Milyen a jó előjáték?

A nő most elárulja!

Spontán szex vagy romantikus együttlét? A férfi talán az elsőt választaná, ám a nőnek az utóbbi is kell. De vajon hogyan, hol és mikor?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Illatok, ízek, gyertyafény

Számtalanszor lerágott csont ez már, mégis, kedves fiúk, hajlamosak vagytok elfeledkezni róla, hogy nekünk, nőknek sokkal inkább számít a hangulat, a bemelegítés, mint nektek. Bizonyos értelemben, mondjuk egy egész jó értelemben ezt a hangulatteremtést is nevezhetjük előjátéknak - nevezzük is. Avagy már a vacsoraasztalnál, bárpultnál, koncerten, moziban el kellene kezdődnie a ráhangolódásnak.

Melós mi? Vagy éppen nem. Hiszen hallottunk olyanról, amikor a férfi már akkor kész volt a csajtól, amikor megérezte annak illatát, miközben beült a kocsiba. Hát igen, az illatok, az ízek, a színek mind-mind az előjáték részei, aki pedig ügyesen variálja, az gyorsan célba jut.

Ugyanakkor hadd kacsintsak ki a nőkre egy rövid történet erejéig.
Munkás korszakában a kapcsolatomnak, amikor a delikvens 24 órában a karrierjének élt, elrángattam őt egy késői vacsorára. Mielőtt kimentem a mosdóba, odaadtam neki a táskámat, hogy keresse elő a telefonomat, mert ki akarok írni belőle egy számot – neki, a munkája miatt. A táskámban volt a fehérneműm, nyilván nem véletlenül. Mire visszajöttem, párás szemekkel és tátott szájjal ült az asztalnál, és csak ennyit kérdezett: "Nincs rajtad bugyi?!"
Közöltem vele, hogy nincs, és rendkívüli örömmel tölt el, hogy végre észrevette. A desszertet nyilván otthon ettük meg. Hajnalban.
Tanulság: nem kell minden helyzetben elvárni, hogy a férfi kezdeményezzen, hangulatteremtésben amúgy is mi vagyunk a jobbak.

A "fal-szex"

Ezt a kifejezést R. barátnőmtől tanultam, még zsenge huszonéves koromban, amikor még egészen más volt a hozzáállás a szexualitáshoz, nem volt még Szex és New York, és éjszaka a német nyelvű csatornákat kellett vadászni, ha az ember pornót akart nézni.

Az ártatlanság kora természetesen már akkor is messzebb volt az átlagosnál, és a nők már akkor is kibeszélték az előző éjszakát.
Szóval R. azt mondta, hogy tényleg szép a romantika, a gyertyafény, meg a hosszú udvarlási fázis, de mégiscsak az az igazi, amikor már nincs több időhúzás, és a lakásban pont az ajtófélfáig jut el a pasijával, mert ott az simán felrakja a falra. Na, hát ez a fal-szex.

Sokat nem kell magyaráznom rajta, elég annyi, hogy leginkább a kapcsolatok elejére jellemző - sajnos -, mivel a szenvedély szép lassú halálával a spontán dolgokat is eltemetjük. Kár érte. De ne hibáztasd egyértelműen a férfit, hiszen kettőn áll a vásár.

De mi az előjáték?
Az előjáték lehet bármi: egy szexi vörösboros vacsora, egy jól időzített masszázs, egy új parfüm keserédes illata, egy puha tapintású selyem, egy hosszú pillantás a terem egyik végéből több száz ember fején átívelően, egy egyszerű mozdulat a csípőn, vagy csak egy szó, menjünk. Ebben az értelemben kell, mert néha hónapokig tart. Mert sokkal jobb a játék, ha van eleje. És vége.
Ezt is szeretjük