Rájuk sem lehet ismerni: új külsőt és új életet kaptak a drogfüggők a leszokás után

Soha nem egyszerű egy szenvedélybetegségtől megszabadulni, de ezek a történetek bebizonyítják, hogy van élet drog nélkül is.

Drogfüggők története
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan vannak a világban, akik nem igazán találják a helyüket, boldogtalannak érzik magukat, és mindennap keresik azt, ami célt adhat az életüknek. Ennek csillapításaként vagy megoldásaként nem ritka, hogy a drogokhoz nyúlnak, ám amint eltűnik az eufória, ismét szükségük van rá, ez pedig akár komoly függővé is teheti őket.

Amilyen könnyű rászokni valamilyen káros szenvedélyre, annyira nehéz lehet a leszokás, főleg azok számára, akik életének már évek óta meghatározó része a drog. Szerencsére számos jó példa mutatja, hogy ez a folyamat nem lehetetlen, és jó példaként szolgálhat azok számára is, akik még keresik a kiutat a nehéz helyzetből.

Egykori függők és családjuk mesélnek a nehéz időkről

A The Addict’s Diary nevű Instagram-oldal fontos küldetéssel indult. Azt szerették volna megmutatni az internetes felhasználóknak, hogy a drogfüggőség az egész életet megváltoztatja, és nagyon nehéz kimászni a gödörből, azonban rengeteg segítséggel és kitartással bárkinek sikerülhet. A közösség tagjai bátran felvállalták történetüket, hiszen ezzel rengeteget segíthetnek azon, aki hasonlóan nehéz helyzetbe került a kábítószer miatt. Az előtte-utána fotókon jól látszik, milyen hatalmas utat jártak be ezek az emberek a gyógyulásig, de ma már tiszták, és boldogabbak, mint valaha.

- Ez a gyönyörű kishúgom, Morgan. Hosszú évek óta aktív függőséggel küzdött, és korábban is megosztotta már az oldalon a történetét. Tegnap volt három éve annak, hogy majdnem meghalt. Ma van három éve, hogy kisétált az intenzív osztályról, és úgy döntött, hogy a drogokat a múltban hagyja. Annyira sokat fejlődött ez alatt a három év alatt! Ő az anya, lány, nővér és nagynéni, akit olyan sokáig hiányoltunk. Visszament az iskolába, és karrierje is van! A határ a csillagos ég, ha leteszed a drogokat, és ez a gyönyörű lélek bizonyítja ezt! Imádkozom az elveszett lelkekért és a sérült családokért. Ez lehet a te történeted három év múlva. Ne félj valóra váltani!

- A fiam lassan három éve kijózanodott. A kábítószerek közül a heroint és a metet - metamfetamint - a szerk. - választotta, de minden mást is használt, amit csak a keze ügyébe került. 15 éves kora óta rabja volt. Ma már majdnem 31 éves. Nem tudom megmagyarázni, mennyire büszke vagyok rá. Két fiam van. A legfiatalabb sajnos még mindig függő. 27 éves, és 14 éves kora óta szenvedélybeteg. Mondanom sem kell, hogy anyukaként nehéz ezt átélni, de az idősebb fiam teljesítménye melengeti a szívem. Megtanult átlépni és kitartani a rossz napokon. Ő az én csodám!

- A bal oldali kép 2015-ben készült. Eltévedtem. Börtönben voltam. Elvesztettem a két fiam felügyeletét. Hajléktalan voltam. A drogok mindent elvettek tőlem. Emlékszem, hogy Istenhez kiáltottam, hogy segítsen nekem. 2015 novemberében harmadszor mentem rehabilitációra. Ezúttal elhatároztam, hogy visszaszerzem az életemet. Két hónapot voltam a rehabon, majd hat hónapig átmeneti házban éltem. A férjemmel gyógyulás közben találkoztam. Ez azóta is tart. Öt éve és öt hónapja vagyok józan. A jobb oldali lány már tele van szeretettel és élettel! Három szép fiam és három gyönyörű mostohalányom van. Gyönyörű családunk lett! Biztosítási ügynöki karrierem van. Van saját házunk, autónk és főleg Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus. Isten végigvitt ezen az egész úton. Soha nem engedett el. Az életemnek ma célja van. A férjemmel rehabilitációs találkozót hoztunk létre szülővárosunkban. Segíteni akarunk más, hozzám hasonló függőknek abban, hogy eligazodjanak. Az talpra állás fantasztikus! Az életem csodálatos ma!

Letették a drogot, és újjászülettek a következő emberek is

Egykori drogfüggők mutatták meg, mennyire átalakultak a leszokásuk után.

Hihetetlen, de ez a két ember ugyanaz: letette a drogot, szó szerint újjászületett

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük