Medvehagyma-krémleves roppanós baconnel
Az intenzív ízvilág ellenére a medvehagyma-krémlevesnek lehetetlen ellenállni.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Érdemes kihasználni a medvehagyma szezonját, mert nincs még egy olyan alapanyag, ami ennyire különleges ízvilágot képviselne.

Jellegzetesebb, mint a fokhagyma, de valahogy mégis sokkal közelebb áll a magyar ember szájízéhez. Neked is meg kell kóstolnod, íme egy recept!

Medvehagyma-krémleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg medvehagyma
  • 5 dl főzőtejszín
  • 5 dkg pirított bacon
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 húsleveskocka
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A medvehagymát alaposan mosd meg, aprítsd fel, majd körülbelül két deci vízzel turmixold össze. Tegyél fel másfél liter vizet - nem kell kimérni, csak úgy szemmértékre -, add hozzá a leveskockát, és forrald fel a levet.

Az olajat öntsd egy serpenyőbe, hevítsd fel, majd keverd el benne csomómentesre a lisztet. Egy-két perc után keverd bele a medvehagymás pépet, végül pedig az egészet öntsd bele a húslevesalapba.

Amikor összeforrt, húzd le a tűzről, öntsd hozzá a tejszínt, és ismét forrald fel. Ízlés szerint természetesen sózd meg.

A bacont vágd apró kockákra, és olaj nélkül pirítsd meg. Ezt szórd tálaláskor a leves tetejére.

Húsvéti ételek

Ha szeretnél még több ínycsiklandó recepttel gazdagodni, nézd meg képes összeállításunkat a húsvét klasszikusaival!

Ezt is szeretjük