A 4 leggyakoribb késztetés a félrelépés hátterében
Innen ismered fel őket
Íme, a leggyakoribb tényezők, amelyek miatt valaki hűtlen lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párkapcsolati szakértőknek állandó fejtörést okoz, hogy ki és miért csalja meg a párját, és hosszas évek kutatómunkájának eredményeként általában megállapítják, hogy mindenkit más és más késztetések vezérelnek, ami nem meglepő.

Ugyanakkor, bár minden személyiség különböző, megfigyelhetők bizonyos ismétlődő minták a félrelépésekben, és léteznek olyan élethelyzetek is, melyek valószínűsíthetik a hűtlenséget.

A félrelépés leggyakoribb okai között említik a kapcsolat visszatérő problémáit, a kiábrándulást, a kommunikációs nehézségeket, az eltérő érzelmi vagy szexuális igényeket, illetve a személyiség impulzivitását. Nézd meg, melyek a leggyakoribb késztetések.

Megragadni a lehetőséget

Sokan csalják meg a párjukat egyszerűen azért, mert lehetőségük van rá. Ezek alkalmi afférok, melyeknek már a kezdetén tudja mindkét fél, hogy nem fog tovább tartani egy-két éjszakánál. Nemritkán alkohol vagy más tudatmódosító szerek hatására jönnek létre, és többnyire az otthontól távol esnek meg, amikor a lebukás valószínűsége sokkal kisebb. Ilyenkor a kalandvágy vagy a magánytól való szabadulás vezérli a félrelépőt, és biztos benne, hogy ennek nem lesz hatása a párkapcsolatára.

Bár tényszerűen valóban el lehet rejteni egy hasonló történést, a lelkiismeret-furdalás többnyire olyan belső nyugtalanságot kelt, amit a félrelépő nem tud elrejteni, és ami befolyásolja a párkapcsolat minőségét, de akár alá is áshatja azt.

Aki hosszabb távollétből visszatérve szokatlanul vagy zavartan viselkedik, túl figyelmes lesz, esetleg szórakozottabb a szokásosnál, annak talán vaj van a füle mögött.

Szexuális vágyak

Az alkalminál valamivel tartósabb, elköteleződés nélküli kapcsolatok általában egy bizonyos szexuális vágy kielégítésére jönnek létre, és nem cél, hogy érzelmi kötelék alakuljon ki a két ember között. Ilyenkor valamely - vagy mindkét - fél legális párkapcsolatában nem tudja kielégíteni különleges, esetleg extrém szexuális kívánságait. Emellett bizonyos személyiségtípusokat is vonzanak az ilyen típusú románcok, elsősorban az impulzív személyiségeket, akiknek folyamatos stimulálásra és izgalomra van szüksége.

Haszonelvűség

Előfordul, hogy valaki érdekből létesít kapcsolatot a másikkal, aki magasabb státusznak vagy társadalmi pozíciónak örvend, és a viszonytól anyagi előnyöket, szakmai előrejutást remél. Ennek semmi köze nincs az első számú párkapcsolathoz, sokkal inkább a félrelépő ambícióiról szól. Ugyanakkor néha mégis bosszúból teszi az illető, vagy azért, hogy féltékennyé tegye a partnerét. Néhány munkahelyi viszonynak is ez áll a hátterében.

Stresszkezelés

Van olyan, amikor valaki az életkörülményeinek a megváltozása vagy egy átmeneti élethelyzet miatt kezd viszonyt. Az öregedéstől való félelem, a munkahely elvesztése, radikális változások az egzisztenciális helyzetben - ezek a tényezők lökést adhatnak egy új viszonyhoz. Ilyenkor valaki az önértékelését, önbizalmát, de a kontroll érzését is egy szerelmi kalandon keresztül igyekszik visszanyerni. Úgy érzi, ha már nem tudja irányítani az élete más területeit, legalább ezen a területen sikert érhet el. Itt a szex is annak az eszköze, hogy az illető megküzdjön az átmeneti problémákkal járó stresszel.

Ha a párod hasonló stresszhelyzettel küzd, és borongósabb a kedélye az utóbbi időben, ezt vedd figyelmeztetésnek, hogy érdemes odafigyelned rá, komolyan venned a kedélyállapota romlását, illetve támogatnod őt. Törekedjetek arra, hogy közösen találjatok megoldást a problémára.

Ezt is szeretjük