A legjobb barátok már majdnem 80 éve - Az idősek otthonában is a csínyeken törik a fejüket

Mindenki ilyen, egész életen át tartó barátságról álmodozik!

80 éves barátság
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sajnos nem sok embernek adatik meg, hogy olyan barátságot kössön még gyermekkorában, ami az egész életén keresztül kitart, hiszen sokan az idő múlásával eltávolodnak egymástól, vagy már nem lesz köztük olyan bensőséges, jó a viszony, mint annak idején volt.

Két brit nő az élő példa rá, hogy igenis vannak kivételek: Olive Woodward és Kathleen Saville még gyermekkorukban barátkoztak össze, és már közel nyolcvan éve tart a szoros viszony kettejük között.

Mindig közel egymáshoz

Olive és Kathleen talán nem is sejtették, milyen közös jövő vár rájuk, amikor először találkoztak 1941-ben a nottinghami Ravenshead Schoolban, ahol padtársak lettek. Gyorsan megtalálták a közös hangot, és már kislányként a legjobb barátok lettek - ráadásul akkoriban még nagyon közel is laktak egymáshoz.

Az iskola után sem romlott meg köztük a viszony, később családot alapítottak, de mivel mindkét nő férje ugyanannál a cégnél dolgozott, ráadásul ismét szinte egymás mellé költöztek, ezért ugyanúgy tudták tartani a kapcsolatot.

A nehéz időszakokban is kitartottak egymás mellett

Sajnos az ő életük sem úszott mindig a boldogságban, de a nehéz idők csak még jobban összekovácsolták az idős hölgyeket. Kathleen 35 év házasság után, 1989-ben elvesztette férjét, majd egészen 2018-ig egyedül élte napjait, amikor úgy döntött, hogy beköltözik a Berry Hill Park nevű idősek otthonába. Olive és férje eközben felneveltek két gyermeket, majd öt unokájuk és négy dédunokájuk született. A férfi 2004-ben halt meg, Olive pedig 2019-ben elhatározta, hogy csatlakozik legjobb barátnőjéhez az idősek otthonában, hogy újra együtt élvezzék az élet kisebb-nagyobb örömeit.

Bár már kilencvenévesek, még mindig nagyon fiatalosnak érzik magukat, tele vannak energiával, és az idősek otthonában sem vetik meg az apró csínytevéseket. A személyzet sokszor csak mosolyog azon, hogy már megint rosszban sántikálnak.

Egy életen át tartó barátság titka

Olive és Kathleen szerint azért működik ilyen jól kettejük barátsága már hosszú évek óta, mert soha nem vitatkoznak, minden problémát higgadtan, nyugodtan beszélnek meg, és mindig kimondják azt, amire éppen gondolnak, így az őszinteség számukra a legfontosabb. Miután Olive is csatlakozott barátnőjéhez az otthonban, Kathleen így írta le a boldogságát:

- Nagyon örülök, hogy Olive is itt van már, olyanok vagyunk újra, mint a kuncogó iskolás lányok. Még mindig szeretünk kiöltözni és feltenni egy kis rúzst, azt szoktuk mondani egymásnak, hogy ha már megvan valami, büszkélkedjünk is vele!

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Amióta bejárta a világot kettejük története, mindenki ilyen baráti kapcsolatról álmodozik, imádják az internetezők a két bájos hölgyet, akik a hátralevő idejüket egymás társaságában élvezik.

Kínos és vicces képek a barátzónában landolt férfiakról: akik mindent megadnának a szerelemért

Igazán furcsa dolgokat is bevállaltak szívük választottjáért.

Kínos és vicces képek a barátzónában landolt férfiakról: akik mindent megadnának a szerelemért

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Borítókép:  stfumofoxD / Youtube)

Ezt is szeretjük