Többet keresel a párodnál? Így küszöböld ki, hogy ez vitákhoz vezessen
Egyes pároknál ez folyamatos feszültségforrást jelent.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Általában a férfiak viselik nehezebben, hogy nem tudnak annyit letenni az asztalra, mint a társuk. Ez a lemaradás megkérdőjelezi ugyanis a hagyományos szereposztást, és megingatja a biztonságérzetüket.

Nem a nők sikerét irigylik tehát, csak a pozíciójukat féltik. Úgy érzik, rájuk már szinte nincs szükség, ha a családfenntartást is át kell engedniük.

Ki hordja a nadrágot?

Óhatatlanul az irányít, aki nagyobb mértékben gondoskodik. Bevallod, vagy sem, azzal, hogy több pénzt viszel haza, külön jogokat élvezel. Te határozod meg például, hogy elmentek-e nyaralni. Te választod ki aztán az úti célt. Te mondod meg, mi legyen a következő, nagyobb beruházásotok.

Magadnak megengeded a hétköznapi luxust, a párod spórolása pedig sokszor feldühít. Pedig ő csak azt jelzi a visszafogottságával, beletörődésével, alárendelődésével, hogy elismeri a kettőtök közötti különbséget. Sajnos ez hosszú távon nem mindig működik.

A férfi netán keres magának egy olyan lehetőséget, ahol megmutathatja, mit ér. Ez lehet sport, hobbi, de egy másik nő is, aki felnéz rá.

Közös kassza, közös döntések

Ne legyen tabutéma a pénz közöttetek. Ám különösebb hangsúlyt se helyezzetek arra, honnan gyűlt össze a pénz a közös kasszára. Ha komolyan veszed a párkapcsolatodat, és tényleg szereted azt a férfit, akivel élsz, mindent megosztasz vele. Ez a boldog közös élet egyik legfontosabb alapköve: minden, amink csak van, a miénk. Ez a hozzáállás természetesen közös döntéseket is feltételez. Az a lényeg tehát, hogy amennyiből gazdálkodhattok egy hónapban, azt együtt mire fordítjátok. Mit kezdtek az esetleges megtakarításokkal, milyen közös terveitek vannak a jövőre nézve.

Láthatatlan juttatások

Lehet, hogy a fizetésed magasabb, mint a párodé, ám a pontos családi mérlegbe minden beleszámít, amit ő hozzátesz a hétköznapok gördülékenységéhez. Ki vásárol be, ki főz vacsorát, ha te túlórázol? Ki intézi a csekkeket, ki viszi iskolába a gyerekeket, ki megy el a szervizbe a kocsidért, ki hallgat meg, amikor nagyon kiakadtál a munkahelyi dolgokra, ki vidít fel, ha nyűgös vagy, és így tovább. Vedd észre és értékeld a legapróbb dolgokat is, engedd, hogy kiegyenlítsen. Egy jól működő kapcsolatban nem csupán forintban lehet adni és viszonozni. Köszönd meg időnként neki, hogy melletted van, és becsüld meg mindaz, amit tőle kapsz.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Útjelző bankjegyek

Ha pedig az előbbieket figyelembe veszed, biztosan nem követed el a legnagyobb hibát, amire rámehet netán még a kapcsolatotok is. Soha nem élj vissza a helyzeteddel. Ne dörgöld folyton az orra alá, hogy mi mindent köszönhet neked. Ne használd érvként a veszekedéseitekben, hogy a pénzedből él. Ne figyelmeztesd újra és újra arra, hogy nélküled nem lehetne ilyen élete. Ha ő a számodra megfelelő társ, az igazi, képes vagy az önzetlenségre, ő pedig megtalálja a módját, hogy mindig hozzátegyen a közös dolgaitokhoz. Amennyiben a pénz közétek állhat, és csak egyre nagyobb lesz a szakadék közöttetek, gondolkodj el azon, hogy tényleg mellette van-e a helyed.

Ezt is szeretjük