Meseszép húsvéti ablakdíszek percek alatt

Kétbalkezeseknek is

Nem erős oldalad a dekorálás, mégis szeretnél valami különleges díszt az otthonodba? Most megteheted!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szeretnéd valami nagyon mutatós húsvéti dísszel kidekorálni az ablakod, hogy a szomszédok is lássák, te már felkészültél és tárt karokkal várod a locsolókat?

Egy egyszerű virág tojással csodákra képes
Vidd be a tavaszt otthonodba!

Ugyanakkor a kézügyességeddel bajok vannak? A következő díszeket könnyedén elkészítheted, ráadásul gyorsan megvannak, így nem kell egy egész napot rászánnod a festésre, száradásra.

Virágba borulva

A tavasszal virágba boruló gyümölcsfák látványa egyszerűen lenyűgöző. Ha szeretnéd a tavaszt az otthonodba is becsempészni, akkor néhány kisebb ágat szerezz be a virágárusnál, vagy metssz le a nagymamád kertjében. Állítsd vázába az ágakat, majd tedd az ablakpárkányra az így elkészült kompozíciót.

Egy fürjtojást fújj ki, majd tisztítsd meg a héját. Amennyiben nem költenél a különleges tojásra, akkor egy sima fehér tojás is megteszi. Ennek a héját aprócska arany vagy barna pöttyökkel díszítsd ki. A legjobb, ha vékony hegyű filcet használsz hozzá. Fűzz át a tojáson egy fehér zsinórt – ez illik a legjobban a virághoz – és akaszd fel a fára az elkészült alkotást. Ezután semmi más dolgod nincs, mint bezsebelni az elismerő pillantásokat az irigykedő szomszédoktól, járókelőktől.

Madárbirodalom

Nincs is szebb annál, amikor a hosszú téli csend után, a reggeli hűs levegő hangos madárcsicsergést hoz. Ilyenkor bizonyára neked is az első gondolatod, hogy végre itt a tavasz. A következő dísz is ebben a szellemben készült, otthonodba költözteti a tavaszi megújulás örömét.

Hobbiboltban vagy virágárusnál vásárolj csíptethető madárdíszt. Szintén valamilyen gyümölcsfáról metsz le egy kisebb ágat – ügyelj rá, hogy ne legyen túl vastag –, és állítsd vázába. Fűzz össze pár szál szalmát, ahogyan a madarak fészket raknak és ültess bele néhány kisebb játéktojást vagy csoki tojást.

Rögzítsd a madárlakot az ágra egy kevés ragasztó segítségével, a madarat pedig csíptesd rá az ágra, mintha őrizné az otthonát. Állítsd a díszt az ablakba, és már készen is van a saját madárbirodalmad.

Bábuk meséje

Az első tavaszi napsugarak láttán valószínűleg te is az ablakpárkányra állítod a téli sötétet megsenyvedett cserepes növényeket. Ez már önmagában is nagyon mutatós akár az ablakon belülről te magad jársz a csodájára, akár ha az utcán végigsiető emberek vetnek rá irigykedő pillantásokat. De egy kis kreativitással még könnyebben feldobhatod az egyszerű dekorációt.

Mostanában nagy divat, hogy a ballagási csokrokba különféle pálcikás állatokat is belekötnek. Az amúgy is különleges csokrot ez egészen egyedivé teszi, de te is könnyedén szert tehetsz pálcikás díszre, ha ellátogatsz egy virágüzletbe. Persze magad is elkészítheted a dísz leegyszerűsített verzióját, amihez hurkapálcára, rajzolt figurákra és ragasztóra lesz szükség.

Egy egész történetet is eljátszhatsz a figurákkal
Ne dobj ki szuveníreket, mert mindig jók valamire

Amennyiben az utóbbit választod, tölts le az internetről húsvéti motívumú, kiszínezhető sablonokat. Minden egyes motívumból két darab szükséges. Ragaszd őket össze úgy, hogy az alján maradjon egy kis lyuk, végül húzd rá a figurát a hurkapálcára. Amikor a pálcás dísz elkészült, vagy megvásároltad, egyszerűen csak szúrd bele a növények földjébe, és már készen is van az egyszerű, mégis nagyszerű dísz.

Repülő állatok

Ünnepi csecsebecsékből nincs hiány, mindenki rejteget legalább egy fél dobozzal belőlük, hiszen az évek során felhalmozódtak a különböző darabok az adományozó hajlamú rokonok kapcsán. Ha eddig nem tudtad, hogy mihez kezdj velük, akkor most vedd elő őket a szekrény mélyéről.

Rögzíts egy hosszú rugót a karnisra, a legjobb, ha egy szög segítségével odafogod. A másik végéről lógass le egyet a leporolt szuvenírek közül, és már készen is van a tökéletes dísz. Amikor az ablakot kinyitod, a figura a levegő hatására magától rugózni kezd, így például egy csibe repkedésével élethűen utánozza élő mását.

Ezt is szeretjük