10 filléres húsvéti dekoráció
Tavaszünneplő dekorációk, melyekkel vidámságot csempészhetsz a szobába.

Dia

Festett tojásokA tojások már akkor jól mutatnak, ha egy kis színt kapnak. A festéshez használhatsz hobbiboltokban kapható tojásfestéket vagy természetes színezékeket: vöröshagymát, káposztát, spenótot.Kapcsolódó cikk:4 kreatív, természetes tojásfestő módszer »

Festett tojások

A tojások már akkor jól mutatnak, ha egy kis színt kapnak. A festéshez használhatsz hobbiboltokban kapható tojásfestéket vagy természetes színezékeket: vöröshagymát, káposztát, spenótot.

Kapcsolódó cikk:
4 kreatív, természetes tojásfestő módszer »

Dia

Színes tojások mutatós tálbanHa kissé vidékies jellegű az otthonod berendezése, a tojásokat akár papírtartóban is az asztalra helyezheted. Ha azonban mutatósabb asztaldíszre vágysz, keress számukra egy nagyobb, gömb alakú üvegvázát vagy drótkosarat.

Színes tojások mutatós tálban

Ha kissé vidékies jellegű az otthonod berendezése, a tojásokat akár papírtartóban is az asztalra helyezheted. Ha azonban mutatósabb asztaldíszre vágysz, keress számukra egy nagyobb, gömb alakú üvegvázát vagy drótkosarat.

Dia

Csíkosan, kockásanAz egyszínű tojások mellett jól mutatnak a mintás darabok is. Ha gyakorlott tojásfestő vagy, bizonyára nem okoznak gondot a bonyolultabb motívumok. Ha azonban nincs elég kézügyességed, díszítsd színes csíkokkal a tojásokat.

Csíkosan, kockásan

Az egyszínű tojások mellett jól mutatnak a mintás darabok is. Ha gyakorlott tojásfestő vagy, bizonyára nem okoznak gondot a bonyolultabb motívumok. Ha azonban nincs elég kézügyességed, díszítsd színes csíkokkal a tojásokat.

Dia

Hamvas-fényes tojásokSemmi nem tiltja, hogy a tojások díszítéséhez olyan anyagokat használj, melyek egyébként nem szokványosak. Gyöngyházfényű festékspray-vel például finom pasztellárnyalatokba öltöztetheted a tojásokat. Érdemes kifújt tojásokat díszítened ezzel a technikával, melyeket felfüggeszthetsz, így a festék mindenhol éri majd a felületet.

Hamvas-fényes tojások

Semmi nem tiltja, hogy a tojások díszítéséhez olyan anyagokat használj, melyek egyébként nem szokványosak. Gyöngyházfényű festékspray-vel például finom pasztellárnyalatokba öltöztetheted a tojásokat. Érdemes kifújt tojásokat díszítened ezzel a technikával, melyeket felfüggeszthetsz, így a festék mindenhol éri majd a felületet.

Dia

Színes, vidám tojásfészekA hosszú tél után jólesik a szemnek a harsány színkavalkád. Fesd be a tojásokat tetszés szerinti színnel, mintázd ízlés szerint, majd színes rafiával vagy keskeny szalaggombolyaggal tölts meg egy kosárkát, és ebbe helyezd őket.

Színes, vidám tojásfészek

A hosszú tél után jólesik a szemnek a harsány színkavalkád. Fesd be a tojásokat tetszés szerinti színnel, mintázd ízlés szerint, majd színes rafiával vagy keskeny szalaggombolyaggal tölts meg egy kosárkát, és ebbe helyezd őket.

Dia

Tojástartó virágtartóA tojást nemcsak színezheted, hanem aprócska virágtartót is készíthetsz belőle. Törd fel a tetejénél, öntsd ki a tartalmát, alaposan mosd és szárítsd ki. Ezután engedj bele egy kevés vizet, állítsd tojástartóba, és helyezz el benne egy kis csokor gyöngyvirágot. A tojástartót szalaggal is díszítheted.Kapcsolódó cikk:4 csodálatos tavaszi illat »

Tojástartó virágtartó

A tojást nemcsak színezheted, hanem aprócska virágtartót is készíthetsz belőle. Törd fel a tetejénél, öntsd ki a tartalmát, alaposan mosd és szárítsd ki. Ezután engedj bele egy kevés vizet, állítsd tojástartóba, és helyezz el benne egy kis csokor gyöngyvirágot. A tojástartót szalaggal is díszítheted.

Kapcsolódó cikk:
4 csodálatos tavaszi illat »

Dia

 	Tojásemberkék  	A kitisztított és kiszárított tojáshéjba virágföldet is tölthetsz. Vess el benne néhány magot, rajzolj rá szemet és szájat, majd tojástartóban vagy kisebb kaspóban állítsd az ablakba. A tavaszi napsütés hatására hamarosan hajuk is lesz az apró tojásemberkéknek.

Tojásemberkék

A kitisztított és kiszárított tojáshéjba virágföldet is tölthetsz. Vess el benne néhány magot, rajzolj rá szemet és szájat, majd tojástartóban vagy kisebb kaspóban állítsd az ablakba. A tavaszi napsütés hatására hamarosan hajuk is lesz az apró tojásemberkéknek.

Dia

 	Húsvéti tojásfa  	A májusfára hajazó tojásfa mutatós, illetve pillanatok alatt összeállítható dísz. Csak néhány barkaágra van szükség hozzá, egy egyszerű vonalú vázára, néhány hímes tojásra és húsvéti díszre.

Húsvéti tojásfa

A májusfára hajazó tojásfa mutatós, illetve pillanatok alatt összeállítható dísz. Csak néhány barkaágra van szükség hozzá, egy egyszerű vonalú vázára, néhány hímes tojásra és húsvéti díszre.

Dia

MézeskalácsdíszekIdeje ismét előkeresned a nyomóformákat, hiszen mézeskalácsot nem csak karácsonykor lehet sütni. Egy cukormázzal díszített nyuszi vagy bárány a húsvéti tojásfán is jól mutat.

Mézeskalácsdíszek

Ideje ismét előkeresned a nyomóformákat, hiszen mézeskalácsot nem csak karácsonykor lehet sütni. Egy cukormázzal díszített nyuszi vagy bárány a húsvéti tojásfán is jól mutat.

Dia

Kertecske meglepetésekkelHa nincs kerted, tölts meg egy muskátlitartó ládát földdel, és vesd be fűmaggal. A zsenge, dús fűbe aztán elrejthetsz néhány csokitojást vagy cukormázzal vastagon bevont, színes mézeskalácsot is. Dekoratív dísz lehet az ablakban, illetve izgalmas célpont a gyerekeknek.

Kertecske meglepetésekkel

Ha nincs kerted, tölts meg egy muskátlitartó ládát földdel, és vesd be fűmaggal. A zsenge, dús fűbe aztán elrejthetsz néhány csokitojást vagy cukormázzal vastagon bevont, színes mézeskalácsot is. Dekoratív dísz lehet az ablakban, illetve izgalmas célpont a gyerekeknek.
Ezt is szeretjük
Fotó: