Ízletes ecetes torma házilag: ez a tökéletes recept
A tormát akár házilag is elkészítheted, ha nem vagy elégedett a bolti változattal.
A bolti tormát már számtalan változatban megvásárolhatod, de az igazi mégis az, amit te készítesz, friss zöldségből.
Szerezd be az alapanyagokat, és lepd meg a családot házi készítésű tormával. Íme, a recept!
Torma házilag
Hozzávalók:
- 2 evőkanál citromlé
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál lereszelt tormagyökér, friss tormából
- fél kiskanál cukor
- só
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A friss tormát tisztítsd meg, és reszelj le belőle egy evőkanálnyi adagot.
Csepegtesd rá a citromlét, és tedd félre picit állni. A főzőtejszínből verj kemény habot, add hozzá a cukrot, és ízlésed szerint sózd meg.
A tejszínhabot óvatosan forgasd össze a tormával, majd hűtsd le, és már tálalhatod is a húsvéti sonka mellé.
Édesszájúaknak
A húsvéti eszem-iszom nem az igazi ünnepi sütemények nélkül. Íme, a legfinomabb vendégvárók!
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsleves
Aranyló tyúkhúsleves a nagymama receptje alapján
- sonka
- húsvéti receptek
Húsvétisonka-főzés lépésről lépésre: így lesz a legfinomabb
- krumpli
- húsvéti receptek
Lapcsánka: így készítsd el az eredeti szabolcsi recept alapján
- húsvéti receptek
- Húsvét