Mennyire tetszel a férfinak? Innen tudhatod

Ha az érzelmeit nem szívesen vallja be, a testi reakciókat nem tagadhatja le senki. Íme, a vonzalom árulkodó jelei.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A férfiaknak gyakran tanácsos színt vallaniuk érzéseikről, ha meg akarják nyerni szívük hölgyét, ám az első találkozás alkalmával sokan még korainak ítélik a lelepleződést.

Azonban bizonyos árulkodó jelekből igenis következtethetsz a másik szimpátiájára és arra, hogy mennyire dobogtattad meg a szívét. Figyeld a következő tüneteket!

Izzadt tenyér

Az izzadó tenyér az izgalom, de a vonzalom klasszikus jele is. A vonzalom hatására működésbe lépő hormonok, melyek izgatottságot okoznak, nemcsak a szívdobogást szaporítják, hanem a verejtékmirigyeket is beizzítják. A férfiak ugyanakkor hajlamosabbak a tenyérizzadásra hasonló helyzetben, mint a nők, feltehetően azért, mert a csábító látvány hatására nagyobb mennyiségű hormon keletkezik a szervezetükben.

Milyen mély a hangja?

Több kutatás is megállapította már, hogy a nők a mélyebb hangú férfiakhoz vonzódnak inkább. Ezt a tulajdonságot ugyanis tudattalanul a férfiassággal, a tekintéllyel, a nagyobb testtel és a vonzerővel azonosítják.

A férfiak pedig, még akkor is, ha nincsenek tisztában a tudományos eredményekkel, ösztönösen mélyítik a hangjukat, amikor olyasvalakivel beszélnek, akinek a kegyeibe akarnak férkőzni.

15 árulkodó jel, hogy bejössz a pasinak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egy 2010-es kísérletben arra kérték a férfi és női résztvevőket, hogy üzenjenek valamit a vonal másik végén lévőnek, akinek a képét monitorra vetítették eléjük. Minél vonzóbbnak találta az üzenő fél a képzeletbeli másikat, annál inkább hajlamos volt módosítani egy kicsit a hangszínén. Míg a férfiak inkább mélyítették, a nők ellenkezőleg, kissé magasabb hangfekvésben kommunikáltak.

Tágra nyílt szemek

A szeretet és a szerelem jól ismert velejárója a kitágult pupilla. Ez nem véletlen, mert a pupillának fontos szerepe van a vonzalom jelzésében és dekódolásában is. Ha tehát ezt veszed észre a férfin, meggyőződhetsz róla, hogy kedvel.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

De ez fordítva is működik. Amikor szimpátia ébred benned, neked is automatikusan megnőnek a pupilláid - a férfiak pedig vonzóbbnak és nőiesebbnek tartják a nagyobb pupillát.

Ezt is szeretjük