A világ 3 leghatékonyabb szexuális vágyfokozója
A tökéletes szeretkezéshez harmónia és erős vágyakozás is szükséges. Próbáld ki a természetes afrodiziákumokat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szex nem csupán hormonokból áll, és a szexuális vágyat sem csak tisztán fizikai jelzések ébresztik fel vagy lohasztják le. A gondolatok és az érzelmek óriási mértékben befolyásolják a szexet, és mindkettő képes a szexuális vágyat felkelteni és kioltani. Az önbizalomhiány, a stressz, a szorongás, a depresszió, a sikertelenségtől való félelem mind-mind csökkenthetik a nemi vágyat, és ronthatják a teljesítményt.

Jó, ha tudod!
Hiába működik tökéletesen a hormonháztartásod, hiába aktívak a belső elválasztású mirigyeid, ha érzelmileg magad alatt vagy, azt a nemi életed is megsínyli. A szex útjába álló pszichológiai gátak nagyon is valóságosak. Szerencsére nem szükségszerű, hogy ez az állapot tartósan fennmaradjon. A gyógynövények lehetséges megoldást kínálnak ezekre a problémákra, mert oldják a feszültséget, és javítják a hangulatot!

Szex előtt, érzelmi hatásuk miatt fogyasztott gyógynövények

Orvosi angelika

Az elnevezés egy, a búbópestis idején keletkezett legendából ered. A legenda szerint egy álombeli angyal közölte, hogy ezzel a gyógynövénnyel gyógyítható a pestis. Innen kapta az "angelika" nevet. Angol nyelvterületen "szentlélekgyökérnek" is hívják.

Szerelemfokozó hatása mellett az idegfeszültség okozta fejfájás csillapítására is kiváló. Ha éjszakánként fáj a fejed, lefekvéskor igyál angelikateát, amellyel megelőzheted a problémát. Egyéb alkalmazásai: szabályozza a menstruációs ciklust, javítja a vérkeringést, enyhíti a gyomor- és bélgörcsöket, valamint a gyomorégést. Az angelika erős emmenagóg hatással rendelkezik - elindítja a vérzést -, ezért várandós anyák ne szedjék. Cukorbetegek se fogyasszák, mert cukrot tartalmaz.

Ázsiai centella

Az ázsiai centella kitűnő idegerősítő. Serkenti a központi idegrendszert, enyhíti a depresszió és a fáradtság tüneteit, és fokozza a nemi vágyat. Utóbbi hatása tea formájában történő rendszeres fogyasztása mellett jelentkezik. A kínaiak szerint napi két levél centellával megőrizhető a fiatalság. Az ázsiai centella hosszú távú megoldást jelent az idegességre és a feszültségre. Biztonságos, tartós hatású, és feldob. A koffeintartalmú gyógynövényekkel szemben az ázsiai centella nem okoz álmatlanságot, idegességet, nyugtalanságot vagy szorongást, viszont jó közérzetet biztosít, és nagyobb adagban nyugtató hatású. Csillapítja a nyugtalan elmét, rendezi a gondolatokat, javítja a memóriát, és enyhíti az álmatlanság tüneteit. Egyéb alkalmazásai: mentális és neurológiai zavarok, magas vérnyomás, húgyúti fertőzések és hepatitisz kezelésére. Túlfogyasztása fejfájást okozhat, és ájuláshoz vezethet.

Orvosi citromfű

A citromfű - citromszagú mézfű, kertiméhfű - Európában honos mentaféle. Komoly nyugtató hatással rendelkezik. Megnyugtatja az idegrendszert, miközben javítja a hangulatot.

A növények története című, 1597-ben írt művében John Gerard így méltatta a citromfüvet: "Felvidítja, megörvendezteti a szívet, s megduzzasztja éltető erőinket." A stresszoldó és idegerősítő citromfűtea Európa kedvelt itala. Lágysága és kellemes íze miatt a nyugtató hatású gyógynövények egyik legbecsesebbike.

Egyéb alkalmazásai: gyomorpanaszok esetén, álmatlanság ellen, magas vérnyomás csökkentésére és a menstruációs ciklus szabályozására. Pajzsmirigybetegség esetén fogyasztása ellenjavallt, ugyanis gátolja a pajzsmirigyserkentő hormonok termelődését.

Cikkünk rövid részletet közöl a Bioenergetic kiadásában megjelent Szerelmi serkentők című könyvből.

Ezt is szeretjük