Meddig várd türelemmel a gyűrűt, ha együtt laktok? Ennyi év után már necces a dolog
Az összeköltözés hasznos, de ha többre vágysz, erre figyelj.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az első év az ismerkedésé, a másodikban az önmegvalósítás a fontos, a harmadik pedig felszínre hozhat konfliktusokat. Ha az összeköltözésetek után négy évvel sem kérte még meg a párod a kezed, akkor ennek legalább három oka lehet.

Nem nősülös fajta, nem téged akar már elvenni, netán fogalma sincs arról, hogy mire vágysz.

A királyfi fehér lovon érkezik

Az első közös évetekben a legvalószínűbb a lánykérés. Ha a párod biztos az érzéseiben, és nincs kifogása a hivatalos szertartás ellen, cselekedni fog. Hiszen mire várjon? Az ilyen férfiak valójában már akkor döntöttek, amikor összeköltöztek szívük választottjával.

Ha azonban szóba se kerül az esküvő, hiába is célozgatsz rá, számíts arra, hogy a választottad egyáltalán nem biztos az érzéseiben. Téged ettől még imádhat, ám a saját szerepét, felelősségét esetleg még tisztáznia kell. Légy őszinte: lehet, hogy benned is valami hasonló zajlik. Az örökké a tiéd kijelentésnek számodra is óriási súlya lehet. Szánjatok egy kis időt az ismerkedésre, összecsiszolódásra.

A jövő nektek dolgozik

Amikor belekezdtek a második együttélős évbe, hirtelen megváltozhatnak a prioritások. Eddig szinte mindent annak rendeltetek alá, hogy jól működjetek együtt. Most következik a határok kijelölésének, tágításának időszaka. Újra előkerülnek a barátok, fontossá válik a sport, és számos olyan elfoglaltság, időtöltés, no meg a karrierépítés, amely magányos műfaj, azaz nem közös tevékenység. Ez az eltávolodásról szóló átmeneti szakasz azért fontos, hogy ne veszítsétek el önmagatokat az együttlétben. Érthető okokból nem ilyenkor szoktak összeházasodni a párok.

De hova lett belőle Brad Pitt?

A harmadik együtt töltött év a legjobb és egyben legkevésbé alkalmas a házasságkötésre. Ez ugyanis a tisztán látás időszaka, amikor egyértelművé válik, hogy milyen ez a férfi, akivel elvileg az életedet szeretnéd leélni. Már nem homályosítja el a látásodat a szerelem, és az a fantasztikus érzés, hogy nem vagy egyedül. Már képes vagy megfogalmazni, mi hiányzik, mi bánt, mi idegesít.

Nem mellesleg te is kapod a kritikákat, azaz kiderülhet, mennyire illetek egymáshoz. Ha úgy élitek túl ezt a számvetést, hogy az összetartozásotokat erősíti meg, nagy valószínűséggel komolyan elköteleződtök egymás mellett. De ha ilyesmi még szóba se kerül, az is lehet, hogy végül nem együtt fogtok megöregedni.

Jól megnézted a bakancslistáját?

A házasságkötés az a téma, amit nem kellene kikerülni, ám sok nő mégis úgy hiszi, jobb, ha szemérmesen hallgat róla. A férfi biztosan tudja, mi a dolga, ráadásul kötelessége jól időzíteni. De mi van akkor, ha egy olyan társat fogtál ki, aki nem hisz abban, hogy egy papír pecsételheti meg a boldogságotokat?

Számtalan oka lehet rá, mondjuk a szülei mintája. Esetleg nem akar úgy járni, mint ők, akiket szerinte az esküjük betonozott be a boldogtalanságba. Érdemes tehát még idejében és őszintén tisztáznod, a párod mit gondol a nősülésről. El tudja-e képzelni, hogy egy napon hivatalosan is egybekeljetek? Ha ugyanis már az elején határozott nemet mond erre, döntened kell. Szereted-e annyira, hogy karikagyűrű nélkül is vele maradsz? Ha igen a válasz, nem fogsz csalódni. Legfeljebb meglepődhetsz, ha egy szép napon mégis letérdel előtted. Azért ilyen hétköznapi csodák is léteznek.

Ezt is szeretjük