18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A 18. századi férfiklub, ahová maszturbációval nyerhettek felvételt a tagok: a The Beggar’s Benison egyesület története
A skót egyesület a férfi szexualitás ünneplésére jött létre, és az önkielégítés is a rituáléik részét képezte.

ferfiak rajz cover

A 18. századi Skóciában alakult meg a történelem egyik hírhedt férfiklubja, mely a The Beggar’s Benisons nevet viselte.

Az egyesület tagjai a szexuális szabadságot és a férfi szexualitást ünnepelték, az önkielégítés pedig rituális tevékenységnek számított köztük.

A The Beggar’s Benison férfiklub

A The Beggar’s Benison 1732-ben jött létre a források szerint a skóciai Fife megyében, azon belül is Anstruther városában. Kezdetben itt tartották összejöveteleiket, ám később, ahogy egyre nagyobbá és népszerűbbé vált, Edinburgh-re, Glasgow-ra és Szentpétervárra is kiterjedt, ezeken a területeken szintén létrejöttek alcsoportjai.

A Beggar's Benison klub egyik tányérja.
A Beggar's Benison klub egyik tányérja.
Fotó: Pinterest

A hedonista, felvilágosodás kori klub a férfi szexualitást ünnepelte, jelképüknek is egy hímvesszőt választották. A tagok a gyűlések során együtt ettek és ittak, obszcén vicceket, történeteket meséltek, vagy hasonló dalokat énekeltek, erotikus irodalmat olvastak, szavaltak. Néha pedig fiatal lányokat béreltek fel, akiknek meztelen testét vizslatták, vagy ruha nélkül táncoltatták őket. Nézelődésnél több azonban elvileg sosem történhetett a hasonló eseményeken, a testiséget nem engedélyezték a fizetett hölgyekkel. 

David Stevenson, a témát vizsgáló professzor szerint a klub a 18. század elején kezdődő „maszturbációs pánik” elleni lázadás, illetve erre adott reakció volt. Ekkor ugyanis úgy tartották, az önkielégítés nemcsak illetlen, és bűn, hanem az egészségre káros szokás is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szokatlan rituálék jellemezték az egyesületet

A szexuális szabadság elvét valló és követő társaságnak több furcsa rituáléja is volt. Az új tagok beavatási szertartása például nyilvános maszturbációból állt, de a szokásaik között egyébként is szerepelt a közös önkielégítés. Ilyenkor a heteroszexuális férfiak együtt, egyszerre, de egymást nem érintve szereztek gyönyört maguknak. A gyűléseken az anatómiát és magát a szexet is tanulmányozták, és olyan művekből olvastak fel, mint például a Fanny Hill - Egy örömlány emlékiratai című, 1749-es mű. Tányérjaikat nemi szervek díszítették, pecsétjük a klub szimbólumát ábrázolta

A Beggar's Benison klub medáljai.
A Beggar's Benison klub medáljai.
Fotó: Pinterest

Kezdetben még helyi kereskedők, urak alkották az egyesületet, ám idővel egyre többen felfigyeltek rá, és egyre nagyobb hírnevet szerzett. Később nemcsak neves, előkelő férfiak, például zenészek, földbirtokosok vagy professzorok csatlakoztak hozzá, hanem állítólag maga a walesi herceg is. A klub egyébként nemcsak a szexuális élvezetek vagy a határtalan szórakozás helyszíne volt, hanem az ismerkedésé, a kapcsolatépítésé is, így valamilyen szinten társadalmi funkciót is betöltött.

A The Beggar’s Benison végül 1836-ban oszlott fel, ereklyéinek egy részét ma a skóciai St Andrew’s Egyetemen őrzik.

Ilyenek voltak a fürdők a középkorban

A középkori fürdők nemcsak kikapcsolódásra vagy tisztálkodásra szolgáltak: a fürdőházak a nyilvános paráználkodás helyszínei voltak.

Képek: Getty Images Hungary, Pinterest, Pinterest, Pinterest.
A borítókép csak illusztráció.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük