Nem akarnak semmit, mégis hitegetik a másikat: gonosz az új randitrend, ismerd fel időben!
Egyre népszerűbbé válik ez a randiszokás, pedig nagyon káros lehet az elszenvedő félre.

no telefonnal
beauty and style
Top olvasott cikkek

A randevúk után sajnos sosincs garancia arra, hogy a két ember ugyanúgy szeretne újabb találkát vagy komolyabb kapcsolatot. Gyakran előfordul, hogy, míg az egyik fél teljesen belehabarodik a partnerébe, a másiknak eszébe sem jut, hogy akár több is lehetne a dologból.

Addig persze nincs is semmi baj, amíg egyértelműen egymás tudtára adják a jövőbeli szándékaikat, hiszen, bár néha fájdalmas, előfordul, hogy eltérőek a férfi és a nő elképzelései. A gond inkább ott kezdődik, ha elhallgatják a céljaikat, és gonosz módon hitegetik, talonban tartják a partnert. Pedig mint kiderült, ez egyre nagyobb szokás.

Így verik át a másikat mostanában

A ghosting és a mosting után újabb kegyetlen randitrend hódít. Persze, nem újdonság, hiszen régebben is volt már rá példa, most viszont egyre többen alkalmazzák szándékosan. Az úgynevezett curving borzasztóan frusztráló, és annyit takar, hogy a randevú vagy randevúk után, bár tudják, hogy nem akarnak folytatást, hitegetik a másikat.

Ezt a taktikát leginkább az üzenetekből lehet felismerni, így érdemes figyelni az intő jelekre. Jellemző rájuk, hogy nem kezdeményeznek beszélgetést, és több óra vagy akár több nap késéssel válaszolnak a kérdésekre, ráadásul nem is a megszokott módon. Nem adnak konkrét feleletet például arra, hogy mikor találkozhattok legközelebb, vagy hogy vannak, mi újság, csupán semleges tőmondatokat írnak vissza, megszakítva ezzel a beszélgetést. És, ami még fontos: szinte sosem kérdezek vissza.

Miért csinálják, és hogy lehet felismerni?

„ Bocsánat, nagyon elfoglalt voltam”, „Ne haragudj, túl sok most a munka” - ilyen, és ezekhez hasonló kifogásokkal térnek ki a válasz és a beszélgetés alól. Ezzel pedig elérik, hogy a másik sajnálja őket, és úgy gondolja, valóban nincs idejük, ezért nem írnak vissza. Persze, egy-két alkalommal ez is előfordulhat, de, ha már háromszor egymás után is hasonló üzenet érkezik, nem biztos, hogy érdemes több energiát pazarolni az illetőre.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt ugyanis a legtöbben azért csinálják, mert nem akarnak semmit a másiktól, mégis hitegetik, ha később meggondolnák magukat. Így viszont a partner úgy gondolja, hogy van esély a kapcsolatra, és nem lép tovább, sőt, előfordul, hogy egyre erősebb érzelmeket táplál majd a másik iránt. Ezért is lenne jobb minél hamarabb felismerni, és gyorsan továbblépni egy olyan kapcsolatra, melyben kölcsönösek az érzések, és, amely esetén tényleg van esély a közös jövőre.

Fontos randiszabályok

Illik-e késni, vagy sem? Meddig hív, ha bejössz neki? Olvass tovább, és ismerd meg a randietikettet, amivel minden nőnek tisztában kell lennie.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük