5 mondat szex után, amitől a pasiban felmegy a pumpa
Sokkal könnyebb rosszat mondani, mint gondolnád. Ártatlannak tűnő mondatok is elronthatják a hangulatot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A férfiak és a nők számára gyakran mást jelentenek ugyanazok a mondatok. Sok félreértés keletkezik ebből a leghétköznapibb helyzetekben is, de a szeretkezés utáni intim pillanatokban különösen könnyű elbeszélni egymás mellett.

Lehet, hogy épp egy jó szándékú, ártatlannak tűnő mondattal bántod meg vagy idegesíted fel a pasit. Íme, néhány ezek közül, melyeket inkább kerülj el.

- Most mit akarsz csinálni?

Valószínűleg aludni vagy enni szeretne a férfi, de elsősorban olyan tevékenységet választana, mely nem igényel nagyobb szervezést vagy előkészítést. Ennek a kérdésnek viszont több jelentése is lehet. Egyrészt olyan, mintha a jól végzett munka után végre itt lenne a lehetősége annak, hogy valami kellemes is történjen.

Bár a teljesítmény fontos szempont a férfi számára, a szeretkezést követően valószínűleg szeretne megpihenni. A mondat viszont azt sugallja, hogy szeretnél rögtön a következő programpontra ugrani. Mindez könnyen agyoncsaphatja az intimitást, és arra is utal, hogy elégedetlen vagy a helyzettel. Arról nem is beszélve, hogy ha akar csinálni valamit, biztosan szólni fog. De mindkettőtöknek jobb, ha időt hagysz annak, hogy ne történjen semmi.

- Ez egészen kellemes volt

Ez egy olyan semleges mondat, mely azt sugallja, hogy teljesen átlagos élményben volt részed. Ha valóban így van, akkor jobb, ha ezt nem hozod a pasi tudomására, aki hajlamos ego-kérdést csinálni abból, hogy mennyire remekelt.

Ha valóban elégedett voltál vele, és ezt szeretnéd kifejezni, használj erőteljesebb jelzőket, például egetrengető vagy fantasztikus élmény volt. Ha kis túlzással is élsz, az elismerés inkább szárnyakat ad a pasinak, mint a száraz ténymegállapítás.

- Mire gondolsz?

A klasszikus töltelékkérdésnek kissé ellenőrzés íze van, ráadásul többnyire hazugságra kényszeríti a férfit. Hiszen mire gondolna? Arra, hogy meginna egy sört, mikor kezdődik a meccs, vagy kínos lenne-e vakarózni. Nagy valószínűséggel semmi szentimentális vagy romantikus dolog nem jár a fejében. Nem a jeggyűrű-vásárlást tervezi, és nem is fogalmaz éppen bókokat szuperlatívuszokban. Ha mégis kínosnak érzed a csendet, kérdezd meg inkább, hogy nem éhes-e. 

- Nem zavar, ha befejezem egyedül?

A kérdés többnyire költői, ezért legalábbis felesleges, de bántó is lehet. Ha a férfi elég figyelmes, akkor igenis zavarja, ha nem sikerült megfelelő teljesítményt nyújtania. Valószínűleg kudarcként éli meg, ha csak neki sikerült kielégülnie, és ezzel a mondattal még mindezt a szemére is hányod. Ha így van, akkor inkább ne kérdezd, hanem cselekedj, esetleg vedd rá őt arra, hogy a segítségeddel befejezze, ami elmaradt. Bár igaz, hogy néma gyereknek anyja sem érti a szavát, ebben az esetben sokkal célravezetőbb, ha kérdés nélkül nekilátsz, hogy megmutasd, mi hiányzik.

 - Mikor beszélsz végre a főnököddel?

Van, aki azt gondolja, hogy az intim együttlét pillanatai alkalmasak arra, hogy valamilyen elmulasztott kötelességre vagy feladatra emlékeztessék egymást, azt gondolva, hogy ezekben az érzelmes pillanatokban nyitottabb és befogadóbb az elme.

Mégsem ez a legalkalmasabb idő arra, hogy figyelmeztesd a kellemetlen teendőkre, mint a fizetésemelés kérése vagy a csekkek befizetése, mert könnyen maradandó nyomot hagyhat benne, és a szeretkezést ezzel a kellemetlen élménnyel kapcsolhatja össze.

Ezt is szeretjük