Isteni tojáskrém házilag
Szendvicsbe is tökéletes
A tojáskrém közel sem egyenlő azzal a masszával, amit anno a menzán hasonló névvel illettek. Íme, egy igazán finom változat!

Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Így frissítsd fel a töredezett hajvégeket otthon: egyszerű és bombabiztos a technika »

Csak 5 percet szánt a sminkjére, de az eredmény csodás lett: ezeket az alaptrükköket könnyű ellesni »

Finomítja a ráncokat, és csak egy-két csipet kell belőle: a mák hatását látványosan meghálálja a bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tojáskrémről sokaknak a menzai koszt ugrik be, amikor finomnak korántsem nevezhető, sárgás trutymóval kenték meg a kenyereket, a végeredményt tojáskrémes szeletnek nevezve.

Azonban az igazi tojáskrémnek ehhez semmi köze, ha jól van elkészítve, egyáltalán nem rossz, sőt. Szendvicsbe, vaj helyett például tökéletes.

Tojáskrém

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál dijoni mustár - ha nincs otthon, a sima is megteszi

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat tedd oda főni, a lobogástól számított tíz percre van szükségük, hogy elérjék a tökéletes keménységet. Amikor langyosra hűltek, akkor szedd le a héjukat, mosd meg őket, majd a fehérjét és a sárgáját válaszd külön.

Utóbbit törd össze egy villa segítségével, és vajjal keverd habosra. Add hozzá a mustárt és a tejfölt, illetve sózd meg ízlésed szerint. A tojásfehérjét aprítsd fel egészen kicsit darabokra, és a legvégén keverd bele.

Ízlésed szerint medvehagymát vagy snidlinget is apríthatsz bele, ettől még különlegesebb ízt kap.

Fotó: Gyepes Gabojsza, gabojsza.cafeblog.hu

Előrelátó háziasszonyoknak

A locsolók imádják a vendégváró falatokat, ezért jobb, ha időben felkészülsz az érkezésükre.

Ezt is szeretjük