Egyéjszakás kaland vagy szerelem lesz?
A pasi arca elárulja!
Ha szeretnéd tudni, mire számíthatsz partneredtől, ne csak a gesztusokra figyelj, de az arcát is vedd szemügyre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szeretnél már azelőtt képet alkotni lovagodról, hogy megtörténne az első ágybabújás, nézd meg az arcát, és megtudhatod, mire számíthatsz tőle! Köztudott, hogy az emberek az egyes vonásokat tudat alatt társítják bizonyos személyiségjegyekhez: pszichológiai kutatások során derült fény arra, hogy a simább, kellemesebb küllemű egyéneket a nagy többség jólelkűnek, szimpatikusnak tartja.

Mindez azonban nem puszta előítélet, de olykor a gyakorlatban is működhet. Persze nem állítjuk, hogy csak a szép emberek szándékai komolyak, de az arc egyes rezdülései árulkodóak lehetnek. Ha nem is mindig jön be a jóslat, egy próbát megér: tudd meg a pasi arca alapján, mennyire gondolja veled komolyan!

Sima arc, tágra nyílt szemek, nagy pupillákkal

Amennyiben partnered hasonlóan fest, kétség sem férhet hozzá, hogy tetszel neki. A kisimult vonások ugyanis érdeklődésről árulkodnak, ahogy a nyílt, őszinte tekintet is. A testbeszéd eme tudatalatti gesztusait lehetetlen megjátszani: amennyiben tehát a pasi nem csak a mozdulataival, de egész arcával téged figyel, nyugodt lehetsz afelől, hogy nem csak egyéjszakás partnerre vadászik.

A kitágult pupillák pedig az érdeklődés mellett arról is árulkodnak, hogy vonzónak talál: tehát nem csak a szavaiddal, de kinézeteddel, és minden egyes megnyilvánulásoddal lenyűgözted őt. Ami pedig a vonásait illeti, egyes kutatások szerint a közel ülő szemekkel rendelkező férfiak általában hosszú távra terveznek, és ha kikötnek valaki mellett, nem hajlamosak a hűtlenségre.

Ha tehát a partneredre mindez igaz, nyugodt szívvel vetheted bele magad a flörtbe, és a randi izgalmaiba, hiszen szinte biztos, hogy komoly szerelem lesz a dologból.

Csak a szája mosolyog, a szeme titkolózó

Ha partnered mosolygós, az biztató jel lehet, azonban csak abban az esetben, amennyiben ez a gesztus őszinte. De ha a mosolya kissé hamiskás, azt onnan tudhatod, hogy míg csábosan hófehér fogai elővillannak az ajkai mögül, addig a szeme mozdulatlan marad, és nem húzódik össze a mosolytól. Hasonló helyzetben lehet, hogy egy tudatos csábítóval van dolgod, aki nem kifejezetten a komoly kapcsolatot keresi, sokkal inkább a könnyű testi kalandot.

Ezt támasztja alá az is, ha a szemét hidegnek érzed, és olyan, mintha nem akarná befogadni a tekinteted. Ha mindeközben a gesztusai a legmélyebb vonzalomról árulkodnak, vagyis keresi a módját, hogy hozzád érhessen, és minél jobban a közeledbe kerülhessen, légy óvatos! Nem biztos ugyanis, hogy olyan tartós is lesz a férfi rajongása, mint amilyen hevesnek tűnik: ezt támasztják alá adott esetben a távol ülő szemek is.

A szakértők szerint ugyanis általában ez a testi jellegzetesség a könnyen csábuló férfiaknál fordul elő, akik heves érzelmekkel bolondítják magukba a nőket, de rajongásuk cseppet sem tartós. Ha tehát te nem csak egyéjszakás kalandra vágysz, hasonló esetben lehet, hogy jobban teszed, ha másik pasi után nézel.

Zavart tekintet, hamiskás félmosoly

Előfordulhat persze, hogy az első találkozások alkalmával még maga a férfi sem tudja, hogy szerelem lesz a dologból, vagy inkább csak egyetlen éjszaka erejéig csábítana ágyba. Ha ez a helyzet, zavara az arcára is kiül, és többször észreveheted, hogy nem tud sokáig a szemedbe nézni, hanem elkalandozik a tekintete. Ezzel együtt a mosolya is féloldalas lehet, és inkább hamiskás jelleget ölt őszinte helyett: persze lehet, hogy ha ekkor ilyen bizonytalan a pasi, később sem számíthatsz tőle sok jóra.

Állítólag a mozdulatai mellett a fejformáját is érdemes szemügyre venni: ha ovális, akkor a kezdeti bizonytalanság után tartós kapcsolatra számíthatsz.

Míg a túlságosan határozott, markáns maszkulin vonások emelkedett tesztoszteronszintről árulkodnak, ami magában hordozza az élénk vadászösztönt és a nőcsábász hajlamot.

Ezt is szeretjük