11 dolog, amit tegyél meg, ha jóban akarsz lenni az anyósoddal
Az anyós-meny viszony nem mindig problémamentes, de nem törvényszerű, hogy így is maradjon.

Dia

 	Beszélgetés 	Hiába az együtt töltött idő, sokan még ilyenkor is elmennek egymás mellett, és nem hallják meg, amit a másik mond. Ezért fontos, hogy jusson idő a tartalmas beszélgetésre is. Ha az elején még akadozik is, előbb-utóbb gördülékennyé válik. 	Kapcsolódó cikk: 	Így lopd be magad az anyósod szívébe! »

Beszélgetés

Hiába az együtt töltött idő, sokan még ilyenkor is elmennek egymás mellett, és nem hallják meg, amit a másik mond. Ezért fontos, hogy jusson idő a tartalmas beszélgetésre is. Ha az elején még akadozik is, előbb-utóbb gördülékennyé válik.

Kapcsolódó cikk:
Így lopd be magad az anyósod szívébe! »

Dia

	Ütemterv	Érdemes valamilyen rendszer szerint szerveznetek a látogatásaitokat, hogy az mindenkinek jó legyen. Lehet, hogy eltérő időmennyiséget akarsz te, a párod és a párod szülei együtt tölteni, beszéljétek meg közösen, hogy mi az ideális, ahelyett, hogy hallgatólag elvárások mentén lavíroznátok.	Kapcsolódó cikk:	Ezt gondolja a legtöbb anyós a menyéről »

Ütemterv

Érdemes valamilyen rendszer szerint szerveznetek a látogatásaitokat, hogy az mindenkinek jó legyen. Lehet, hogy eltérő időmennyiséget akarsz te, a párod és a párod szülei együtt tölteni, beszéljétek meg közösen, hogy mi az ideális, ahelyett, hogy hallgatólag elvárások mentén lavíroznátok.

Kapcsolódó cikk:
Ezt gondolja a legtöbb anyós a menyéről »

Dia

 	Tedd azt, amit tőle vársz! 	Az alapszabály itt is érvényes: úgy viselkedj vele, ahogyan tőle várod, hogy hozzád viszonyuljon. Te sem szeretnéd, ha csak a hibákat látná benned, és türelmetlenül várná, hogy végre úgy viselkedj, ahogy ő helyesnek látja.

Tedd azt, amit tőle vársz!

Az alapszabály itt is érvényes: úgy viselkedj vele, ahogyan tőle várod, hogy hozzád viszonyuljon. Te sem szeretnéd, ha csak a hibákat látná benned, és türelmetlenül várná, hogy végre úgy viselkedj, ahogy ő helyesnek látja.

Dia

 	Ne vágj vissza! 	Előfordulhat, hogy az anyósod kritizál, vagy kéretlen tanácsokat osztogat. Ilyenkor a kritikát fontold meg, de ne vedd magadra érzelmi teherként, és ne vágj vissza indulatból. Udvariasan, de világosan és határozottan fogalmazd meg, hogy te másképp gondolod. 	Kapcsolódó cikk: 	Az anyósod kezében van a kapcsolatod? »

Ne vágj vissza!

Előfordulhat, hogy az anyósod kritizál, vagy kéretlen tanácsokat osztogat. Ilyenkor a kritikát fontold meg, de ne vedd magadra érzelmi teherként, és ne vágj vissza indulatból. Udvariasan, de világosan és határozottan fogalmazd meg, hogy te másképp gondolod.

Kapcsolódó cikk:
Az anyósod kezében van a kapcsolatod? »

Dia

 	Ne versengj! 	Egy anya mindig is anya marad, és meglesz a szerepe a párod életében, ami különböző a tiédtől, de nem kevésbé fontos. Ezért ne próbáld vele felvenni a versenyt. Lehet, hogy az ő csirkepörköltje lesz a legjobb a világon akkor is, ha hozzá hasonlóan készíted. 	Kapcsolódó cikk: 	4 sztereotípia az anyósról, ami nem igaz »

Ne versengj!

Egy anya mindig is anya marad, és meglesz a szerepe a párod életében, ami különböző a tiédtől, de nem kevésbé fontos. Ezért ne próbáld vele felvenni a versenyt. Lehet, hogy az ő csirkepörköltje lesz a legjobb a világon akkor is, ha hozzá hasonlóan készíted.

