A férfi vagy a nő fizessen a randin? 2 ezer nőt kérdeztek meg, és nem erre számítottak

Régen az illem és a megszokás azt diktálta, hogy a férfi rendezze a számlát, ám nem biztos, hogy a nők is ezt akarják.

fizetes randin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az első randikon mindig rengeteg kérdés, kétség merül fel a felekben azon kívül is, hogy milyen lesz majd az együtt töltött este. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy ki hogyan viselkedik, betartja-e az íratlan szabályokat, nem beszélve arról, hogy ki rendezi a végén a számlát.

Egyértelműnek tűnhet, hogy a férfi hívja meg a nőt, hiszen a megszokás ezt diktálja. Ám lehet, hogy ez mégsem olyan jó ötlet, mint ahogyan azt mindenki gondolja.

Biztos, hogy a férfi fizessen a randin?

A randizás mára egy kicsit megváltozott, és nagyon úgy néz ki, hogy a fizetési szabályok is kissé idejétmúltak. Legalábbis ezt támasztja alá a világszerte 390 millió felhasználóval rendelkező Badoo nevű randioldal felmérése. Kétezer, 18 és 30 év közötti nőt kérdeztek meg a randevúzási szokásaikról, többek közt arról is, hogy szerintük kinek kellene rendeznie a számlát a találka végén.

fizetes randin 1

Szokatlanul hangzik, de a válaszadók 65%-a jobban szereti saját maga kifizetni azt, amit elfogyasztott, és nem kedvelik, ha mindent a pasi intéz. Sőt, arra is fény derült, hogy 74%-uk imád kezdeményezni a társkeresőkön, és nem feltétlenül vár arra, hogy a férfi tegye meg az első lépést. Az oldal pszichológus szakértője, Claire Stott elárulta, hogy a jelenség leginkább ahhoz kapcsolódik, hogy a nők sokkal határozottabbak, magabiztosabbak és függetlenebbek lettek, így jó érzés számukra, ha nem a férfi rendezi helyettük a számlát. Egy megfelelő önbizalommal rendelkező pasinak pedig a szakértő szerint ez nem szabad, hogy gondot okozzon. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Közrejátszik a változásban az is, hogy a hölgyek tisztában vannak azzal a pénzügyi nyomással, amit a randevúk okoznak a férfiaknak, és nem akarják kihasználni ezt, sem a partnert. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a pasik ne is ajánlják fel, hogy fizetnek a hölgy helyett, csupán arról van szó, hogy, ha a másik mindenképpen ki szeretné fizetni a saját részét a sokadik rákérdezés után is, vagy felezni akarja a számlát, azt nem érdemes nehezményezni vagy sértésnek venni, hanem el kell fogadni a döntését, és bele kell egyezni.

A legfontosabb randiszabályok

Vannak azonban olyan szabályok a randevúkon, melyeket érdemes betartani mindkét félnek, ha jó első benyomást akarnak tenni a másikra. A következő apró udvariasságokra mindenképpen ajánlott odafigyelni.

Fotók: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük