Így készül a tárkonyos bárányleves
Ha nagy a család, és húsvétkor a rokonok kézről kézre adják a kilincset, akkor készíts egy nagy fazék laktató levest!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan nem szeretik a bárányhús ízét, mert nagyon jellegzetes. Pedig, ha jól van elkészítve, igazán finom, ráadásul a tárkonyos bárányleves az egyik leglaktatóbb leves, mely akkor is megállja a helyét, ha húsvét táján megrohamoznak a régen látott rokonok.

Elkészítése sem túl bonyolult, akkor is bátran próbálkozhatsz vele, ha a konyhai műveletek terén van még mit tanulnod. Így hát ne habozz tovább, próbáld ki mesés receptünket!

Tárkonyos bárányleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csontos báránylapocka
  • 50 dkg vegyes leveszöldség
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor friss tárkony
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál tárkonyecet
  • csipetnyi cukor
  • bors

A húst darabold fel, vagy akár a hentest is megkérheted, hogy vágja fel kisebb darabokra.

Öntsd egy fazékba az olajat, tedd rá a bárányt, és pirítsd fehéredésig. Ezután szórd rá a finomra vágott hagymát, pirítsd picit, majd öntsd fel egy liter vízzel.

Ízlésed szerint sózd, borsozd, és egészen addig főzd, míg a hús már majdnem megpuhul. Ekkor add hozzá a feldarabolt zöldségeket, és főzd készre.

A tejfölt a liszttel, az ecettel és egy kávéspohár vízzel keverd simára. Szórd bele a felaprított tárkonyt, és az egészet keverd a forró leveshez. Főzd még így öt-tíz percig, végül szórd bele a csipetnyi cukrot, hogy kihozza az ízeket.

Tetszésed szerint a tetejére szórhatsz némi metélőhagymát vagy petrezselymet is, ettől nemcsak szebb, de finomabb is lesz.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük