Medvehagyma-krémleves roppanós baconnel
Az intenzív ízvilág ellenére a medvehagyma-krémlevesnek lehetetlen ellenállni.
Érdemes kihasználni a medvehagyma szezonját, mert nincs még egy olyan alapanyag, ami ennyire különleges ízvilágot képviselne.
Jellegzetesebb, mint a fokhagyma, de valahogy mégis sokkal közelebb áll a magyar ember szájízéhez. Neked is meg kell kóstolnod, íme egy recept!
Medvehagyma-krémleves
Hozzávalók:
- 15 dkg medvehagyma
- 5 dl főzőtejszín
- 5 dkg pirított bacon
- 4 evőkanál olaj
- 3 evőkanál finomliszt
- 2 húsleveskocka
- só ízlés szerint
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A medvehagymát alaposan mosd meg, aprítsd fel, majd körülbelül két deci vízzel turmixold össze. Tegyél fel másfél liter vizet - nem kell kimérni, csak úgy szemmértékre -, add hozzá a leveskockát, és forrald fel a levet.
Az olajat öntsd egy serpenyőbe, hevítsd fel, majd keverd el benne csomómentesre a lisztet. Egy-két perc után keverd bele a medvehagymás pépet, végül pedig az egészet öntsd bele a húslevesalapba.
Amikor összeforrt, húzd le a tűzről, öntsd hozzá a tejszínt, és ismét forrald fel. Ízlés szerint természetesen sózd meg.
A bacont vágd apró kockákra, és olaj nélkül pirítsd meg. Ezt szórd tálaláskor a leves tetejére.
Húsvéti ételek
Ha szeretnél még több ínycsiklandó recepttel gazdagodni, nézd meg képes összeállításunkat a húsvét klasszikusaival!
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsleves
Aranyló tyúkhúsleves a nagymama receptje alapján
- piskóta
- húsvéti receptek
A klasszikus piskóta receptje: így nem fogod elrontani
- húsvéti receptek
- Húsvét