300 000 embert kérdeztek meg arról, mi az a szokás, ami megváltoztatta az életüket

Az ügyvéd a TikTokon kérdezte meg követőit arról, milyen szokás változtatta meg az életüket. Ez volt a négy leggyakoribb válasz.

dolgozo no
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Julian Sarafian vállalati ügyvédként dolgozott, de 2021-ben otthagyta jól kereső állását. Depressziós volt, és kiégett, ezért úgy érezte, mindenképp vissza kell egy kicsit vennie. Azóta megváltoztatta az életét, saját ügyvédi irodát alapított, és a mentális egészség szószólója lett.

A TikTokon már több mint 300 ezen követik oldalát, amin tanácsokat ad, és a kommentelők kérdéseire válaszol. Egyszer aztán úgy döntött, megkérdezi követőit: mi az a szokás, ami megváltoztatta az életüket. Majd pedig a CNBC oldalán osztotta meg a négy leggyakoribb választ.

Szokások, amik megváltoztatták az emberek életét

Nemet mondani

A férfi mindig is úgy gondolta, hogy a rugalmasság előny, és jó dolog haladni az árral. De ha valaki állandóan igent mond mindenre, például a szívességkérésekre, a munkahelyi feladatokra vagy a társas programokra, az könnyen rossz irányt vehet. Gyakori következmény, hogy az ember feláldozza saját akaratát és szükségleteit mások miatt, és ez hosszú távon káros. 

Julian Sarafian elárulta, mióta ő is elkezdett nemet mondani, jobb lett az élete, és több ideje maradt a számára fontos dolgokra. Azt tanácsolja, hogy kezdd azzal a változtatást, hogy csak olyan plusz teendőket vállalsz, amik érdekelnek. Sőt, vállalhatod azt a kihívást is, hogy heti egy dologra nemet mondasz.

A hála gyakorlása

A válaszok nagy része a pozitívumokra összpontosított, nem pedig a negatívumokra. Az ügyvéd maga is rendszeresen vezet hálanaplót, amiben leírja, miért lehet hálás, és ha rosszul érzi magát valami miatt, akkor megpróbál a következő kérdésekre válaszolni:

  • Mi az, ami a vártnál jobban sikerült mostanában?
  • Mi az az egy cél, amit elértem, és miben változtatta ez meg az életemet?
  • Mi az az egy dolog, amiért ma hálás vagyok?

Amikor pedig mindezekre felelt, elönti a hála érzése, és könnyebben tud arra koncentrálni, amije van, nem pedig arra, ami hiányzik az életéből.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Szomatikus gyakorlatok végzése

A szomatikus gyakorlatok célja, hogy megérezzük testünket, annak felépítését, és tapasztalatokat gyűjtsünk fizikai képességeinkről, határainkról. A belső élményre, érzésekre fókuszálva végzik ezeket. Az ügyvéd elárulta, sokaknál beválik ez a módszer, rengetegen beépítették például a jógát a rutinjukba, és neki is sokat segítenek egyes jógapózok, ha stresszes. Az ő kedvence a macska-tehén póz és a magzatpóz. De nem is kell feltétlen jógázni a stresszcsökkentéshez: jó ötlet lehet a túrázás, de pár perc séta a természetben szintén hatásos.

A mérgező szokások kiiktatása

Az élet megváltoztatásához érdemes kiiktatni a mérgező szokásokat. Sokan mondták például, hogy rengeteget számít nekik az, ha mindennap félreteszik egy kicsit a telefonjukat, legalább napi egy órára kikapcsolják az összes értesítést. Mások az egészségtelen szokásokat, például a dohányzást vagy az alkoholfogyasztást, esetleg az alkalmankénti kábítószer-használatot hagyták el.

Szokások, amik csak a legsikeresebb emberekre jellemzőek

A kitartás, a tehetség, a talpraesettség és a fejlődni, valamint tanulni akarás mellett más, néha már-már apróságnak tűnő szokások is hozzájárulnak ahhoz, hogy a sikeres emberek elérik céljaikat. A Medium oldala azt a tíz dolgot gyűjtötte össze, ami csak a legsikeresebbekre, tehát nagyjából az emberek 1%-ára jellemző.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük