Bárányfasírt a hétvégi ebédhez: régi ismerős új köntösben

Dobd fel az ebédet egy igazán különleges fasírtrecepttel! Mindenkinek ízleni fog.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bárány a húsvét egyik szimbóluma, ami ilyenkor a menüsorban is megjelenik. Ha már unod a szokásos báránysültet, akkor próbáld ki fasírtreceptünket.

Az íze egészen egyedi, akár egy szimpla vasárnapi ebédet is feldob. Friss kenyérrel a legfinomabb!

Bárányfasírt

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált bárányhús
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zsemle
  • 2 tojás
  • liszt
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A zsemlét áztasd be langyos vízbe, hogy alaposan megpuhuljon. Ha megszívta magát, csavard ki, és morzsold bele a darált húsba. A répát pucold meg, vágd egészen apró darabokra, és az egyik tojással, a feta sajttal és az áttört fokhagymával dolgozd össze, majd tedd ezt is a húshoz. Ízlésed szerint sózd, borsozd.

Csípj le kisebb darabokat a húsos masszából, és formázz belőle fasírtokat. Forgasd bele őket tojásba és lisztbe, végül forró olívaolajban süsd ki a golyókat.

10 dolog, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük