A szeretők lélekrajza
Az okos és a vesztes harmadik
A szeretői státusz tabu, nem illik róla beszélni, pedig rengeteg nő él harmadikként. Van, aki okosan csinálja, és van, aki csak veszíthet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tabutéma. Senki nem szeret róla tudomást venni, pedig így vagy úgy rengetegen érintettek. Távol álljon tőlünk, hogy bárkit arra buzdítsunk, hogy beszálljon egy hivatalos kapcsolatba harmadikként, de rengeteg nő él szeretőként.

A harmadik, a szerető, a ribanc, kinek-kinek más. Sohasem pozitív szereplő. A nők szemében maga az ördög, a férfiak szemében pedig kicsit lenézett, pótlék. Jó, hogy van, de sohasem lesz első. Vagy csak nagyon ritkán.

És mi a helyzet azzal az átkozott harmadikkal? Aki ilyen kapcsolatba lép, az általában belesodródik, és végig reménykedik, hogy másodikból első lesz. A statisztikák viszont arról árulkodnak, hogy nem a férfiakon múlik a dolog. Ugyanis a válások 80%-át a nők kezdeményezik. Tehát voltaképpen a feleség dönt, és a férj a lehető legtovább megmarad ebben a számára nagyon is kényelmes helyzetben.

Ha te is ilyen kapcsolatban élsz, akkor érdemes ezen elgondolkodnod, még akkor is, ha ő azt mondja, hogy otthon nagyon rossz neki, nincs szex a feleségével, és az különben is egy sárkány, és várj, amíg olyan lesz a helyzet, és elválik. De még várj egy kicsit. És még egy kicsit.

A gyakorlat azt mutatja, hogy ha a férfi nem hagyja el a feleségét fél éven belül, akkor nem is fogja megtenni. A szeretői viszonyra tehát be kell rendezkedni. Sok szerető áldozatnak tekinti magát, aki nem tud parancsolni az érzelmeinek. Ugyanakkor tudni kell, hogy a szerelem egy ponton döntés. Te döntesz arról, hogy belemész-e egy ilyen kapcsolatba vagy sem. De van olyan nő, akinek ez is megfelel. Hogy miért?

A győztes szerető

A győztes szerető elfogadja a helyzetet. Nem tervez előre, mert tudja, hogy egy olyan kapcsolat, amiben hárman vannak, csak ideig-óráig tartható fent. Illetve, ha sokáig marad fenn, akkor nincs kilátás arra, hogy megszűnjön a viszony, és hivatalos státuszba emelkedjen mint barátnő vagy feleség.

Csak úgy jöhet ki jól a helyzetből, ha a harmadik arra gondol, hogy ő a legjobbat kapja a férfitól. A figyelmességet, a gyengéd szeretőt, intenzív együtt töltött időt. Büszke arra, hogy olyat ad a férfinak, amit az esetleg otthon nem kap meg, ugyanakkor soha nem becsmérli a feleséget, és a férfinak sem hagyja. Az okos szerető megelégszik ennyivel, és nem akar többet. Leginkább alkalmazkodóképességével láncolhatja magához a szeretett férfit, ha akkor van jelen, amikor azt a férfi akarja.

Ugyanakkor ő is csak azt adja a férfinak, amit szívesen tesz. Nincsenek mosni való alsógatyák, koszos edények, akkor várja főtt étellel a férfit, amikor neki tetszik, és amikor találkoznak, akkor a férfi nem fog a sporthírek elé rogyni program gyanánt.

Aki jól akar kijönni a helyzetből, az tudja, hogy ennek egyszer vége lesz, hiszen a lopott órák egy idő után ugyanúgy elvesztik a varázsukat, és kialakul a megszokás, ami lassan kényelmetlenségbe csap át. Amikor ez bekövetkezik, nem sajnálja, hanem kilép a kapcsolatból.

A klasszikus szerető

A fent vázolt szerető ugyanakkor ritka, hiszen nagyon tudatosnak kell lenni hozzá. A szerelem pedig nem tudatos. A legtöbb nő, amikor belemegy egy ilyen kapcsolatba, akkor azért teszi, mert egy idő után szeretné a magáénak tudni a férfit. Azon dolgozik, hogy az elhagyja a feleségét, és ő lépjen az első helyére.

Mivel a férfiak nagy része tisztában van azzal, hogy mit akar a szerető, hitegetésbe fog. Sokszor a valóság köszönőviszonyban sincs azzal, amit a férfi állít. A feleség nem ronda, nem sárkány, és még szexelnek is. Csak épp így könnyebb megtartani azt az édes kis nőt az irodából.

Aki szép lassan felörlődik, és nem érti, ha olyan rossz a helyzet otthon, akkor miért is nem lép a férfi. Mivel szeretné legalizálni a kapcsolatot, egyre gyakrabban hangoztatja, hogy lépni kéne. A férfi pedig két rossz kapcsolatban találja magát. És nem a szeretőt választja majd.

Ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy nős férfi tetszik meg, mérlegelj, és képzeld magad a feleség helyébe egy pillanatra.

És légy tisztában azzal az apró ténnyel, amit fent már olvastál. Hogy nem a férj dönt.

Ezt is szeretjük