Bárányfasírt a hétvégi ebédhez: régi ismerős új köntösben
Dobd fel az ebédet egy igazán különleges fasírtrecepttel! Mindenkinek ízleni fog.
A bárány a húsvét egyik szimbóluma, ami ilyenkor a menüsorban is megjelenik. Ha már unod a szokásos báránysültet, akkor próbáld ki fasírtreceptünket.
Az íze egészen egyedi, akár egy szimpla vasárnapi ebédet is feldob. Friss kenyérrel a legfinomabb!
Bárányfasírt
Hozzávalók:
- 40 dkg darált bárányhús
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg feta sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zsemle
- 2 tojás
- liszt
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
A zsemlét áztasd be langyos vízbe, hogy alaposan megpuhuljon. Ha megszívta magát, csavard ki, és morzsold bele a darált húsba. A répát pucold meg, vágd egészen apró darabokra, és az egyik tojással, a feta sajttal és az áttört fokhagymával dolgozd össze, majd tedd ezt is a húshoz. Ízlésed szerint sózd, borsozd.
Csípj le kisebb darabokat a húsos masszából, és formázz belőle fasírtokat. Forgasd bele őket tojásba és lisztbe, végül forró olívaolajban süsd ki a golyókat.
OLVASD EL EZT IS!
- kacsa
- ünnep
Porhanyós kacsasült krumplipürével
- ünnep
- vörösbor
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt
- fűszer
- ünnep