3 ok, amiért nem hagyod el a párod
Pedig megcsaltad!
Tévhit, hogy csak a férfiak lépnek félre. A nők szinte ugyanolyan arányban csalják meg párjukat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legjobbnak induló házasságban is vannak vakvágányok, és a sztereopítiákkal ellentétben az is előfordul, hogy nem a férfi, hanem a nő bonyolódik titkos kapcsolatba. Lelkileg sokkal összetettebb az az eset, amikor egy házasságban a feleség lép félre és dönt úgy, hogy szeretői kapcsolatot tart fent.

Statisztikailag bizonyított, hogy sokkal magasabb százalékban hagyja el a feleség a férjét, ha szeretői kapcsolatot alakít ki, mint fordítva. Azonban van úgy, hogy a lángoló szerelem ellenére a nő két lábbal áll a földön továbbra is, ami annyit jelent, hogy nem hagyja el férjét.

Ennek ellenére fontos azt is megemlíteni, hogy azokban a házasságokban, ahol gyermek is van, a nő sokkal kisebb arányban lép félre, mint a férfi, aminek prózai oka, hogy nincs ideje arra, hogy szeretői kapcsolatot tartson fenn. Manapság a nőnek jó anyának, jó szeretőnek, jó háziasszonynak és jól keresőnek is kell lennie egy személyben, ami kellőképpen lefoglalja, így szeretői kapcsolatot abban az esetben keres, ha valamilyen oknál fogva az első vagy a második opció kiesik az életéből.

Félrelépés vagy szeretői kapcsolat?

Egy vakvágányra jutott házasság esetében több variáció van annak megmentésére, vagy éppen rosszabbá tételére. A női oldalról, akárcsak egy félrelépésről van szó, akár szeretői kapcsolat kialakításáról, általában szükségeltetik hozzá valamiféle lelki kötődés ahhoz a férfihoz, akivel megteszi. Kevésbé veszélyes a házasságra, ha csak egy futó egyéjszakás kapcsolatról van szó, de veszélyesebb, ha abból egy hosszabb szeretői viszony alakul ki.

Okok, amiért a nő nem hagyja ott a férjét

Gyerekek mint szociális kötelék

Az első és legfontosabb ok, ami miatt nem hagyja el a feleség a férjét, ha vannak közös gyermekük vagy gyermekeik. A gyermek még egy új szerelem esetén is fontosabb szociális és érzelmi köteléknek számít.

Függetlenül egy új lángoló érzéstől a gyermek általi kötelék sokkal erősebb, mint egy új kapcsolat varázsa. Egy nő képes olyan jellegű önfeláldozásra a gyermeke érdekében, amire egy férfi sokkal nagyobb erőfeszítéssel lenne csak képes. A gyermek családösszetartó hatása az anyai oldalról a jelenlegi társadalmi szokásoknak is köszönhető, hiszen az édesanya az, aki a gyermek nevelésének 80%-át a vállán viseli.

Anyagi kötelék

A másik indok, ami miatt egy nő nem hagyja el a férjét, ha szeretői kapcsolatot tart fenn, az az anyagi kötelék. Minden nő tisztában van azzal, hogy napjainkban a válás komoly anyagi veszteséget jelent, attól függetlenül, hogy a bíróságok rendszerint a nő számára hoznak ki kedvező döntéseket. A válás költségein felül fontos az a tény is, hogy társadalmunkban a női fizetések még mindig alacsonyabbak a férfiakénál, ezért ha a nő úgy döntene, hogy elválik a férjétől, akkor tudnia kell azt is, hogy miként gondoskodik majd a közös gyermekeikről, hiszen a gyerektartás mindig kevesebb, mint a közös kassza.

Remény és közös emlékek

A remény és közös emlékek csupán akkor jelentenek visszatartó erőt a feleség részéről, ha a házasság elég távoli múltra tekint vissza. Ezenkívül fontos, hogy a házasság szilárd alapokon nyugodjon, azaz tényleg legyenek szép közös emlékek, amikbe lehet kapaszkodni egy házasság hullámvölgyében, akkor is, ha belép egy harmadik. Azonban itt fontos megemlíteni, hogy az idő előrehaladtával ez a visszatartó erő megfordulhat.

Amennyiben a házasságon belül a feleség hosszú ideig tart fenn szeretői kapcsolatot, akkor előfordulhat, hogy a másik férfival megélt közös élményei idővel elhalványítják azokat, amelyeket a férjével gyűjtött korábban, így érzelmileg egyre inkább eltávolodik tőle.

Fontos!

A férfi és a nő különböző okok miatt keres magának szeretőt.

A férfiak általában erotikus szükségleteik miatt lépnek félre, míg a nők akkor, ha otthon kevés gyengédséget és odafigyelést kapnak. Az új élmény, az "ő bezzeg nőként tekint rám" érzése sokat nyom a latban.

Ezt is szeretjük