Veszélyeztetik az egészséged: kockázatos dolgok locsolkodáskor
Amikre senki nem gondol
A locsolkodás veszélyes nyűg. Vigyázz magadra!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsvéti locsolkodás évszázados hagyomány, de ez még nem jelenti azt, hogy nem rejt magában semmilyen veszélyt.

A hideg víz vagy éppen a parfüm ugyanis sok kellemetlen percet okozhat, ami ritkán jut az ember eszébe. Most emlékeztetünk rájuk!

Viszkető kiütések

A parfümök rengeteg allergén anyagszármazékot tartalmaznak, melyek a bőrrel érintkezve piros, viszkető kiütéseket és irritációt okozhatnak, sőt, rosszabb esetben akár ennél komolyabb tüneteket is kiválthatnak. Ez különösen abban az esetben veszélyes, ha valaki már lejárt szavatosságú parfümmel érkezik locsolkodni, mert ilyenkor az illatanyagok szerkezete, állaga és szaga is megváltozik, ami további meglepetésekkel szolgálhat.

Ezért, mielőtt hagyod, hogy bárki rád permetezze az illatfelhőjét, esetleg érdemes megérdeklődni, hogy milyen illatok alkotják azt, így elkerülheted a kellemetlenségeket. Érzékeny bőrűeknek mindenképpen ajánljuk, hogy legyenek megfontoltak!

Meghűlés és tüdőgyulladás

Nagymamáink idejében a locsolkodás nem a klasszikus parfümös értelemben vett szokást jelentette, hanem a kútról húzott, vizes vödörrel operáló változatot. A legények az időjárásra való tekintet nélkül öntötték le a lányokat, ami magában rejtette egy kellemetlen meghűlés veszélyeit, de mindez senkit nem érdekelt.

Persze ma is akad néhány humoros hangulatban lévő úriember, akik szerint a hölgyeket szódásszifonnal vagy vízzel teli vödörrel lelocsolni nagyon vicces, de arra továbbra sem gondol senki, hogy milyen könnyen tüdőgyulladást lehet így kapni, ha az illető lány nem tud elég gyorsan megszárítkozni.

Ha belemegy a szembe

Tudjuk, hogy igencsak kicsi az esélye, hogy akár a vízből, akár a parfümből a szembe is jusson, mégis muszáj ezt a lehetőséget is számba venni.

Nincs annál kellemetlenebb ugyanis, mint amikor egy ilyen behatásnak köszönhetően a szem véraláfutásossá válik és begyullad, ellehetetlenítve a nap további részét. Locsolkodás előtt mindenképpen szólj, hogy csak óvatosan közelítsenek a fejed felé, a legjobb, ha nyakadon alul kéred a permetezést.

Ezt is szeretjük