Ízletes ecetes torma házilag: ez a tökéletes recept
A tormát akár házilag is elkészítheted, ha nem vagy elégedett a bolti változattal.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A bolti tormát már számtalan változatban megvásárolhatod, de az igazi mégis az, amit te készítesz, friss zöldségből.

Szerezd be az alapanyagokat, és lepd meg a családot házi készítésű tormával. Íme, a recept!

Torma házilag

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál citromlé
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál lereszelt tormagyökér, friss tormából
  • fél kiskanál cukor

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A friss tormát tisztítsd meg, és reszelj le belőle egy evőkanálnyi adagot.

Csepegtesd rá a citromlét, és tedd félre picit állni. A főzőtejszínből verj kemény habot, add hozzá a cukrot, és ízlésed szerint sózd meg.

A tejszínhabot óvatosan forgasd össze a tormával, majd hűtsd le, és már tálalhatod is a húsvéti sonka mellé.

Édesszájúaknak

A húsvéti eszem-iszom nem az igazi ünnepi sütemények nélkül. Íme, a legfinomabb vendégvárók!

Ezt is szeretjük