4 csodás húsvéti süti
Az alkalomhoz illő desszertek elkészítése nem kis feladat, de ha elég elszánt vagy, nem okozhat gondot. Készítsd el a nyuszi kedvenceit!
Ha egy kis édességre vágysz a húsvéti forgatagban, próbáld ki mesés receptjeinket, amelyekkel nem foghatsz mellé!
Kicsik és nagyok egyformán odáig lesznek a következő ízletes süteményektől.
Húsvéti kalács
Hozzávalók:
-
25 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
2 tojássárgája
-
0,5 dl tej
-
40 dkg liszt
-
fél csomag sütőpor
-
1 narancs reszelt héja
-
1 tojás a kenéshez
Keverd habosra a vajat a cukorral és a tojássárgákkal, majd add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a narancshéjat és a tejet. Dolgozd jól össze, és ujjnyi vastag, 10 centis rudakat formálj belőle.
Fogj össze hármat-hármat, tekerd meg, nyomkodd össze a végeit, a tetejüket kend meg tojással, tedd tepsibe, majd előmelegített sütőben süsd aranybarnára őket.
Húsvéti torta
Hozzávalók:
-
21 dkg porcukor
-
7 tojás
-
3 dkg piskótamorzsa
-
25 dkg hámozott, darált mandula
-
fél dl rum
A krémhez:
-
15 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
10 dkg darált dió
-
1 evőkanál rum
Keverd habosra a tojássárgákat 18 dkg porcukorral. Verd fel a fehérjéket, add hozzá a maradék porcukrot, és újra verd fel. A kikevert sárgájához add hozzá a mandulát, a piskótamorzsát, végül a kemény habot. Keverd össze könnyedén, ezután halmozd bele egy vajjal kikent, lisztezett tortaformába, majd előmelegített sütőben, gyenge tűznél süsd ki. A kihűlt tortát lapjában vágd kétfelé, a lapokat locsold meg a rummal. Közben készítsd el a krémet, keverd a vajat habosra a porcukorral, add hozzá a diót és a rumot, és jól dolgozd el. A lapokat töltsd meg krémmel, és kívül is kend be a mázzal. Tálaláskor díszítsd tetszés szerint.
Húsvéti csokitorta
Hozzávalók:
- 8 dkg étcsokoládé
- 6 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg átszitált liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- egy csipetnyi só
- 4 tojás
- 5 cl konyak
- egy kevés forró víz
A krémtöltelékhez:
- 6 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 6 dkg étcsokoládé és egy kevés konyak
Olvaszd meg gőzfürdőn a csokoládét, és keverd néhány evőkanál forró vízzel krémsűrűségűvé. Ugyanezen a gőzfürdőn olvaszd fel a vajat, add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, a sót, és kevergesd körülbelül 10 percen át. Ha a massza már sima, lassan, állandó keverés mellett tedd hozzá a csokoládét, majd a sütőport, a lisztet, a konyakot és a keményre felvert tojásfehérjét. Kenj ki vajjal egy tortaformát, és töltsd bele a tésztát, majd közepesen meleg sütőben süsd meg. Közben készítsd el a csokoládékrémet. A vajat gőzfürdőn olvaszd fel, keverd bele a porcukrot, és azzal együtt keverd habosra. Ezután tedd ugyanezt az étcsokival is, és add hozzá, majd kavard simára. A még meleg töltelékhez folyamatos kevergetés mellett apránként adagolj annyi konyakot, hogy az kihűlés után krémsűrűségű legyen. Ha a torta teljesen kihűlt, vágd két lappá. Töltsd meg a krémmel, és utána kívül is vond be a csokimázzal.
Fahéjas sárgarépatorta
Hozzávalók:
-
4 tojás
-
35 dkg kristálycukor
-
1 tasak vaníliás cukor
-
30 dkg liszt
-
4 nagyobb sárgarépa
-
15 dkg vaj
-
2 kávéskanál sütőpor
-
némi őrölt fahéj
-
porcukor a díszítéshez
-
csipetnyi só
A tojásokat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a lisztet, a reszelt sárgarépát, a sütőport és az olvasztott vajat. Ízesítsd kevés fahéjjal és nagyon pici sóval, majd keverd simára. A tésztát simítsd vajjal vékonyan kikent tortaformába, majd közepesen meleg sütőben lassan süsd készre. A sütőből kiemelve körülbelül egy órát pihentesd, utána óvatosan emeld ki a tortakarikából, és szeleteld fel. Tálaláskor a sárgarépatortát rakd tányérra, díszítsd citromfűvel, majd fahéjjal ízesített porcukorral hintsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- alkohol
- ünnep
Az 5 legfinomabb húsvéti pálinka
- ünnep
- sonka