10 mondat, ami nemcsak jobbá teszi a párkapcsolatot, de az intimitást is erősíti

Az empátia a hosszú kapcsolatok egyik legfőbb kulcsa. Ezekkel a mondatokkal nemcsak kifejezhető, de meg is erősíthető.

beszelgeto par

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy egy párkapcsolat igazán hosszú és boldog legyen, rengeteg mindenre van szükség. Nem elég a szeretet vagy éppen a jó szex: ezeknél sokkal több mindenen múlik, hogy sokáig együtt maradnak-e a felek. 

A felek személyisége és viselkedése is nagyban befolyásolja a kapcsolat minőségét. És van egyvalami, amire bár kevesen gondolnak, de a kiegyensúlyozott szerelem egyik alappillére. 

A sikeres párkapcsolat kulcsa: az empátia 

April Eldemire coach rengeteg pár életébe lát bele munkájának köszönhetően, és elárulta, hogy tapasztalatai alapján a sikeres kapcsolat egyik legfőbb kulcsa az empátia. Úgy véli ugyanis, hogy az, ha az egyik fél azt érzékelteti a másikkal, hogy megérti őt, osztozik minden érzésében, és odaadóan figyel rá, a legnagyobb kincs egy szerelemben. Az empátia felerősíti a kötődést, segít elkerülni sok konfliktust, illetve az eltávolodást is, ráadásul az intimitást is fokozza. Nem elég azonban az, ha valaki empatikus, hanem ezt a megfelelő módon ki is kell fejezni. 

A párkapcsolatokkal foglalkozó, illetve az ezeket érintő kutatásokat végző Gottman Intézet pedig segítséget is nyújt ebben. Összegyűjtötték azokat a leghatásosabb mondatokat, melyeket a szakértők szerint minden párnak rendszeresen használnia kellene a hétköznapokban és a nehéz helyzetekben.

Empatikus, empátiakeltő mondatok

  • Megértem, hogy így érzel.
  • Bárcsak ne kellene ezen átmenned.
  • Nem csoda, hogy feldúlt vagy.
  • Bárcsak ott lehettem volna veled abban a pillanatban.
  • Az biztos, hogy én is ugyanígy éreznék a helyedben.
  • Egyetértek azzal, amit mondasz.
  • Igen, azt hiszem értem. Szóval azt gondolod/úgy érzed, hogy…
  • Csodállak/Felnézek rád azért, amit teszel.
  • Mondd el, hogy szerinted mik a választási lehetőségeid ebben a helyzetben.
  • Melletted állok.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A fenti mondatok jó hallgatósággá tesznek mindenkit, valamint érzékeltetik a másikkal, hogy fontos a partnere számára. És azt is, hogy társa átérzi a helyzetét, megérti, és mindenben támogatja őt, amiben csak kell. Ez egyrészt megnyugtatóan hat rá, másrészt pedig közelebb viszi a párjához, szorosabbá teszi a kapcsolatukat. Nem beszélve arról, hogy néhány közülük azt is elősegítheti, hogy az illető könnyebben megnyíljon, jobban tudjon beszélni arról, ami bántja, vagy arról, ami történt vele. 

April Eldemire szerint éppen ezért is nélkülözhetetlenek a boldog kapcsolathoz: úgy véli, minden párnak rendszeresen alkalmaznia kéne a hasonló mondatokat, ugyanis meglepően nagy hatással vannak a felek viszonyára és ez egész kapcsolatra.

Képeken a bizonyíték, hogy van örökké tartó szerelem

Bár sokan kételkednek benne, létezik örök szerelem, a következő megható képek pedig ezt be is bizonyítják. Lélekemelő fotókat és aranyos történeteket mutatunk a hosszú ideje házas párokról, akik még mindig odáig vannak egymásért.

Ezt is szeretjük