18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Ilyen a drogfüggők élete egy fotós szemével - 8 hónapot töltött velük, képeken dokumentálta a mindennapjaikat
A prágai fotós, David Tesinsky őszinte képeken enged bepillantást a drogfüggők életébe, mindennapjaiba.

drogfuggok cover

David Tesinsky egy projektje keretén belül nyolc hónapot töltött el prágai drogfüggőkkel, megismerkedett velük, közel került hozzájuk, életüket, mindennapjaikat pedig őszinte képeken örökítette meg.

A fotós munkássága során főképp a városi és utcai életet, az emberi történeteket mutatja be, valamint a társadalomról, illetve annak problémáiról, nehézségeiről készít felvételeket.

Drogfüggők életét dokumentálta a fotós

Élete első igazi, komoly projektje volt az, amikor nyolc hónapját drogfüggőkkel töltötte, hogy bemutathassa a világnak az életüket, mindennapjaikat. Képeit nemrég a Bored Panda oldalán, valamint Facebookján, Instagramján osztotta meg, és elárulta, rengeteg szomorú, de sok boldog pillanatot is átélt ezekkel az emberekkel, ezek közül pedig, amit csak tudott, dokumentált is. A felvételek szereplői nagyrészt heroin- és metamfetaminfüggőséggel küzdenek.

Közzétette: David Tesinsky – 2022. április 9., szombat

Elárulta, szörnyű történeteket is hallott tőlük, hiszen sokan elmesélték neki, mi taszította őket a függőségbe. Volt például, akit egy barátja Hepatitis C-vel fertőzött meg, majd öngyilkosságot követett el emiatt karácsony napján.

Közzétette: David Tesinsky – 2022. április 9., szombat

A cikk az ajánló után folytatódik

Május 31-én van a Dohányzásmentes Világnap, amelyet az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) kezdeményezésére 1988 óta minden évben megtartanak. A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a figyelmet a dohányzás egészségügyi kockázataira. Ezen a napon szeretnénk felhívni a figyelmet az életmódváltás fontosságára, és arra, hogy a váltásban minden megtett apró lépés számít!

Promóció

Igyekezett minden szemszögből megmutatni életüket: a megrázó, a nehéz, de az örömteli pillanatokat is lencsevégre kapta.

Közzétette: David Tesinsky – 2022. április 8., péntek

Akármi is történik velük, családtagjaik és régi emlékeik mindig fontosak maradnak számukra.

Közzétette: David Tesinsky – 2022. április 8., péntek

A felvételeken jól látszik, az emberek mennyire rabjai a drognak, és az is, hogy mennyire megváltozik tőle a személyiségük.

Közzétette: David Tesinsky – 2022. április 11., hétfő

 Ez a férfi szinte önkívületi állapotba került a szerektől.

Közzétette: David Tesinsky – 2022. április 11., hétfő

David Tesinsky azt is meg akarta mutatni, hogy a drogfüggők életében, közösségeiben is akad néha egy kis vidámság.

 A férfi épp a detoxikálókról kapott listákat fordítja a fényképezőgép felé.

Közzétette: David Tesinsky – 2022. április 11., hétfő

David Tesinsky egy olyan közösségbe engedett betekintést képei által, amelybe egy átlagembernek ritkán van lehetősége bepillantani. A fotós egész karrierje során a kiközösítés, a sztereotípiák és a társadalmi megbélyegzés ellen veszi fel a küzdelmet felvételeivel.

A drogfüggők átalakulásai

Kevin Alter oldalát azért indította el, hogy megmutassa, mennyire tönkre tudja tenni a függőket a drog, de azt is, hogy kitartással, segítséggel és változtatni akarással teljesen fel tudnak gyógyulni, és egészen új emberré válnak. Hihetetlen előtte-utána képeken mutatta meg, hogyan alakultak át azok, akik letették a drogot: történeteikkel és fotóikkal mindenkit inspirálni szeretne.

Képek: Facebook/DavidTesinskyOfficial, Instagram/tesinskydavid.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük