Egyszerű sajtos rúd, ami 15 perc alatt készen van - Régi családi recept, ezzel vártuk a locsolókat
Gyors finomság húsvétra.

nefelejcsek
Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Nem véletlenül választották a világ legszebb nőjének: Lupita Nyong’o új fotóin is gyönyörű »

Évekkel öregebbnek mutat, ha így húzod ki a szemöldököd: egy apróságon múlik »

Cardi B tüzes kedvében van: vörös ruhában forrósítja fel a levegőt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsvéthétfőn betoppanó vendégek, locsolók fogadására az egyszerű sós és sajtos sütemények a legalkalmasabbak: nem kell velük sokat bajlódni, mégis garantáltan sikert aratnak kicsik és nagyok körében is. 

Ugyan szinte minden családban akad egy jól bevált sajtossüti-recept, és a nagymama órákig kelesztett, többször hajtogatott pogácsájával tényleg semmi nem veheti fel a versenyt, a hosszas bíbelődésnek már nem mindenki áll neki szívesen.

Bár az interneten a sajtosrúd-receptek tömkelegével lehet találkozni, ember legyen a talpán, aki első blikkre ki tudja választani a legjobbat. A következő egy sokszor kipróbált családi recept keresztanyukámtól: nincs szükség hosszas kelesztésre, egy gyúrás az egész, és már formázhatod is. Érdemes viszont dupla adagot sütni belőle, mert elképzelhető, hogy az első sütés már langyosan elfogy.

15 perces sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 16 dkg liszt
  • 18 dkg reszelt sajt
  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • reszelt sajt és piros paprika a tetejére

A tésztához a lisztet, a reszelt sajtot, a vajat, a két tojássárgáját, egy evőkanál tejfölt és egy kevés sót kell összegyúrnod. Ha túl puha, tegyél hozzá még egy kis lisztet. A tésztát nyújtsd fél centiméter vastagra. Egy kis tálban keverj össze egy tojássárgáját egy kanál tejföllel, majd az egészet kend meg vele. A reszelt sajtot kevergesd össze óvatosan egy kevés pirospaprikával, majd ezzel hintsd meg a tésztát. Ezután már csak egyenlő hosszú rudacskákra kell vágnod, tepsibe raknod, és közepesen meleg sütőben tíz perc alatt pirosra sütnöd.

Ezt is szeretjük