Kapcsolódó cikk:
4 sztereotípia az anyósról, ami nem igaz »

Dia

 	Adj neki teret! 	Lehet, hogy a párod és az édesanyja tőled függetlenül is szeretnének időt tölteni egymással. Ha így van, ne állj ebben közéjük, és ne gyanakodj arra, hogy ellened irányuló összeesküvést fontolgatnak.

Adj neki teret!

Lehet, hogy a párod és az édesanyja tőled függetlenül is szeretnének időt tölteni egymással. Ha így van, ne állj ebben közéjük, és ne gyanakodj arra, hogy ellened irányuló összeesküvést fontolgatnak.

Dia

	Kérdezd!	Kérdezd őt olyan dolgokról, amikhez ért, mellyel kifejezheted a tudása iránti tiszteleted. Ezt megteheted úgy is, hogy egy receptet kérsz el, vagy megkéred, hogy tanítson meg valamire, amiben ő jó.	Kapcsolódó cikk:	4 titok a párodról, amit csak az anyóstól tudhatsz meg »

Kérdezd!

Kérdezd őt olyan dolgokról, amikhez ért, mellyel kifejezheted a tudása iránti tiszteleted. Ezt megteheted úgy is, hogy egy receptet kérsz el, vagy megkéred, hogy tanítson meg valamire, amiben ő jó.

Kapcsolódó cikk:
4 titok a párodról, amit csak az anyóstól tudhatsz meg »

Dia

 	Bízd rájuk! 	Gyakori konfliktusforrás adódik a gyerekekkel kapcsolatban a szülők és nagyszülők között, ha a nagyszülők más nevelési elveket vallanak, és több mindent megengednek a gyereknek. Nem kell azonban pánikba esned attól, ha náluk a csemetéd több édességet kap, vagy később fekszik. Ha tisztában van az otthoni szabályokkal, nem fogja tőletek is elvárni ezt.

Bízd rájuk!

Gyakori konfliktusforrás adódik a gyerekekkel kapcsolatban a szülők és nagyszülők között, ha a nagyszülők más nevelési elveket vallanak, és több mindent megengednek a gyereknek. Nem kell azonban pánikba esned attól, ha náluk a csemetéd több édességet kap, vagy később fekszik. Ha tisztában van az otthoni szabályokkal, nem fogja tőletek is elvárni ezt.

Dia

 	Kérj szívességet! 	Apró szívességeket és segítséget bárkitől érdemes kérned, akivel szeretnél jóban lenni. Lehet, hogy örül neki az anyósod, ha megkéred, hogy segítsen a főzésben vagy a függönyválasztásban.

Kérj szívességet!

Apró szívességeket és segítséget bárkitől érdemes kérned, akivel szeretnél jóban lenni. Lehet, hogy örül neki az anyósod, ha megkéred, hogy segítsen a főzésben vagy a függönyválasztásban.

Dia

 	Ne kritizáld! 	Ne kritizáld őt, főleg ne a párod előtt. Ha valami idegesít, azt udavriasan, de határozottan fogalmazd meg számára is. Ha kell beszéld meg a pároddal, de ne ócsárold. 	Kapcsolódó cikk: 	3 dolog, amit soha ne mondj a pasid anyjáról »

Ne kritizáld!

Ne kritizáld őt, főleg ne a párod előtt. Ha valami idegesít, azt udavriasan, de határozottan fogalmazd meg számára is. Ha kell beszéld meg a pároddal, de ne ócsárold.

Kapcsolódó cikk:
3 dolog, amit soha ne mondj a pasid anyjáról »

Dia

 	Fogadd el! 	Fogadd el olyannak, amilyen, főleg, mert nem tudsz rajta változtani. A hasonló kísérletek hamar kudarcba fulladnak. 	Kapcsolódó cikk: 	Problémás anyósok kezelési útmutatója »

Fogadd el!

Fogadd el olyannak, amilyen, főleg, mert nem tudsz rajta változtani. A hasonló kísérletek hamar kudarcba fulladnak.

Kapcsolódó cikk:
Problémás anyósok kezelési útmutatója »

Blog.hu ajánló
Fotó: