A legfinomabb házi készítésű likőrök húsvétra
Ki ne szeretné a különböző, sajátos színekben pompázó, édes és krémes likőröket? Íme néhány recept, amivel megédesítheted az ünnepeket.
A locsolókat illik a legfinomabb itókákkal megkínálni. Ha azonban a pálinka helyett valami újdonsággal lepnéd meg őket, készíts ízletes likőröket.
Recepjeink közül most kedvedre válogathatsz, sőt, ha pénztárcád megengedi, akár több fajtát is elkészíthetsz. Próbáld ki őket, és döntsd el melyik a legfinomabb!
Narancslikőr
Hozzávalók:
- 5 dl vodka
- 5 narancs héja
- 5 dl víz
- 50 dkg cukor
A narancsokat hámozd meg krumplihámozóval úgy, hogy egy kicsi fehér rész se maradjon a belső részükön. Jó, ha bionarancsot vásárolsz e célra, ugyanis a narancs héján sok vegyszer található, amit egy egyszerű lemosással nem biztos, hogy el tudsz tüntetni.
Jól zárható üvegbe tedd a vodkát, szórd bele a narancshéjat, és hagyd állni egy hétig. A cukorból és a vízből főzz szirupot, majd, ha langyosra hűlt, keverd hozzá az átszűrt narancsos vodkát. Kicsit zavaros lesz, de nagyon finom.
Mogyorólikőr
Hozzávalók:
- 2 dl vodka
- 5 dl tejszín
- 2 dl víz
- 1 doboz tejszínes mogyoróaroma
- cukor ízlés szerint
Forrald fel a tejszínt a cukorral. Keverd hozzá a vizet, és hagyd kihűlni. Ha már hideg, add hozzá az aromát, végül a vodkát. Fogyasztás előtt legalább egy napig pihentesd hideg helyen. Leszűrve a hűtőben hetekig eláll.
Tojáslikőr
Hozzávalók:
- 5 dl tejszín
- 1 rúd vanília
- 3 dl vodka
- 6 tojás sárgája
- 30 dkg cukor
Forrald fel a tejszínt a cukorral és a vaníliával, és vedd le a tűzről. Keverd habosra a tojássárgájákat és állandó kevergetés mellett add hozzá a tejszínt. A vodkát kanalanként keverd hozzá. Fogyasztás előtt pihentesd egy napig hideg helyen. Mivel nem tartalmaz tartósítószert, ajánlatos egy héten belül elfogyasztani.
Kókuszlikőr
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 3 dl tejszín
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 doboz kókuszaroma
- 50 dkg cukor
- 2 csomag vaníliáscukor
- 3 dl tiszta szesz vagy vodka
Forrald fel a tejet és a tejszínt, majd add hozzá a kókuszreszeléket. Főzd egy órán át lassú tűzön, majd add hozzá a cukrot és a vaníliáscukrot, és vedd le a tűzről. Ha kihűlt, szűrd át, add hozzá az aromát és kanalanként az alkoholt. Fogyasztás előtt egy napig pihentesd hideg helyen.
Kávélikőr
Hozzávalók:
- 5 dl tejszín
- 3 tubus sűrített tej
- 1 dl kávé
- 3-4 dl whisky
- 10 dkg cukor
Forrald fel a tejszínt a cukorral, majd vedd le a tűzről, és keverd hozzá a sűrített tejet és a kávét. Ha kihűlt, add hozzá az aromát és a whiskyt. Hagyd állni hűtőben legalább két órát.
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia kristály díszítéssel14 900 Ft
-
Cirkónia spirál ezüst nyaklánc apró virágokkal19 900 Ft
-
Csepp alakú cirkóniával és édesvízi igazgyönggyel díszített ezüst nyaklánc13 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc cirkóniával díszített foglalatban13 990 Ft
-
Fehér cirkóniával körben díszített édesvízi igazgyöngyös nyaklánc15 900 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített medál ezüst nyaklánccal15 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy szett cseppre fűzve27 390 Ft
-
Borospohár cirkóniával díszített ezüst nyaklánc11 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia körrel díszítve11 900 Ft
-
Rózsaszín cirkóniával díszített ovális ezüst ékszerszett15 900 Ft
-
Sötétkék cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Cirkónia kristályos minimalista ovális ezüst fülbevaló19 990 Ft
Csokoládélikőr
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 35 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 3 dl vodka
- 1 vaníliarúd
- 5 dkg jó minőségű kakaópor
A tejet a cukor felével és a vaníliarúddal forrald fel. A tojássárgát a cukor másik felével és a kakaóval. Várd meg, amíg a tej langyos lesz, és keverd bele a tojásos masszát. Így nem csapja ki a sárgáját. A végén add hozzá a vodkát, keverd össze alaposan, és töltsd üvegekbe. Hidegben tárold.
OLVASD EL EZT IS!
- alkohol
- ünnep
Az 5 legfinomabb húsvéti pálinka
- ünnep
- sonka