15 tény anyákról, felnőtt lányoknak

A saját édesanyád mellett könnyen lehet, hogy a párodéval is meg kell vívnod kisebb-nagyobb csatákat. Így lehet jó kapcsolatod mindkettejükkel!

Dia


            	Anyai tanácsok
            	Lehet, hogy már rég magad mögött hagytad a gyermekéveket, de ne hidd, hogy ezzel együtt az anyai intelmeket is. Biztosan számíthatsz arra, hogy a legújabb, divatos kabátodat túl vékonynak találja majd, és minden alkalommal emlékeztet rá, hogy a derekad ne lógjon ki a ruha alól, különben megfázik a veséd.
            	Kapcsolódó cikk:
            	3 nő, akik miatt tönkremehet a kapcsolatod »

Anyai tanácsok

Lehet, hogy már rég magad mögött hagytad a gyermekéveket, de ne hidd, hogy ezzel együtt az anyai intelmeket is. Biztosan számíthatsz arra, hogy a legújabb, divatos kabátodat túl vékonynak találja majd, és minden alkalommal emlékeztet rá, hogy a derekad ne lógjon ki a ruha alól, különben megfázik a veséd.

Kapcsolódó cikk:
3 nő, akik miatt tönkremehet a kapcsolatod »

Dia

	Örökös aggodalom	Ahogy az intelmektől, úgy az anyai aggodalomtól sem szabadulsz meg azzal, hogy felnőtt korba léptél. Ha ígérted, de nem hívtad fel, ne csodálkozz, ha ugyanolyan szidást kapsz, mint gyerekkorodban. Akárhogy legyen is, édesanyád szemében mindig az ő lánya leszel, ami rendben is van. Amennyiben azonban túlzottan aggodalmaskodik, nem árt, ha higgadtan, de türelemre inted - hiszen, neked is van magánéleted.

Örökös aggodalom

Ahogy az intelmektől, úgy az anyai aggodalomtól sem szabadulsz meg azzal, hogy felnőtt korba léptél. Ha ígérted, de nem hívtad fel, ne csodálkozz, ha ugyanolyan szidást kapsz, mint gyerekkorodban. Akárhogy legyen is, édesanyád szemében mindig az ő lánya leszel, ami rendben is van. Amennyiben azonban túlzottan aggodalmaskodik, nem árt, ha higgadtan, de türelemre inted - hiszen, neked is van magánéleted.

Dia

	Anyai bölcsesség	Az anyák koruknál, tapasztalatuknál fogva hajlamosak azt hinni, hogy minden érzelmi ügyben bölcsebbek nálad. Ez áll a hátterében a kéretlenül osztogatott tanácsoknak. Ha nem vágysz rá, hogy anyukád mondja meg, hogyan intézd a magánéleted, a legjobb, ha finoman a tudtára adod, hogy ezt egyedül is el tudod dönteni.

Anyai bölcsesség

Az anyák koruknál, tapasztalatuknál fogva hajlamosak azt hinni, hogy minden érzelmi ügyben bölcsebbek nálad. Ez áll a hátterében a kéretlenül osztogatott tanácsoknak. Ha nem vágysz rá, hogy anyukád mondja meg, hogyan intézd a magánéleted, a legjobb, ha finoman a tudtára adod, hogy ezt egyedül is el tudod dönteni.

Dia

 	Közös vásárlás 	Ha szeretnéd javítani a kapcsolatodat az anyósoddal, jó megoldás lehet egy közös vásárlás. Már önmagában azt is értékelni fogja, ha látja az igyekezetet, hogy segíteni szeretnél neki, de ez a helyzet lehetőséget teremthet arra is, hogy kettesben legyetek. Így elérheted, hogy ne úgy tekintsen rád, mint arra a bizonyos nőre, aki a fiát elhódította.

Közös vásárlás

Ha szeretnéd javítani a kapcsolatodat az anyósoddal, jó megoldás lehet egy közös vásárlás. Már önmagában azt is értékelni fogja, ha látja az igyekezetet, hogy segíteni szeretnél neki, de ez a helyzet lehetőséget teremthet arra is, hogy kettesben legyetek. Így elérheted, hogy ne úgy tekintsen rád, mint arra a bizonyos nőre, aki a fiát elhódította.

Dia

 	Az anya és a fia 	Sok anya nehezen viseli, amikor a fia életében valaki más is fontos szerephez jut. Ha nem szélsőségesen ellenséges veled az anyósjelölt, hasonló helyzetben az együttérző türelem a legjobb magatartás. Idővel bizonyára elfogad téged, hiszen ha a fia a legfontosabb neki, végső soron ő is csak azt szeretné, hogy boldog legyen. 	Kapcsolódó cikk: 	Édesanyja bábuként irányítja a pasid? »

Az anya és a fia

Sok anya nehezen viseli, amikor a fia életében valaki más is fontos szerephez jut. Ha nem szélsőségesen ellenséges veled az anyósjelölt, hasonló helyzetben az együttérző türelem a legjobb magatartás. Idővel bizonyára elfogad téged, hiszen ha a fia a legfontosabb neki, végső soron ő is csak azt szeretné, hogy boldog legyen.

