5 jel, amiből tudod, hogy ő az igazi
Nem csak a megérzésedre hallgathatsz
Nem árt, ha tisztában vagy azzal, miről ismered fel az igazit. Akár úgy érzed, megtaláltad, akár úgy, hiába keresed.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán azt gondolod, hogy az igazira utaló jeleket egyáltalán nem nehéz észrevenni. Pontosabban nem lenne nehéz, ha végre találkoznál vele. Viszont épp ez vezethet tévútra: ha túlzottan szeretnél már egy valódi kapcsolatot, akkor a figyelmeztető jelek ellenére könnyen beleélheted magad egy olyan ember iránti érzelmekbe, akiről azután kiderül, hogy nem a megfelelő partner számodra.

Később, hogy fenntartsd az illúziót, hajlamos lehetsz túl nagy kompromisszumokat kötni, illetve túl nagy árat fizetni a kapcsolatért.

Lehet, hogy odáig vagy érte, mert elbűvölően jól néz ki, tökéletes az ágyban, lehengerlő az intelligenciája, gáláns úriember, de valójában nem csak ezek a tényezők döntik el, hogy ő lesz-e az igazi.

Ha amiatt szorongsz, hogy mikor keres végre újra, vagy úgy érzed, kevés vagy hozzá, lehet, hogy érdemes elgondolkodnod arról, ilyen feltételek mellett érdemes-e túl nagy reményeket fűzn a kapcsolathoz.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem kell az apróbb hibákat elfogadnod, olykor pedig kompromisszumot kötnöd vagy türelmesnek lenned. A ló túloldalán sem jobb a helyzet, és azért nem találod az igazit, mert irreális elvárásokat támasztasz.

Mégis van néhány olyan feltétel, melynek mindenképp teljesülnie kell, hogy elmondhasd: ő az! Vedd észre a jeleket, melyek csalhatatlanul elárulják, hogy az igazival állsz szemben - legalábbis alapos a gyanú. Ahhoz, hogy ezt eldöntsd, elengedhetetlen, hogy ne csak az ő viselkedését, hanem a saját reakcióidat is figyeld, és azt, hogy te hogy érzed magad mellette!

Nő az önbizalmad

Az egyik legmegbízhatóbb mérce az önbizalmad állása. Ez nem azt jelenti, hogy a kapcsolatot arra kell használnod, hogy az egyébként ingadozó önértékelésedet helyrebillentse, mert ez nem a másik ember feladata, hanem elsősorban a tiéd. De érdemes olyan ember mellett letáboroznod, aki sok pozitív visszajelzést ad, akár a külsődről, akár más tulajdonságodról van szó. Aki mellett nem marad kétséged afelől, hogy különlegesen jó nő vagy. Persze nem árt, ha erről hagyod magad meggyőzni, de ez legyen a kisebb feladat! Jó jel, ha a párod mellett szépnek és vagánynak érzed magad akkor is, ha szingliként ebben netán elbizonytalanodtál volna.

Teszteld!
Ha bizonytalan vagy abban, hogy valóban ő az igazi, tesztünk segítségével megállapíthatod!

Egyenrangú felek vagytok

Az egyenrangúság egyik feltétele, ha egyikőtök sem érez késztetést arra, hogy visszaéljen a másik lelkesedésével, vagy a gyengéit arra használja, hogy manipulálja és irányítsa őt. Tiszteletben tartja a véleményedet és az igényeidet, tehát nem akar minden körülmények között meggyőzni a saját igazáról, netán erőszakkal rávenni olyasmire, amit nem szeretnél. Ugyanakkor ő sem rendeli alá magát neked, és nem bíz rád minden döntést. Mindebből olyan egyensúly alakul ki, mely kizárja, hogy bármelyikőtök tárgyként tekintsen a másikra.

Bízol benne

A bizalom kialakulása persze idő kérdése is, és nem olyan könnyű rászolgálni. De párod jelzéseiből már a kapcsolat első fázisában következtethetsz arra, megbízhatsz-e benne. Ilyenkor nem érzed úgy, hogy csak ravasz trükkökkel teheted magad érdekessé a számára, nem kell taktikákon gondolkodnod, és nem futtatsz rémképeket a fejedben arról, hogy hogyan lép le. Nem érzed úgy, hogy bármiféle játszma vagy önmegtagadás lenne a feltétele annak, hogy fontos legyél neki.

És mire vágyik a férfi?

Fejlődik a kapcsolat

A kapcsolat fejlődése egészen apró változásokban is megmutatkozhat, amikor azt látod, hogy valamiben pozitív elmozdulás történt. Egyre közelebb kerültök egymáshoz, és egyre nyitottabbak vagytok mindketten. Azt látod, hogy az őszinteséged megtérül. Mindketten igyekeztek egyre több energiát fektetni abba, hogy még jobban megismerjétek a másikat, és tesztek azért lépéseket, hogy működjön a kapcsolat.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Nincs hiányérzeted

A hiányérzet az egyik legillékonyabb tényező, olykor annyira nehéz megfogalmazni, hogy mi hiányzik, hogy hajlamos lehetsz azt gondolni, nem is olyan fontos, vagy csak képzelgés. A hiányérzet viszont általában valami szükséges dologra hívja fel a figyelmed, amit akkor látsz, ha visszagondolsz azokra a kapcsolatokra vagy helyzetekre, amikor nem jutott eszedbe, hogy valami nem kerek, hanem csak élvezted, ami történik!

Ezt is szeretjük