellő idő telt el a történtek óta, és némiképp lenyugodtál, gondold végig, mi oka lehetett a félrelépésre!
Gyakorolj kellő önkritikát, de ne hidd, hogy csak te lehettél az oka! A megcsalások egy bizonyos hányadát az elhidegülés, a nem kielégítő kapcsolat vagy szexuális élet, illetve a kíváncsiság okozza. Azonban előfordul nem kis számban az is, hogy a párok közt minden rendben, csakhogy jön az a bizonyos kisördög egy különösen vonzó harmadik személyében. Persze ettől még nem lesz könnyebb a tudat, hogy így jártál, de érdemes elgondolkodni az okokon, és levonni a kellő tanulságot.

Nekem akkor is ő kell!

Ha úgy döntesz, hogy kedvesed mellett maradsz a történtek ellenére is, fontos, hogy kellő lelkierővel vágj neki a folytatásnak. Ehhez az kell, hogy előtte jól kidühöngd magad. Add ki a feszültséget, akár párodon is! Nem árt, ha szembesül vele, hogy a tetteinek következményei is vannak. Hagyj magadnak időt arra, hogy feldolgozhasd a történteket! Tarthatsz egy kis szünetet a kapcsolatotokban, egyedül nyugodtabban végig tudod majd gondolni a történteket.
Párod pedig aggódjon csak nyugodtan, hogy vajon visszamész-e még hozzá valaha. Szerencsés esetben rádöbben, hogy mennyire fontos vagy neki, és duplán megbánja tettét. Ha elérkezettnek látod az időt az újrakezdésre, ne várd, hogy minden ott folytatódik majd, ahol befejeztétek! Hiszen a bizalmat újra fel kell építeni, és ezúttal nehezebb lesz, mint először volt. Ez a munka a párod feladata, de ha úgy döntöttél, hogy mellette maradsz, támogasd abban, amit tenni próbál kettőtökért!

Végleg vége!

Akár meg tudtál bocsátani, akár nem, érezheted úgy, hogy többé nem lesz már a régi a kapcsolatotok, kár is próbálkozni. Hiszen úgy gondolod, hogy mindig ott kísért majd a megcsalás képe, és attól rettegsz, mikor történik meg ismét. Ez esetben tényleg az a legjobb döntés, ha szakítasz.
Vigasztald magad azzal, hogy egy ilyen pasi vagy nő nem érdemel meg téged, és találsz te jobbat is. Add meg az időt a gyászra is! Ha sírnod kell, sírj, ha ordíthatnékod van, hát ordíts! Beszéld ki a fájdalmadat a legjobb barátodnak, barátnődnek! Ha nincs kedved beszélni róla, írd le! Hidd el, nagyon sokat segít majd!

Add ki a feszültséget, hagyj időt magadnak a szomorkodásra, mert csak ezen átesve juthatsz túl a nehezén.

Ahogy telik az idő, járj egyre többet társaságba, találkozz sokat a barátaiddal, és meglátod, előbb-utóbb újra szerelmes leszel! Légy óvatos, de ne túl bizalmatlan! Ami volt, az elmúlt. Most már csak a jövőbe nézz!

Ezt is szeretjük