4 dolog, amit a férfi megbocsát, de soha nem felejt
Van, amit elintézhetsz egy bocsánattal, de akad olyan baki, ami örökre beleég a pasi emlékezetébe.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párkapcsolatok mindennapos vetésforgójában akadnak pillanatok, melyekről úgy gondolod, bár soha ne történtek volna meg. Balul elsült éjszakák, veszekedések azonban mindenkivel megesnek, és olykor rossz döntést is hozhatsz, amiről már másnap tudod, hogy egészen másképp kellett volna cselekedned.

Hasonló helyzetben azonban már nem sokat tehetsz, hiszen neked még a virág sincs a kezed ügyében fegyverként, ami ugyebár férfielgondolás szerint minden morcos nő szívét meglágyítja. Jobb híján előállhatsz ügyetlen bocsánatkérésekkel, engesztelő csókokkal, de valójában akármit is mondjon párod, vannak tettek, amiket - bár megbocsát - sosem fog elfelejteni. Íme, az alattomos kapcsolatgyilkosok, amelyeket jobb, ha kerülsz!

Csak az a munka

Ahogy a szenvedélybetegség italhoz köthető változata, úgy a munkaalkoholizmus is többnyire a férfiakat éri utol, de a modern világban egyre több nő is beleesik ebbe a hibába. Ha napi nyolc órát dolgozol, és feladataid még a munkaidővel sem érnek véget, a fejedben sorakoznak a határidők és a tennivalók, próbálj meg rendszerezni. Ne ess abba a hibába, hogy a tennivalók árnyékába szorítod kapcsolatodat, és minden határidős munka fontosabb partnerednél.

Természetesen mindenkinek akadhatnak nagy, halaszthatatlan projektjei, amelyek miatt egyszer-egyszer háttérbe szorul a magánélet, és a családias hangulatú együttlét helyett a számítógép előtt telik az este. Ha azonban partnerednek mindig meg kell húzódnia a munka árnyékában, lehet, hogy a kedvedért megteszi, hiszen megértő, ha azonban egy idő után nem cseréled meg a sorrendet, akkor érthető módon besokall. A pasi soha nem felejti el, ha a második szerepébe kényszerítetted: olyan ez számára, mintha nem kezelnéd férfiként.

A váratlan szerepcsere pedig senkit nem érint kellemesen, hiszen a férfi alapvetően azt várja egy kapcsolattól, hogy ő legyen a biztos pont, az övé legyen a magasabb beosztás és a magasabb fizetés. Ha ez mégsem így alakul, az még nem feltétlenül vezet tragédiához, de ebben az esetben határozottan ketté kell választanod a munkát a magánélettől, és otthon a párkapcsolat keretei között hagynod kell, hogy partnered férfi lehessen.

S.O.S

Korábban ejtettünk szót arról, hogy a legtöbb pasi nem szívesen osztja meg problémáit a nővel. Nem szereti a gyengeséget, hiszen partnere mellett minden pillanatban nagy és erős férfi szeretne lenni, másrészt pedig a barátok előtt könnyebb bevallania gyengeségeit. Amikor azonban nagy a baj, akkor a férfi is ahhoz fordul, aki a legközelebb áll hozzá.

Ha kirúgják az állásából, vagy valami családi tragédia, esetleg baleset éri, szinte biztos lehetsz benne, hogy te leszel az első, akinek a nevére téved az ujja a telefonban. A helyzeted azonban ezt követően sem lesz könnyebb, mint eddig, mivel a pasi nem azzal fog eléd állni, hogy most és azonnal szüksége van a segítségedre, inkább valami homályos utalást tesz arra, hogy baj van.

Ha azonban erre a fél mondatra nem pattansz azonnal, barátnőket, programokat és munkát is félredobva, akkor mindennek vége. A legtöbb férfi csupán egyszer adja meg az esélyt arra, hogy mellette legyél, és támogasd, és többnyire ezt az egy lehetőséget is évek kitartó bizalmi harca árán vívhatod ki, ha tehát elszalasztod, érthető, hogy nincs bocsánat.

A barátra szemed ne vesd!

Elég öt perc, több nem kell, hogy elkövesd az egyik legnagyobb bűnt, amit a férfi soha nem fog elfelejteni. Köztudott, hogy minden pasinak vannak barátai, de még milyen jóképűek! Ha azonban megesik a történelmi pillanat, és partnered bevezet a baráti társaságba, ügyelj arra, hogy a pasikat egy pillanatra se vedd szemügyre nőként.

A férfinak ugyanis nincs érzékenyebb pontja, mint a haverok, ha közülük valamelyik megtetszik neked, esetleg még egy forróbb szempárbaj is lezajlik közöttetek, azzal hatalmas csorbát ejtesz partnered büszkeségén. Hiszen a társaság szemében az övé vagy, és azzal a gesztussal, ha más felé is nyitsz, azt tudatod velük, hogy nem tiszteled őt annyira, amennyire megérdemelné. Ha mégis megtörténne ez a baleset, számíthatsz rá, hogy párod ezután nem fog kimondottan lelkesedni az ötletért, hogy együtt menjetek társaságba, és a legváltozatosabb indokokat találja majd ki annak érdekében, hogy nélküled mehessen.

Törésteszt

Akár négy keréken jár, akár kettőn, az autó, a motor vagy a bicikli bizony gyenge pontja a férfinak. Ha kezedbe adja a kulcsát, az a bizalomnak legalább olyan fokát jelenti, mint az, ha legbensőbb problémáját tárja fel előtted.

Rémálmaiban így is garantáltan felrémlik a kép, hogy egyszer ronggyá gyűrve, totálkárosan vontatod haza kedvencét, de aztán gyorsan elhessegeti ezt a tragédiát.

Ha azonban egyszer mégis megtörténik az elképzelhetetlen, és természetesen önhibádon kívül sebet ejtesz a politúron, vagy csak megpróbálod Peugeot-vá hajtogatni partnered patinás tragacsát, garantáltan számíthatsz egy enyhe sokkra. Ha ugyanis összetöröd a kocsit, az minden flörtnél és munkával töltött éjszakánál rosszabb, amit csak a megcsalással múlhatsz felül.

Ezt is szeretjük