5 dolog, amit jobb, ha eltitkolsz a párod elől
Ha nem akarod feleslegesen bántani
Nem kell feltárnod elméd minden rejtett zugát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párkapcsolatokban általában jó tanácsadó az őszinteség - önmagaddal és a pároddal is. Ám ez nem azt jelenti, hogy nyakló nélkül kell megosztanod a pároddal minden olyan gondolatot, ami megfordul a fejedben.

Egyesek azt javasolják, hogy ha nem tudod eldönteni, hogy elmondj-e valamit, akkor inkább mondd el. Mások szerint meg inkább ne.

Íme, néhány dolog, melyet jobb, ha nem kötsz a párod orrára, hiszen te is okozhatsz neki felesleges aggodalmakat és rossz érzéseket. Ne felejtsd el, hogy a bizalom fenntartásában nemcsak azoknak a dolgoknak van szerepe, amiket megosztasz, hanem azoknak is, amelyeket inkább lenyelsz.

Sokat gondolsz az exedre

Lehet, hogy valóban így van, de ez egyedül rád tartozik. Lehet, hogy könnyebb lenne, ha a párod levenné ezt a terhet a válladról. Ám ő nem felejthet helyetted, viszont ezzel akaratlanul azt közvetíted felé, hogy az exedhez hasonlítod őt. Ha így van, akkor érdemes azon is gondolkodnod, hogy készen állsz-e az új kapcsolatra. Bizonyos esetekben működhet a kutyaharapást szőrével technika, de nem spórolhatod meg teljesen a gyászt, amit az előző kapcsolat elvesztése jelent.

Másról fantáziálsz

A legtöbb párkapcsolatban eljön a pillanat, amikor valamelyik fél egy másikról fantáziál szex közben. Lehet, hogy egy híres színész, netán a villamoson csak éppen megpillantott jóképű férfi jár az eszedben ilyenkor, ám ne ess kétségbe. 

Sokan vészcsengőnek tekintik az elkalandozásnak ezt a fajtáját, pedig az emberek többségével megtörtént már, a felmérések szerint boldog kapcsolatban is szinte általánosnak mondható jelenség. Megosztanod azonban nem tanácsos. Te mit szólnál, ha neked kellene hallanod ilyesmiről a párodtól?

- Apunak ez feleennyi idő

Ahogyan az exeddel, úgy az édesapáddal sem szívesen száll versenybe egyetlen férfi sem. Ha úgy látod, hogy a párod némiképp rutintalan azokban a javítási, szerelési munkálatokban, melyek az apukádnak könnyen mennek, akkor se említsd ezt neki. Főleg, mert ne felejtsd el, hogy a férfiak gyakran ezekkel az apró szívességekkel fejezik ki a szeretetüket és a törődésüket. Ha ezt lebecsülöd, az majdnem olyan, mintha visszautasítanád mindezt, arról nem beszélve, hogy az egójába is belegázolhatsz, ami a férfinél különösen fontos téma. Ugyanezért nem ér elvenni tőle a feladatokat, melyeket elvállalt, azzal a felkiáltással, hogy hagyd, majd én.

- A barátod egy idióta

Előfordulhat, hogy nem szimpatikus a párod valamelyik barátja. Bár, ha hiszel a mondásnak, hogy embert barátjáról, akkor már ez is elgondolkodtathat. Ha mégis úgy érzed, hogy csak egy furcsa tévedés vagy a véletlen műve, hogy ők ketten kedvelik egymást, akkor sem kell minősítened vagy becsmérelned a barátját, amíg ő nem tesz így veled, vagy nem érzed tolakodónak. Ha a barát tényleg számodra vagy szerinted kínosan viselkedik, ezt akkor is először inkább vele beszéld meg. Hacsak nem életbevágó vagy épp nagyon bagatell kérdésről van szó, ne szidd a párodnak a barátját.

- Hát, ez nem volt az igazi

A szex utáni mondatok igencsak érzékeny felületeket találnak el, ezért érdemes óvatosnak lenned velük. Nem biztos, hogy a férfi teljesítményét kritizáló mondatok segítenek abban, hogy legközelebb jobb legyen, inkább gátlásokat ébresztenek.

Az együttlétek minőségén inkább gyakorlással és közös tapasztalattal, mint intellektuális érveléssel lehet fejleszteni.

Ezt is szeretjük