Mennyire tetszel a férfinak? Innen tudhatod

Ha az érzelmeit nem szívesen vallja be, a testi reakciókat nem tagadhatja le senki. Íme, a vonzalom árulkodó jelei.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A férfiaknak gyakran tanácsos színt vallaniuk érzéseikről, ha meg akarják nyerni szívük hölgyét, ám az első találkozás alkalmával sokan még korainak ítélik a lelepleződést.

Azonban bizonyos árulkodó jelekből igenis következtethetsz a másik szimpátiájára és arra, hogy mennyire dobogtattad meg a szívét. Figyeld a következő tüneteket!

Izzadt tenyér

Az izzadó tenyér az izgalom, de a vonzalom klasszikus jele is. A vonzalom hatására működésbe lépő hormonok, melyek izgatottságot okoznak, nemcsak a szívdobogást szaporítják, hanem a verejtékmirigyeket is beizzítják. A férfiak ugyanakkor hajlamosabbak a tenyérizzadásra hasonló helyzetben, mint a nők, feltehetően azért, mert a csábító látvány hatására nagyobb mennyiségű hormon keletkezik a szervezetükben.

Milyen mély a hangja?

Több kutatás is megállapította már, hogy a nők a mélyebb hangú férfiakhoz vonzódnak inkább. Ezt a tulajdonságot ugyanis tudattalanul a férfiassággal, a tekintéllyel, a nagyobb testtel és a vonzerővel azonosítják.

A férfiak pedig, még akkor is, ha nincsenek tisztában a tudományos eredményekkel, ösztönösen mélyítik a hangjukat, amikor olyasvalakivel beszélnek, akinek a kegyeibe akarnak férkőzni.

15 árulkodó jel, hogy bejössz a pasinak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egy 2010-es kísérletben arra kérték a férfi és női résztvevőket, hogy üzenjenek valamit a vonal másik végén lévőnek, akinek a képét monitorra vetítették eléjük. Minél vonzóbbnak találta az üzenő fél a képzeletbeli másikat, annál inkább hajlamos volt módosítani egy kicsit a hangszínén. Míg a férfiak inkább mélyítették, a nők ellenkezőleg, kissé magasabb hangfekvésben kommunikáltak.

Tágra nyílt szemek

A szeretet és a szerelem jól ismert velejárója a kitágult pupilla. Ez nem véletlen, mert a pupillának fontos szerepe van a vonzalom jelzésében és dekódolásában is. Ha tehát ezt veszed észre a férfin, meggyőződhetsz róla, hogy kedvel.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

De ez fordítva is működik. Amikor szimpátia ébred benned, neked is automatikusan megnőnek a pupilláid - a férfiak pedig vonzóbbnak és nőiesebbnek tartják a nagyobb pupillát.

Ezt is szeretjük