Rácáfolt az orvosok szomorú jóslatára a fiatal lány: most az egész világ érte rajong

Kate Grantet betegsége nem akadályozta meg abban, hogy megvalósítsa álmát.

Kate Grant - Down-szindrómás szépségkirálynő
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Kate Grant neve akkor robbant be a köztudatba, amikor 2018-ban őt választották a Teen Ultimate Beauty Of The World elnevezésű, nemzetközi szépségverseny királynőjévé. 

A gyönyörű, szőke hajú, Észak-Írországot képviselő lány tudta, hogy ebben a szakmában állapota miatt hátránnyal indul, ez mégsem akadályozta meg abban, hogy harcoljon az álmaiért.

Sötét jövőt jósoltak neki születésekor az orvosok

A húszéves, Down-szindrómás lány születésekor nem sok jót jósoltak az orvosok. Azt mondták, sosem lesz képes megtanulni beszélni, írni és olvasni. Talán senki sem gondolta, hogy ő lesz az első Down-szindrómás szépségkirálynő.

- Az orvos szavai jutottak eszembe, amikor a kislányom beszédét hallgattam a színpadon arról, hogy egy befogadó társadalomban reménykedik, ahol az ilyen betegséggel született embereket szeretik, és egyenlőként bánnak velük. Azt mondta, hogy az igazi szépség nem azon múlik, hogy hogy néz ki valaki, hanem, hogy ki ő valójában - mondta a lány édesanyja, Deirdre Grant.

Kate Grant 13 évesen határozta el, hogy egyszer modell lesz belőle, de betegsége miatt gyakran zárt ajtók fogadták, és rengeteg visszautasítással kellett szembesülnie. Ez a verseny azonban meghozta a munkába fektetett energiáját: nemcsak beindította karrierjét, a Facebookon és az Instagramon igazi influencer lett, de az angol Benefit Cosmetics márka őt választotta nagykövetének is.

Nézd meg az első Down-szindrómás szépségkirálynőről készült, káprázatos fotókat!

Ajánlóképek: Facebook.com/Kate Grant Modell.

Ezt is szeretjük