Kapcsolódó cikk:
Édesanyja bábuként irányítja a pasid? »

Dia

 	Az anyós és te 	Ha lehetőséged van rá, a párod édesanyjával érdemes megpróbálnod jó viszonyt ápolni. Kis szerencsével akár második anyára is lelhetsz benne. Másrészt pedig nem árt, ha az anyjával való konfliktusod nem válik állandó vitatémává a párod és közötted. 	Kapcsolódó cikk: 	Először találkozol az anyóssal? Erre figyelj »

Az anyós és te

Ha lehetőséged van rá, a párod édesanyjával érdemes megpróbálnod jó viszonyt ápolni. Kis szerencsével akár második anyára is lelhetsz benne. Másrészt pedig nem árt, ha az anyjával való konfliktusod nem válik állandó vitatémává a párod és közötted.

Kapcsolódó cikk:
Először találkozol az anyóssal? Erre figyelj »

Dia

 	Szigorú anyós 	Bár a filmekből ismert ördögi anyós képe korántsem valóságos, előfordulhat, hogy a párod oldaláról egy szigorúbb anyával találod szemben magad. Ebben az esetben sem kell azonban aggódnod; ha próbálsz mindig jóindulatú, kedves és nyitott lenni, idővel talán az ő kemény szívét is felolvasztod. 	Kapcsolódó cikk: 	Így lopd be magad az anyós szívébe! »

Szigorú anyós

Bár a filmekből ismert ördögi anyós képe korántsem valóságos, előfordulhat, hogy a párod oldaláról egy szigorúbb anyával találod szemben magad. Ebben az esetben sem kell azonban aggódnod; ha próbálsz mindig jóindulatú, kedves és nyitott lenni, idővel talán az ő kemény szívét is felolvasztod.

Kapcsolódó cikk:
Így lopd be magad az anyós szívébe! »

Dia

 	Pakolási kényszer 	Mivel gyerekkorodban is ő pakolt utánad, előfordulhat, hogy édesanyád felnőttként sem tud parancsolni magának, és a lakásodba lépve rögtön rendezkedni kezd. Amennyiben úgy érzed, hogy akaratlanul is átveszi az irányítást, felforgatva a konyhádat, megragadva a porszívót, nyugodtan mondd meg neki, hogy ezt nem kellene. A te lakásod ugyanis a te birodalmad. 	Kapcsolódó cikk: 	Amit csak az anyukája tud a párodról »

Pakolási kényszer

Mivel gyerekkorodban is ő pakolt utánad, előfordulhat, hogy édesanyád felnőttként sem tud parancsolni magának, és a lakásodba lépve rögtön rendezkedni kezd. Amennyiben úgy érzed, hogy akaratlanul is átveszi az irányítást, felforgatva a konyhádat, megragadva a porszívót, nyugodtan mondd meg neki, hogy ezt nem kellene. A te lakásod ugyanis a te birodalmad.

Kapcsolódó cikk:
Amit csak az anyukája tud a párodról »

Dia

 	Rend vagy rendetlenség 	Ahogy a dolgok helyét, úgy a pakolási módszereidet sem kell hagynod, hogy bármelyik anya megkérdőjelezze. Ha bárkit zavar, ahogy felnőtt létedre a ruháidat tartod, bátran kijelentheted, hogy nem muszáj a szekrényedet nyitogatni. Ez igaz a többi dologra is, amit a saját elképzeléseid szerint csinálsz, és nem tetszik az anyukádnak.

Rend vagy rendetlenség

Ahogy a dolgok helyét, úgy a pakolási módszereidet sem kell hagynod, hogy bármelyik anya megkérdőjelezze. Ha bárkit zavar, ahogy felnőtt létedre a ruháidat tartod, bátran kijelentheted, hogy nem muszáj a szekrényedet nyitogatni. Ez igaz a többi dologra is, amit a saját elképzeléseid szerint csinálsz, és nem tetszik az anyukádnak.

Dia

 	Ha kell egy recept... 	Bár sok fejfájást is okozhatnak, az anyák, anyósok nem csak problémásak lehetnek. Amennyiben házi praktikára, főzési tippekre van szükséged például, biztosan számíthatsz a segítségükre. Hiszen a háztartás terén a tapasztalatuknak köszönhetően minden bizonnyal van pár jó ötletük, és ha segíthetnek, az nekik is örömet szerez.

Ha kell egy recept...

Bár sok fejfájást is okozhatnak, az anyák, anyósok nem csak problémásak lehetnek. Amennyiben házi praktikára, főzési tippekre van szükséged például, biztosan számíthatsz a segítségükre. Hiszen a háztartás terén a tapasztalatuknak köszönhetően minden bizonnyal van pár jó ötletük, és ha segíthetnek, az nekik is örömet szerez.

