Fantasztikusan krémes húsvéti tojáslikőr házilag - A bolti ár negyedéből elkészül
Egy kipróbált receptet mutatunk.

tojaslikor
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Sokan nem tudják, de a száj is leéghet: szuper fényvédős ajakápolókat ajánlunk »

A kendő nyáron is jól jön: gyönyörű frizurát készíthetsz vele 2 perc alatt »

Házi hűsítő krém napégésre: természetes és egyből leviszi a gyulladást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsvétot megelőző készülődés a tojások beszerzésével válik igazán kerekké. Akkor sem kell kétségbe esned, ha egy kicsit elszámoljátok magatokat, a megmaradó tojásokból ugyanis nagyon finom tojáslikőrt is készíthetsz, amivel megédesítheted a mindennapokat.

Még komoly gyakorlat sem kell ahhoz, hogy ezzel az ínycsiklandozó itallal lenyűgözd a vendégeidet. Mutatjuk a világ legegyszerűbb likőrreceptjét, amihez csak néhány alapanyagra és körülbelül 20 percre lesz szükséged, a végeredmény pedig a boltban kapható likőröknél is sokkal olcsóbb lesz. 

Mennyei tojáslikőr

Hozzávalók 1 literhez:

  • 20 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 250 ml habtejszín
  • 5 tojássárgája
  • 2 dl vodka
  • 1 evőkanál rum
  • 2 evőkanál vaníliapor

A készítés ideje: 20 perc, valamint 1 éjszaka hűtés.

Elkészítés:

Öntsd egy lábasba a tejet, keverd hozzá a tejszínt, majd tedd fel az együtt forrni! Közben egy másik tálban keverd össze a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliaporral! Miután ezt csomómentesen elkeverted, óvatosan, folyamatos kevergetés közben csurgasd bele a tejszínes tejet! Vedd le a tűzhelyet legalacsonyabb hőfokra, tedd rá az edényt.

Kevergesd néhány percig, hadd érjenek össze az ízek, majd húzd le az egészet a tűzről, és add hozzá a vodkát és a rumot! Közben néha kóstold meg, hiszen tudod: a pikantéria nélkül nem az igazi, ám a túl erős alkoholíz elronthatja. Ha elérted a kívánt ízt, hagyd lehűlni, majd tedd be legalább egy éjszakára a hűtőszekrénybe! Akár már másnap fogyasztható, de hűtve eltartható néhány hétig is.

Ezt is szeretjük