Mit tesz a szülői szeretet és törődés egy Down-szindrómás fiúval? John teljes életet él, és sikeres vállalkozást vezet

A Down-szindrómás fiú és apja sikeres vállalkozást vezetnek együtt.

A Down-szindrómás fiú, John Cronin
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy gyermek számára a szülői szeretet a legfontosabb, az apa és az anya hozzáállása, támogatása pedig élete minden szakaszában elképesztően sokat számít. Ha ugyanis támogatják, motiválják gyermeküket, akkor sokkal könnyebben leküzdi az akadályokat, és könnyebben képes céljait is megvalósítani - még akkor is, ha ezt mások nem gondolják róla.

A Down-szindrómával született John Cronin tökéletes példa erre: rácáfolt minden előítéletre, teljes életet él, és édesapjával együtt egy igen sikeres vállalkozást építettek.

Apja mindenben támogatta a Down-szindrómás fiút

Mark Cronin és felesége, Carol 37 éve házasok és három gyermek büszke szülei. Legfiatalabb fiuk, John Down-szindrómával jött a világra, a szülők számára pedig sosem volt kérdés, hogy mindig ott lesznek mellette, és mindig támogatják majd. A fiú kicsiként sok egészségügyi problémával küzdött, így a család rengeteg nehézségen ment át, de együtt mindent leküzdöttek.

Mark elárulta, mindhárom gyermeke nevelésekor fő szempontjuk volt, hogy függetlenségre neveljék őket, és ez Johnnál sem volt másképp. Ösztönözni szerették volna őket, hogy megálljanak a saját lábukon, képesek legyenek önálló döntéseket hozni. Johnra is igyekezett úgy tekinteni, mint testvéreire, próbált nem arra gondolni, hogy Down-szindrómás: mindent ugyanúgy akart vele csinálni, ahogy másik két gyermekével.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sikeres vállalkozást vezetnek

John karrierlehetőségeit betegsége szűkebb korlátok közé szorította, ő mégis bebizonyította, hogy ugyanúgy lehet sikeres, mint bárki más. A fiú középiskolás volt, és épp a jövőjéről beszélgettek, amikor elmondta apjának, hogy vele szeretne dolgozni, Mark pedig persze örömmel mondott igent a közös vállalkozás ötletére. 

Az ihletet végül John gyermekkori szenvedélyei, a színes, mintás zoknik adták, amikért mindig is rajongott. Így jött létre a John’s Crazy Socks nevű vállalkozás, ami kiváló minőségű, vicces zoknik tömkelegét kínálja a vásárlóknak, és azóta már több millió dolláros bevétellel rendelkezik a fiú zseniális ötleteinek köszönhetően.

- „Down-szindrómám van, de a Down-szindróma soha nem tart vissza. Azt nézd, hogy az emberek mire képesek, és ne azt, hogy mire nem” - üzeni mindenkinek John.

Így szerette egymást a Down-szindrómás pár

Mindig szívszorító olyan emberek történetével megismerkedni, akik a nehéz sorsuk ellenére példát mutatnak másoknak. Lehet, hogy nem olyanok, mint a legtöbben, de a kitartásról, az élni akarásról és a feltétel nélküli szeretetről bőven tudnának mesélni. A Down-szindrómás pár története pont ilyen: egy életen át tartó szerelem és rengeteg szép emlék van mögöttük, mert a betegségük nem állhatott a boldogságuk útjába. 

Így szerette egymást a Down-szindrómás pár az utolsó pillanatig: minden akadályt legyőztek

Az élet nem mindig igazságos, és vannak, akiknek sokkal több nehézséggel jár, de egyesek ebből a helyzetből is próbálják kihozni a legjobbat.

Elolvasom
Ezt is szeretjük