Nálam rosszabb nővel csal a férjem
Olyasvalakivel csaltak meg, akinél többnek, jobbnak érzed magad? A családállítás szerint lehet, hogy egy családi mintát ismételsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
Többször megesett már, hogy olyan férfi mellett horgonyoztál le, aki aztán megcsalt, ráadásul olyasvalakivel, akinél érzésed szerint valamilyen szempontból több, jobb vagy? Mindez nem a véletlen műve - a családállítás módszere szerint könnyen előfordulhat, hogy egy negatív családi mintát ismételsz.

Kedves Ágnes!

Egy társaságban voltunk a párommal, ahol bemutattak nekünk valakit. Akkor azt gondoltam, életemben nem láttam ilyen ronda, ápolatlan nőt. Döbbenetes volt.

Azóta ez a nő a párom szeretője lett - már egy éve tart a viszonyuk. A helyzeten viszont annak ellenére sem hajlandó változtatni, hogy megbeszéltük: átlátva korábbi hibáinkat rendbe hozzuk kettőnk dolgait. Így pedig mindannyian csak tengődünk.

Ami különös, hogy az előző kapcsolatom is ugyanígy végződött. Akkor is társaságban mutattak be az akkori barátomnak és nekem egy lányt, akiről szintén azt gondoltam: úristen, de csúnya, erre a nőre sosem lennék féltékeny. Aztán összejöttek a volt kedvesemmel, akivel ezek után szakítottam. Azt gondolom, ez mégiscsak egy figyelemreméltó momentum, bár tudom, elég nagy butaságnak tűnik így leírva.

Visszatérve a jelenbe: egyikünk sem boldogul ebben a hármas felállásban. Ráadásul olyan információt kaptam hátulról, hogy a párom nem is szerelmes abba a nőbe, viszont anyagi és más előnyei származnak abból, ha bevállalja. Nekem viszont csak azt fújja, hogy mi mit rontottunk el.

Én nem hiszem, hogy boldog lesz, ha a fenti okok miatt köti össze az életét valakivel. Tudom, hogy egyébként nem ilyen - egyszerűen nem értem, mi történt vele, és hogy jutott el idáig. Rendes, becsületes embernek ismertem meg, akire fel lehetett nézni.

Olyan kettősség van benne, amit nem tudok feldolgozni. Hol nálam próbálkozik, mondván, hogy mégis inkább velem képzeli el az életét, hol a nőnek ígérgeti, hogy majd valamikor elhagy engem, és nála fog lehorgonyozni. Valahogy meg kell oldani a helyzetet, mert így nem lehet élni. De nem látom, hogyan.

Zelma

Kedves Zelma!

Egyáltalán nem butaság, nagyon is figyelemreméltó ez az ismétlődés.

Ahhoz viszont, hogy megoldást találj a jelenlegi helyzetedre, előbb perspektívát kellene váltanod. A te szempontodból nem az a lényeges ugyanis, hogy a férjed szereti-e a másik nőt, avagy miért akar összebútorozni vele.

Azt kellene végiggondolnod inkább: te mire nem figyeltél oda, mi az, amit nem tudtál megadni neki.

A tapasztalataim szerint egy ilyen helyzet kialakulása a házaspár mindkét tagján múlik. Ahhoz ugyanis, hogy egy harmadik beléphessen a képbe, valaminek hiányoznia kell a kettőjük viszonyából. Olykor persze az is kiderülhet, hogy már eleve nem volt minden rendben.

Ha eljönnél egy családállításra, meg tudnánk nézni, vajon tényleg csak véletlen-e, hogy olyan férfiakat vonzol be, akik félrelépnek, vajon véletlenül választasz így, esetleg egy családi mintát ismételsz? Milyen volt a szüleid házassága? Valahol itt kezdenénk a szálak visszagöngyölítését.

De addig is ajánlom az egyes szám, egyes személy nézőpontot, abból tudod ugyanis reálisabban megítélni a helyzetedet. Kezdd például onnan, hogy el tudod-e képzelni az életed a férjed nélkül. Meg akarod-e menteni a kapcsolatotokat? Tehát: TE mit szeretnél.

Ha konkrétabb segítséget is igényelnél, keress meg!

Féderer Ágnes

OLVASD EL EZT IS!

varakozas
  • családállítás
  • féderer ágnes

- Szerencsétlen vagyok a szerelemben!

Ezt is szeretjük