Dia

 	A családi háttér 	A komoly párkapcsolat egyúttal azt is jelenti, hogy új családot alapítasz. Ám a régit emiatt még nem szabad magad mögött hagyni - anyukád, apukád és a párod szülei ugyanúgy igényelhetik a rendszeres látogatásokat, mint régebben. Persze, ha nem egy városban élnek a családjaitok, nehéz lehet összehangolni a hétvégéket, de ezt ők is megérthetik. Sőt azt is, ha néha csak ketten szeretnétek lenni, és elmarad egy közös ebéd.

A családi háttér

A komoly párkapcsolat egyúttal azt is jelenti, hogy új családot alapítasz. Ám a régit emiatt még nem szabad magad mögött hagyni - anyukád, apukád és a párod szülei ugyanúgy igényelhetik a rendszeres látogatásokat, mint régebben. Persze, ha nem egy városban élnek a családjaitok, nehéz lehet összehangolni a hétvégéket, de ezt ők is megérthetik. Sőt azt is, ha néha csak ketten szeretnétek lenni, és elmarad egy közös ebéd.

Dia

 	Törődés 	Míg a gyermeknek a szülő viseli gondját, az idő múlásával fordul a kocka, és az édesanyádnak lehet szüksége több törődésre. Ez azonban nem csak a ház körüli teendőkre értendő: egy telefonhívás, ajándék is szívet melengető lehet - hiszen tudatja vele, hogy nem felejtetted el. Hasonló apróságokkal az anyósod szívébe is belophatod magad.

Törődés

Míg a gyermeknek a szülő viseli gondját, az idő múlásával fordul a kocka, és az édesanyádnak lehet szüksége több törődésre. Ez azonban nem csak a ház körüli teendőkre értendő: egy telefonhívás, ajándék is szívet melengető lehet - hiszen tudatja vele, hogy nem felejtetted el. Hasonló apróságokkal az anyósod szívébe is belophatod magad.

Dia

 	Két anyának megfelelni? 	Időnként úgy gondolhatod, hogy egy anya elvárásainak is bőven elég megfelelni, és nehéz pillanatokat szerezhet, hogy az édesanyád mellett az anyósodra is gondolnod kell. Ilyenkor jusson eszedbe, hogy a kapcsolatokba fektetett energia megtérül: ha neked lesz szükséged valamire, két anya is a rendelkezésedre áll.

Két anyának megfelelni?

Időnként úgy gondolhatod, hogy egy anya elvárásainak is bőven elég megfelelni, és nehéz pillanatokat szerezhet, hogy az édesanyád mellett az anyósodra is gondolnod kell. Ilyenkor jusson eszedbe, hogy a kapcsolatokba fektetett energia megtérül: ha neked lesz szükséged valamire, két anya is a rendelkezésedre áll.

Dia

 	Unoka 	Az unoka kegyeiért való versengés egy újfajta anyás problémához vezethet. Amikor ugyanis a család új taggal bővül, a gyerkőc az újdonsült nagyszülők szeme fénye is lesz. Ebből következik, hogy néha kisebb csatákra számíthatsz, ha nem szeretnéd, ha két oldalról is el lenne kényeztetve csemetéd. 	Kapcsolódó cikk: 	3 dolog, amit az anyósokról mondanak, de semmi alapjuk »

Unoka

Az unoka kegyeiért való versengés egy újfajta anyás problémához vezethet. Amikor ugyanis a család új taggal bővül, a gyerkőc az újdonsült nagyszülők szeme fénye is lesz. Ebből következik, hogy néha kisebb csatákra számíthatsz, ha nem szeretnéd, ha két oldalról is el lenne kényeztetve csemetéd.

Kapcsolódó cikk:
3 dolog, amit az anyósokról mondanak, de semmi alapjuk »

Dia

 	Anyai támasz 	Barátnők ide vagy oda, néhány dolgot felnőttként is a legjobb lehet az édesanyáddal megosztani. Ne hidd, hogy nem érdeklik a problémáid, csak mert neki is van elég: a lánya baja biztosan ma is ugyanolyan fontos neki, mint gyerekkorodban. 	Kapcsolódó cikk: 	A 4 legfontosabb ember, aki nélkül nem lehetsz sikeres »

Anyai támasz

Barátnők ide vagy oda, néhány dolgot felnőttként is a legjobb lehet az édesanyáddal megosztani. Ne hidd, hogy nem érdeklik a problémáid, csak mert neki is van elég: a lánya baja biztosan ma is ugyanolyan fontos neki, mint gyerekkorodban.

Kapcsolódó cikk:
A 4 legfontosabb ember, aki nélkül nem lehetsz sikeres »

Ezt is szeretjük
Fotó: