4 árulkodó jel, hogy a párod titkol valamit
Netán megcsal?
Nem kell minden apróságot megosztani egymással, de a lappangó titok megmérgezheti a kapcsolatot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha mindig mindenről elmondanánk az igazat egymásnak a párkapcsolatban, az valószínűleg gyors szakításokhoz vagy legalábbis igen sűrű veszekedésekhez vezetne. A kegyes hazugság fogalma tehát igenis létezik: mi magunk is megírtuk már korábban, hogy mi az, amit érdemes lehet a párod előtt titokban tartanod a boldogság érdekében.

Azonban elhallgatni csak azokat a dolgokat érdemes, melyeknek kisebb a súlyuk, mint amennyire sértőek lennének a másik számára - a sorsdöntő információkat ezzel szemben akkor is meg kell osztani, ha nem kellemes hallani róluk. Amennyiben a párod mégis megpróbál valami fontos dolgot eltitkolni előled, annak szemmel látható jelei lehetnek: vedd észre és derítsd ki az okot!

A titok éget

A titoknak megvan az a sajátos tulajdonsága, hogy minél nagyobb, annál nehezebb megőrizni. Ha tehát a párod valamilyen jelentős dolgot próbál előled rejtve tartani, igen valószínű, hogy a viselkedése gyanús lesz, hiszen a lelkiismerete nyomást gyakorol rá. Hasonló helyzetben felfigyelhetsz arra, hogy időnként bűntudattal mesél el teljesen ártalmatlan történeteket, ráadásul a sztori befejeztével nyitva hagyja a dolgot, mintha valamit még szeretne mondani.

Persze, amennyiben rákérdezel, tagadja, de ezek alapján sejtheted, hogy talán van valami, ami kikívánkozik belőle, csak éppen nem akarja elmondani. Ugyanakkor kár lenne rögtön arra következtetned, hogy egy másik nő van a dologban: lehet, hogy egyszerűen csak munkahelyi vagy egyéb családi ügyről van szó.

Ködösít

Bár a titok makacsul kikívánkozik, ha a férfi meg akarja tartani, akkor a puhatolózó kérdéseidre előfordulhat, hogy bosszantó, homályos válaszokat ad. Ha faggatod, hogy merre járt, tipikus felelet lehet a csak úgy elvoltam, a mi bajodra a semmi, a kivel voltálra pedig az ezzel-azzal. Joggal borulsz ki ezektől a kerülő válaszoktól, hiszen meglehetősen ügyetlen alibit nyújtanak, ugyanakkor nézd a jó oldalát: legalább nem hazudik, hiszen akkor a kérdésedre mesteri kis fedőtörténettel állna készen.

Minél inkább rossz fát tesz a tűzre valaki, annál gondosabban próbálja fedezni magát, ha tehát ügyetlen ködösítéssel találkozol, még az is megeshet, hogy a párod nem kellemetlen dolgot akar előled elhallgatni, hanem egy meglepetést. Persze olyan dologról is szó lehet, amivel nem szeretne leterhelni - ha mégis oldani akarod a közöttetek lévő feszültséget, ne vádaskodással próbálj fényt deríteni az igazságra, hanem inkább a segítségedet ajánld fel: lehet, hogy csak a gyengeségét nem akarja beismerni.

Keresztbe tett végtagok

A lappangó titokról a testbeszéd is árulkodik. Ha valamit elhallgat előled a párod, sokszor előfordulhat, hogy zárkózott testhelyzetet vesz fel, vagyis keresztbe teszi előled a karjait vagy éppen a lábait. Ezzel próbál mintegy elhatárolódni tőled, hogy a távolságnak köszönhetően ne derüljön ki számodra, hogy valamit rejteget előled - de, ha szemfüles vagy, éppen így buktatja le magát.

Állítólag a zsebre tett kéz is titkolózásról vagy füllentésről árulkodik, de számos férfi akad, aki egyszerűen csak szereti elrejteni a kezeit járás közben vagy más helyzetekben - amennyiben párod is közéjük tartozik, ez a gesztus nem feltétlenül utal titkolózásra. Önmagában a különös mozdulatok miatt még nem érdemes számon kérned, figyeld meg, hogy a gesztusok egyéb jelekkel is társulnak-e!

Megcsal a párod?

Ha azt gyanítod, hogy a titok megcsalást rejt, figyelj az árulkodó jelekre! Videónkból megtudhatod, milyen apróságokkal leplezi le magát a hűtlen férfi - hiszen ezt a súlyos dolgot végképp nehéz elhallgatni.

Szorul a hurok a nyaka körül

A viselkedéskutatók megfigyelései szerint, ha valaki nem akar elmondani valamit, de a beszédtéma éppen arra irányul, a nyaki izmai megfeszülnek. Hétköznapi nyelven ezt a jelenséget írják le úgy, mintha gombóc lenne az ember torkában, melynek hatására kissé a hangszíne is megváltozik, és nagyokat nyel, hogy a szorító érzést enyhítse. Ha tehát azt veszed észre, hogy párod egy bizonyos témát érintve mintha hasonló tüneteket produkálna, könnyen lehet, hogy nem a teljes igazságot mondja az ügyről.

Amennyiben történetesen épp a hűségről vagy a feltűnően gyakori munkahelyi túlóráiról, netán a sűrűn lemerülő telefonjáról beszélgettek, még az is lehet, hogy a titok egy másik nőt takar. Azonban nem csak akkor veszélyes a hallgatás, ha megcsalás miatt van, de a ki nem beszélt titok, melyről mindketten tudtok, akármiről szóljon is, végzetes eltávolodáshoz vezethet.

Ezt is szeretjük