Sárga túró klasszikus recept szerint - Így készítsd a különleges édességet

A sárga túró nagyszerű húsvéti édesség.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sárga túró főleg a Hajdúságban és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ismeretes húsvéti étel, hagyományosan a görög katolikus vallásúak készítik, de a római katolikusok is átvették. Ez a finom édesség remek befejezése lehet az ünnepi menünek.

Sárga túró

Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • egy csipetnyi só
  • 1 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor

Elkészítés:

Az edénybe öntsd bele a tejet, add hozzá a csipetnyi sót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd tedd fel melegedni. Közben egy tálba törd fel egyenként a tojásokat, ezután egy villa segítségével lyukaszd ki a sárgájukat.

Ha ez megvan, öntsd a tojást a tejhez, és lassú tűz mellett óvatosan kevergesd. Addig kell főnie, amíg darabos nem lesz, ez jelzi ugyanis, hogy a tejsavó kicsapódott.

Vegyél elő egy szűrőt, helyezz bele egy konyharuhát, és szedd rá az ételt, melyet néhány óráig felakasztva tárolj egy hűvös helyen. A szűrő alá tegyél egy tálat, hogy oda csepegjen ki belőle a tejsavó. A csepegtetés után tedd a túrót a hűtőbe.

Ezt is szeretjük