Medvehagyma-krémleves roppanós baconnel

Az intenzív ízvilág ellenére a medvehagyma-krémlevesnek lehetetlen ellenállni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Érdemes kihasználni a medvehagyma szezonját, mert nincs még egy olyan alapanyag, ami ennyire különleges ízvilágot képviselne.

Jellegzetesebb, mint a fokhagyma, de valahogy mégis sokkal közelebb áll a magyar ember szájízéhez. Neked is meg kell kóstolnod, íme egy recept!

Medvehagyma-krémleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg medvehagyma
  • 5 dl főzőtejszín
  • 5 dkg pirított bacon
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 húsleveskocka
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A medvehagymát alaposan mosd meg, aprítsd fel, majd körülbelül két deci vízzel turmixold össze. Tegyél fel másfél liter vizet - nem kell kimérni, csak úgy szemmértékre -, add hozzá a leveskockát, és forrald fel a levet.

Az olajat öntsd egy serpenyőbe, hevítsd fel, majd keverd el benne csomómentesre a lisztet. Egy-két perc után keverd bele a medvehagymás pépet, végül pedig az egészet öntsd bele a húslevesalapba.

Amikor összeforrt, húzd le a tűzről, öntsd hozzá a tejszínt, és ismét forrald fel. Ízlés szerint természetesen sózd meg.

A bacont vágd apró kockákra, és olaj nélkül pirítsd meg. Ezt szórd tálaláskor a leves tetejére.

Húsvéti ételek

Ha szeretnél még több ínycsiklandó recepttel gazdagodni, nézd meg képes összeállításunkat a húsvét klasszikusaival!

A top 10 húsvéti étel recepttel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük