3 jel, hogy a férfi sosem fog feleségül venni
Érdemes rá időt szánnod?
Ha a férfi hajthatatlan házasságfóbiás, nem biztos, hogy meg tudod győzni őt a saját álláspontodról.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok nőt elbizonytalanít, ha már régóta együtt van a párjával, de a férfi irtózik a házasság gondolatától, vagy zavart, esetleg racionális magyarázkodásba kezd akkor, amikor felmerül a téma. Néha még az ellenkező jelek ellenére is előfordulhat, hogy a férfi nem gondolja komolyan azt, hogy valaha is feleségül vesz.

Néhányan, férfiak és nők egyaránt kényelmesen érezhetik magukat házasság nélkül is, aminek több oka lehet, a korábbi sikertelen házasságtól kezdve addig, hogy továbbra is nyitottak akarnak maradni mások felé. Évekig lebegtetheti valaki a kapcsolatot anélkül, hogy egyáltalán fontolgatná a gyűrűvásárlást.

Ilyenkor elhangozhat érvként, hogy nincs szükség a papírra, mert az csak formaság. Nem kizárt persze, hogy tényleg ez a helyzet, hiszen léteznek olyan párok, akik remek egyetértésben megvannak házasság nélkül is.

Ám, ha nem vagytok egy hullámhosszon a házasság kérdésében, akkor érdemes megfontolnod, hogy el tudod-e fogadni így is a kapcsolatot. A jelenlegi feltételekkel, anélkül, hogy abban bíznál, meggondolja magát, vagy továbbra is a talán soha be nem következő házasságra vágysz. Nézd meg, milyen jelekből gyanakodhatsz arra, hogy hiába vársz!

Győzködni kezded

Kizárólag te hozod fel a témát, ő viszont elhárítóan reagál minden esküvővel kapcsolatos dologra. Intő jel, ha azon kapod magad, hogy győzködni próbálod a házasság előnyeiről, esetleg hatni próbálsz rá, érvekkel vagy érzelmekkel, ő viszont nem válaszol konkrétan, eltereli a szót, nem ad egyértelmű választ, vagy látszatérvekkel igyekszik megnyugtatni. Ennek az a veszélye, hogy fenntarthatja benned a bizonytalanságot.

Több nő elköveti azt a hibát, hogy, bár a férfi már a kapcsolat elején leszögezte, hogy ő nem házasságpárti, és szerinte őrült az, aki megnősül, a nő mégsem veszi komolyan a szavakat, és illúziókat táplál afelé, hogy megváltoztathatja a párja véleményét. A férfi ilyenkor kissé idegesen azzal pattintja le, hogy ezt már megbeszélték.

A megfelelő időre vár

A halogatás tipikus, bár esetenként fondorlatos fajtája, amikor a férfi különböző kifogásokat és ellenérveket talál a jelenlegi életében, melyek megakadályozzák abban, hogy dűlőre jusson. Ezek megmagyarázzák, hogy miért nem alkalmas az adott időpillanat. Ez akár még felelősségteljesen is hangozhat, hiszen azt mondja, addig nem akar belevágni, amíg nem biztos benne, hogy gondoskodni tud rólad, amíg nem lesz saját lakásotok, vagy megvárja, hogy elég pénzetek összegyűljön egy igazi, nagy lagzira, hiszen ilyen csak egyszer van az életben. Évekig is hallgathatod a különböző kifogásokat.

Mielőtt elfogadod az indokait, gondolj arra, hogy hány pár házasodott már össze a tökéletestől igencsak távol álló körülmények között, násznép és lagzi nélkül. A nagy felhajtás pedig sokkal inkább a te vágyad, mint a pasié.

Hosszú jegyesség

Az örök jegyesek tudnának mesélni arról, mennyire el tudja altatni a gyanakvást egy jegygyűrű. Ugyan már ott van az ujjatokon, de az esküvő még mindig nincs a láthatáron. Ha több mint három hónapja eljegyzett már a párod, de még mindig nem beszéltetek az esküvő időpontjáról, akkor elkezdhetsz gyanakodni, hogy sor kerül-e rá egyáltalán. De gyanús lehet az is, ha az esküvő időpontja az eljegyzéshez képest legalább két évvel későbbre kerül. 

Előítéletei vannak

Nem túl bíztató, ha a férfi nem tud kivetkőzni az évek során felhalmozott előítéleteiből, melyek a nőkkel és az elköteleződéssel kapcsolatosak. Szerinte minden nő házisárkánnyá változik a házasságban, amire persze számtalan példát fel tud sorolni távoli, általad sosem látott ismerősei köréből. De a barátai házasságáról is ítélkezik, minősít, és persze kizárólag rossz tapasztalatokat tud felsorolni, melyek megerősítik abban, hogy a házasság az első számú férfiellenes intézmény a világon, és mennyivel boldogabban élhettek a kényszer nélkül.

OLVASD EL EZT IS!

szomoru feleseg lead
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Pánik az esküvő után

Ezt is szeretjük