Isteni tojáskrém házilag
A tojáskrém közel sem egyenlő azzal a masszával, amit anno a menzán hasonló névvel illettek. Íme, egy igazán finom változat!
- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
A tojáskrémről sokaknak a menzai koszt ugrik be, amikor finomnak korántsem nevezhető, sárgás trutymóval kenték meg a kenyereket, a végeredményt tojáskrémes szeletnek nevezve.
Azonban az igazi tojáskrémnek ehhez semmi köze, ha jól van elkészítve, egyáltalán nem rossz, sőt. Szendvicsbe, vaj helyett például tökéletes.
Tojáskrém
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 5 dkg puha vaj
- 2 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál dijoni mustár - ha nincs otthon, a sima is megteszi
- só
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A tojásokat tedd oda főni, a lobogástól számított tíz percre van szükségük, hogy elérjék a tökéletes keménységet. Amikor langyosra hűltek, akkor szedd le a héjukat, mosd meg őket, majd a fehérjét és a sárgáját válaszd külön.
Utóbbit törd össze egy villa segítségével, és vajjal keverd habosra. Add hozzá a mustárt és a tejfölt, illetve sózd meg ízlésed szerint. A tojásfehérjét aprítsd fel egészen kicsit darabokra, és a legvégén keverd bele.
Ízlésed szerint medvehagymát vagy snidlinget is apríthatsz bele, ettől még különlegesebb ízt kap.
Fotó: Gyepes Gabojsza, gabojsza.cafeblog.hu
Előrelátó háziasszonyoknak
A locsolók imádják a vendégváró falatokat, ezért jobb, ha időben felkészülsz az érkezésükre.
OLVASD EL EZT IS!

- vendégváró
- pogácsa
Gyors tepertős pogácsa: ahogyan gyerekkorodban készült

- tojás
- húsvéti receptek
Így lesz tökéletes a főtt tojás

- krumpli
- húsvéti receptek