Mégsem a férjem az Igazi, de félek kilépni a kapcsolatból! Mit tegyek?
Nehéz dönteni, hogy menj vagy maradj, főleg, ha az anyagiak vagy a közös gyerekek is összekötnek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
Az együtt töltött évek során egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az, akivel élsz, valóban a másik feled-e, vagy olyasvalaki, akivel ideig-óráig jól érezted magad. Amennyiben az utóbbi eset áll fenn, döntened kell, hogy menj vagy maradj - ám nem könnyű elhatározásra jutni, különösen, ha az anyagiak terén függtök egymástól, illetve közös gyerekeitek vannak.
 

- A gyerekeim miatt félek kilépni a házasságból

Ám, ha bátran szembenézel önmagaddal, megkapod a választ. Levélírónknak is ezt javasolja Féderer Ágnes családállítás-szakértő.

Kedves Ágnes!

Hét éve vagyunk együtt a férjemmel, ebből három éve élünk házasságban, és mostanában nagyon sokat vitázunk az anyagiak miatt. A férjem a szüleimet hibáztatja a kialakult helyzetért, holott ők rengeteget segítenek nekünk a két csemeténkre való tekintettel.

A párom beszélni sem hajlandó erről a problémáról - ha szóba hozom, csak annyit mond, tudja, hogy ő a rossz. Mostanra már a legkevésbé sem vagyok meggyőződve arról, hogy ő az igazi, de a gyerekeink miatt félek kilépni ebből a házasságból. Milyen megoldást javasolsz erre a problémára?

Berna

Kedves Berna!

Aki nagyon szerencsés, hamar megtalálja hosszú távra, talán egész élethosszra az igazi társat maga mellé. Aki szerencsés, egy életszakaszra lel partnert. A többiek meg épp keresgélnek, és aztán vagy az egyik, vagy a másik táborba lépnek be.

Ami a legfontosabb: fel kell tudni ismerni, vajon az adott partnerért érdemes-e bizonyos dolgokat feláldozni, bevállalni, küzdeni, vagy eljön netán egy nap, amikor véget ér a kapcsolat, és nem marad más, mint szépen lezárni az együtt eltöltött időszakot, majd továbblépni a keresgélők közé.

A lelkünk mélyén szinte mindig tudjuk az igazat. Pontosan érezzük, hogy akivel együtt élünk, valóban a másik felünk-e, netán egy olyan férfi, akivel ideig-óráig jól éreztük magunkat. Na, ez utóbbi esetben nehéz elhatározásra jutni, főleg, ha számos észérv, anyagi természetű kötöttség nehezíti a helyzetet. Nem beszélve arról, ha közös gyerekek születtek a kapcsolatból. Amit ilyenkor tenni lehet: legalább saját magunkkal legyünk őszinték.

Gondold végig az előbbi szempontokból is a párkapcsolatodat, házasságodat. Ne a körülményeket mérlegeld, inkább a férfit és hozzá fűződő érzéseidet.

Ha tényleg az igazival élsz, akkor próbálj meg változni, illetve elfogadni a másikat olyannak, amilyen. Mondd el neki, hogy nagyon szereted őt, vele akarod leélni az életedet, ezért erre és erre vagy hajlandó, viszont azt meg azt kéred cserébe tőle. Ha azonban nem vagy boldog, mert a végéhez közeledik a kapcsolatotok, vegyél egy nagy levegőt, és mondd ki ezt a társadnak.

Hogyan segít a családállítás?

Megoldatlan, állandóan ismétlődő problémáid vannak, és sehol sem találod az okokat? Lehet, hogy nem a te életedben történt az, amiért most szenvedsz. Ha a család egy tagjával valami életbevágóan rossz történt, a család - mint rendszer - működésében zavar keletkezik, amit egy később született leszármazott úgy próbál korrigálni, hogy ugyanúgy él, érez és viselkedik, mintha az a rossz dolog vele történt volna meg. A családállítás során választ kaphatsz olyan kérdésekre, mint: miért menekülsz valamiféle függőségbe a problémák elől? Miért nem találsz párt? Vagy hogyan élhetnél teljesebb életet?

Elsősorban neked kell tudnod, hogy mit akarsz. Aztán kérdezd meg erről a férjedet. Utána dönts, és csináld végig.

A férfiak többsége nem szeret lelkizni, ennél jobban már csak azt utálják, ha túl sokat kapnak egy kapcsolatban, amit valamiért nem tudnak viszonozni. Ha pedig az adok-kapok - és most nem anyagiakról beszélek - egyensúlya felborul, általában nem az a fél lép le, aki sokat adott, hanem a másik, aki attól tart, hogy túlságosan eladósodott. Erre figyelmeztet a férjed mondata, miszerint tudja, ő a rossz.

Szóval döntsd el, hogy te mit akarsz, aztán beszélj erről a férjeddel. Világosan, nem számon kérve - az a lényeg, hogy rájöjjön, megértse, neki mit kellene tennie, ha meg akarja menteni a házasságotokat.

A családfelállítás egyébként nagyon sokat segíthet ilyen helyzetekben, hiszen kideríthető vele, milyen a kötődés közöttetek, mit érdemes, és nagy valószínűséggel mit nem érdemes bevállalni a kapcsolatért.

Szurkolok neked, hogy sikerüljön visszakapnod a boldogságodat. Vagy így, vagy úgy. Rajtad is múlik.

Féderer Ágnes

OLVASD EL EZT IS!

fekete no
  • hűtlenség
  • családállítás

Nálam rosszabb nővel csal a férjem

szerelmesek koktel
  • szakítás
  • családállítás

- Vége van, mégis ragaszkodom hozzá

Ezt is szeretjük